Conecteaza-te cu noi

Administratie

Făgădău: „Constanța pierde 65 de milioane de euro din cauza PNL“

Published

on

În urma votului negativ dat de consilierii PNL la proiectul privind cumpărarea de la Electrocentrale Constanța (CET) a rețelei de transport primar a agentului termic, conducerea Organizației Municipale a Partidului Social Democrat Constanța a trimis un comunicat de presă în care „condamnă votul prin care consilierii liberali au determinat pierderea sumei de 65 de milioane de euro, fonduri europene, de către Constanța“.

„Cu acești bani sistemul de termoficare ar fi fost complet modernizat, fapt care ar fi condus la diminuarea substanțială a costului gigacaloriei. Proiectul supus astăzi la vot în ședința extraordinară a Consiliului Local viza aprobarea cumpărării rețelei de transport primar de la Electrocentrale Constanța, societate a Ministerului Energiei aflată în insolvență, cu suma de 2 milioane de lei, pentru a putea accesa proiecte cu fonduri structurale în valoare de 65 de milioane de euro“, se arată în comunicat.

La rândul său, președintele Organizației Municipale Constanța a PSD, primarul Decebal Făgădău a afirmat că Primăria are termen până la sfârșitul lunii septembrie să depună un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic.

„Important este să generăm soluții pentru comunitate, nu doar discuții sterile. Astăzi liberalii, pentru că nu au votat acest proiect, ne pun în pericol căldura pentru sezonul rece, penalizează constănțenii pentru că au intrat în campanie electorală. Sunt extrem de dezamăgit de modul în care consilierii locali PNL înțeleg să facă politică, în batjocură față de constănțeni. Voi reveni cu acest  proiect pe ordinea de zi și voi invita la ședința Consiliului Local președinții de asociații de proprietari, să vedem dacă lor le convine să pierdem 65 de milioane de euro. Este incredibil ce au reușit să facă liberalii astăzi. Să ne facă să pierdem bani europeni și să fim amenințați că vom sta în frig la iarnă!” a declarat Făgădău.

Advertisement

Pesediștii constănței au mai spus că au remarcat ipocrizia PNL care, în discursul electoral, reclamă lipsa atragerii de fonduri europene, în realitate, ei fiind cei care blochează proiectele majore care vizează dezvoltarea durabilă a municipiului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions