Connect with us

Administratie

Primăria Constanța pompează 21 de milioane de lei în 14 cluburi și asociații sportive!

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Local Constanța a votat, astăzi, în ședință extraordinară, la propunerea primarului Decebal Făgădău, alocarea a 4,5 milioane de euro pentru 14 cluburi și asociații sportive din oraș:

Asociația Fotbal Farul Constanța – 4.000.000 de lei

Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța – 9.000.000 de lei

Clubul Sportiv Tomitanii  – 2.000.000 de lei

Clubul Sportiv Farul Constanța – 1.100.000 de lei

Asociația Baschet Club Athletic Constanța – 1.200.000 de lei

Clubul Sportiv Phoenix Constanța – 1.200.000 de lei

Clubul Sportiv Universitar Neptun 800.000 de lei

Club Sportiv Cleopatra Mamaia – 700.000 de lei

Asociația Club Sportiv Top Star Table Tennis Constanța – 400.000 de lei

Asociația Club Sportiv Top Volei 05 Constanța – 300.000 de lei

Club Sportiv Știința Constanța – 200.000 de lei

Asociația Club Sportiv Academia de Voilei Tomis Constanța – 300.000 de lei

Asociația Club Sportiv Frontiera Tomis Constanța – 70.000 de lei

Asociația Club Sportiv Selena S.N. Constanța – 120.000 de lei

Liberalii îi transmit primarului că elevii din Constanța au nevoie de săli de sport

Alocarea celor peste 21 de milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro) a fost aprobată cu votul consilierilor PSD, PMP și independentul Victor Constantin. În schimb, cei șapte consilieri ai PNL prezenți la ședință s-au opus acestor alocări. Liderul consilierilor PNL, Adriana Arghirescu, a reiterat, așa după cum o făcuse într-o postare anterioară pe Facebook, că Făgădău dă milioane de euro, din banii constănțenilor, pentru entități sportive care nu au treabă cu sportul de masă sau cel școlar.

„Mii de elevi din Constanța fac ora de sport în săli de clasă sau incinte improvizate, iar primarul Constanței dă aproape CINCI MILIOANE de euro unor cluburi și asociații sportive din oraș. În plus, banii au fost alocați total netransparent de o comisie înființată prin ordin de primar. Nu avem nimic cu sportul, dar cred că trebuie mai multă aplecare către sportul de masă, cel școlar de unde pot apărea o nouă Simona Halep sau Gheorghe Hagi, cu care se laudă domnul Făgădău. Repet, cei mai mulți elevi din Constanța fac ora de sport în incinte improvizate, în timpul sezonului rece. De asemenea, repet: vrea Decebal Făgădău să ajute sportul constănțean? Soluția evidentă și imediată este să construiască săli sport la toate liceele și școlile care nu au pentru ca elevii să poată face ora de sport în condiții civilizate, să le placă această materie, să descopere pasiunea pentru o disciplină sportivă și să facă performanță“, a declarat consilierul local al PNL.

PSD: „PNL sabotează sportul constănțean“

În replică, social democrații au trimis un comunicat de presă  în care îi acuză pe liberali că sabotează sportul constănțean.

„Astăzi, liberalii au votat împotriva tuturor sporturilor din Constanța. Au venit cu zero proiecte în ceea ce privește susținerea sportului constănțean, atât în ceea ce privește sportul de masă, cât și pe cel de performanță”, a declarat președintele organizației PSD municipiul Constanța, Decebal Făgădău.

În comunicat, pesediștii spun că în ședința de Consiliu Local de astăzi au fost supuse la vot proiectele de hotărâre privind alocarea unor sume pentru finanțarea activității sportive a 14 cluburi constănțene, proiecte care au trecut cu voturile PSD și PMP.

„Partidul Social Democrat înțelege că, în disperare de cauză, liberalii au intrat în campanie mai devreme, însă demagogia și votul împotriva cetățeanului nu aduc puncte electorale. La Constanța se investește într-o Sală Polivalentă, ne propunem să avem o pepinieră de campioni, vin din spate o mulțime de tineri care au nevoie de modele. Sportul constănțean are nevoie de susținerea noastră“, se arată în comunicat.

Bourceanu (PNL): „Ce interes are Făgădău să dea acești bani unor entități private?“

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, a declarat, la rândul său, că Decebal Făgădău își bate joc din nou de constănțeni după ce insistă să dea unor cluburi și asociații sportive din municipiu aproape cinci milioane de euro.

„Nu construiește un spital, nu amenajează cinci parcuri, nu construiește zece Parcări, dar dă banii cu care s-ar putea face aceste obiective unor cluburi private. Poate ne spune și nouă primarul Constanței ce interes are să dea acești bani unor entități private în loc să ia lista cu zecile de promisiuni de la începutul mandatului său și să înceapă să realizeze din ele. A uitat Decebal Făgădău că a promis pasaj rutier subteran, pasarelă supraetajată, piețe cu spații verzi supraetajate, săli de sport la școlile și liceele care nu au și lista poate continua. Din toate aceste promisiuni electorale pe care le-a uitat între timp, primarul Constanței a ales să dea bani unor cluburi sportive. Îi amintesc lui Decebal Făgădău că pentru a ajunge la competițiile sportive, constănțenii trebuie să se deplaseze pe străzi asfaltate, să aibă locuri de parcare în oraș și spitale decente în care să se trateze dacă li se întâmplă ceva. Mai au nevoie constănțenii de parcuri și grădinițe, un mediu de afaceri sănătos care să atragă investitori, un oraș curat și verde. În loc de toate acestea, constănțenii au parte de un oraș trist, plin de stâlpişorii de pe trotuare ai viceprimarului Babu, fără spații verzi, dar cu o serie de cluburi și asociații sportive finanțate din bani publici“, a Bourceanu.

