Connect with us

Administratie

Primăria Constanța pompează 21 de milioane de lei în 14 cluburi și asociații sportive!

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Local Constanța a votat, astăzi, în ședință extraordinară, la propunerea primarului Decebal Făgădău, alocarea a 4,5 milioane de euro pentru 14 cluburi și asociații sportive din oraș:

Asociația Fotbal Farul Constanța – 4.000.000 de lei

Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța – 9.000.000 de lei

Clubul Sportiv Tomitanii  – 2.000.000 de lei

Clubul Sportiv Farul Constanța – 1.100.000 de lei

Asociația Baschet Club Athletic Constanța – 1.200.000 de lei

Clubul Sportiv Phoenix Constanța – 1.200.000 de lei

Clubul Sportiv Universitar Neptun 800.000 de lei

Club Sportiv Cleopatra Mamaia – 700.000 de lei

Asociația Club Sportiv Top Star Table Tennis Constanța – 400.000 de lei

Asociația Club Sportiv Top Volei 05 Constanța – 300.000 de lei

Club Sportiv Știința Constanța – 200.000 de lei

Asociația Club Sportiv Academia de Voilei Tomis Constanța – 300.000 de lei

Asociația Club Sportiv Frontiera Tomis Constanța – 70.000 de lei

Asociația Club Sportiv Selena S.N. Constanța – 120.000 de lei

Liberalii îi transmit primarului că elevii din Constanța au nevoie de săli de sport

Alocarea celor peste 21 de milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro) a fost aprobată cu votul consilierilor PSD, PMP și independentul Victor Constantin. În schimb, cei șapte consilieri ai PNL prezenți la ședință s-au opus acestor alocări. Liderul consilierilor PNL, Adriana Arghirescu, a reiterat, așa după cum o făcuse într-o postare anterioară pe Facebook, că Făgădău dă milioane de euro, din banii constănțenilor, pentru entități sportive care nu au treabă cu sportul de masă sau cel școlar.

„Mii de elevi din Constanța fac ora de sport în săli de clasă sau incinte improvizate, iar primarul Constanței dă aproape CINCI MILIOANE de euro unor cluburi și asociații sportive din oraș. În plus, banii au fost alocați total netransparent de o comisie înființată prin ordin de primar. Nu avem nimic cu sportul, dar cred că trebuie mai multă aplecare către sportul de masă, cel școlar de unde pot apărea o nouă Simona Halep sau Gheorghe Hagi, cu care se laudă domnul Făgădău. Repet, cei mai mulți elevi din Constanța fac ora de sport în incinte improvizate, în timpul sezonului rece. De asemenea, repet: vrea Decebal Făgădău să ajute sportul constănțean? Soluția evidentă și imediată este să construiască săli sport la toate liceele și școlile care nu au pentru ca elevii să poată face ora de sport în condiții civilizate, să le placă această materie, să descopere pasiunea pentru o disciplină sportivă și să facă performanță“, a declarat consilierul local al PNL.

PSD: „PNL sabotează sportul constănțean“

În replică, social democrații au trimis un comunicat de presă  în care îi acuză pe liberali că sabotează sportul constănțean.

„Astăzi, liberalii au votat împotriva tuturor sporturilor din Constanța. Au venit cu zero proiecte în ceea ce privește susținerea sportului constănțean, atât în ceea ce privește sportul de masă, cât și pe cel de performanță”, a declarat președintele organizației PSD municipiul Constanța, Decebal Făgădău.

În comunicat, pesediștii spun că în ședința de Consiliu Local de astăzi au fost supuse la vot proiectele de hotărâre privind alocarea