Sursa foto: radioconstanta.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Administratie

(VIDEO) Seri de neuitat la „Euforia Eforiei“!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Turiştii care au ales orașul Eforie ca destinație de vacanță în week-end-ul trecut, dar și localnicii, au avut ocazia să asiste la un spectacol de neuitat, dedicat Zilelor oraşului Eforiei și intitulat „Euforia Eforiei”. Evenimentul, aflat la cea de-a 14-a ediție, a fost organizat pe cele două scene amplasate în Eforie Nord (la Teatrul de vară) şi în Eforie Sud (parcul de la Cazino), pe care au urcat artiști locali, cât și nume îndrăgite de români. Pe scena Teatrului de Vară din Nord a cântat în deschidere Bianca Constantinescu, apoi a urmat o seară grecească – Seara lui Zorba, adusă de trupele Greek 4U și Ansamblul Astras. Au mai urcat pe scenă Roxana Cozma, o tânără din Eforie, și Annes. Duminică, pe scenă a urcat Aida Preda, urmată de „seara balkanică“. Cel care a făcut publicul să se mişte în paşi de sirtaki este nimeni altul decât Ionuţ Galani. Seara balkanică a fost completată de Radu Ille și formația Gramoste. În final, ansamblurile „Brâulețul“, „Vanghilizmo“ și „Asteria“ au încins atmosfera.

În Eforie Sud, în deschiderea evenimentului au evoluat mai multe trupe de Latino Dance, iar apoi au urcat pe scenă Alesia Paraschiv, Annes și Iuliana Puschilă. Duminică, tot în Eforie Sud, seara a început cu Latino Dance și a continuat cu Bianca Constantinescu, un ansamblu folcloric și Aida Preda. Euforia Eforiei a fost un eveniment organizat de Primăria Eforie.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bourceanu îi cere lui Făgădău să prezinte planul pentru reabilitarea rețelei de termoficare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, a explicat că votul dat de consilierii locali liberali pentru cumpărarea de către municipalitate a reţelei de transport a energiei termice vine cu responsabilități și obligații atât pentru primarul Constanței, cât și pentru PNL.

„Prin amendamentul pe care l-am adus la proiectul de hotărâre, Decebal Făgădău și-a asumat implementarea acestui demers și obligația ca, în 30 zile, să prezinte planul de acțiuni pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Îi transmit lui Decebal Făgădău că vom urmări atent traiectoria acestui proiect și modul în care îl pune în aplicare. Este în interesul constănțenilor ca reabilitarea rețelei termice să se concretizeze și să nu fie doar subiect de campanie electorală pentru un primar care își mai dorește un mandat“, a declarat Bourceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța îi cere lui Făgădău să înceteze cu pomenile electorale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Anunțul Primăriei Constanța că primarul Decebal Făgădău va oferi, GRATUIT, rechizite și ghiozdane tuturor elevilor și copiilor de grădiniță din municipiu a declanșat un val de furie în mediul online. Mulți internauți au scris că, în acest fel, primarul încearcă să-i „cumpere pe constănțeni“ în vederea obținerii unui nou mandat. De asemenea, oamenii politici îi sfătuiesc pe constănțeni să nu pice în plasa primarului pentru că aceste gratuități oferite de Făgădău sunt precum mărul otrăvit. Printre cei care critică gestul primarului se numără și cei de la USR Constanța. Președintele Organizației Județene Constanța a USR, Remus Negoi, spune că gratuitățile costă mult, mai mult decât credem, pe termen mediu și lung. Soluția, spune Negoi, nu sunt gratuitățile, ci eliminarea corupției de la nivelul autorităților locale, subțierea aparatului de stat, debirocratizarea masivă și un mediu de afaceri sănătos.

„Nu gratuitățile ne asigură prosperitatea. Nu gratuitățile ne aduc o viață mai bună. Nu gratuitățile ne permit să fim puternici în fața statului. Nu gratuitățile sunt dovadă de bunătate și eficiență a autorităților. Dimpotrivă: Gratuitățile costă mult, mai mult decât credem, pe termen mediu și lung. Gratuitățile împovărează majoritea populației, cea care le suportă, pentru că nu sunt plătite din buzunarul urmașilor lui Mazăre, ci tot de contribuabil. Gratuitățile ne fac să depindem de stat și să stăm la mâna lui, în fapt, a unor persoane care cândva ne vor cere ceva la schimb. Mai exact, voturi și indulgență. Gratuitățile sunt expresia populismului, sunt o formă mascată de mită și pun într-o postură nedemnă cetățenii. Autoritățile locale dau pomeni ca și cum s-ar fi terminat problemele învățământului constănțean, ca și cum elevii ar avea condiții optime de învățat. Poate domnul primar și consilierii PSD n-au aflat că 12 unități de învățământ din Constanța nu au săli de sport. Sau poate discută cu părinții despre cum sunt nevoiți să cotizeze pentru paza elevilor, deși, conform legii, aceasta trebuie asigurată de primărie. Tot părinții le-ar spune că ajung să plătească zugrăveala, aerul condiționat sau că la școală copiii n-au săpun ori hârtie igienică.

Soluția nu sunt gratuitățile, ci eliminarea corupției de la nivelul autorităților locale, subțierea aparatului de stat, debirocratizarea masivă și un mediu de afaceri sănătos, fără privilegiați din afaceri cu statul, un mediu care să le permită oamenilor să muncească și să câștige pe măsura muncii lor. Când aceste lucruri se vor întâmpla, vom vedea o Constanță înfloritoare, cu cetățeni care n-au nevoie să le cumpere primăria ghiozdane, penare și gume“, a notat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: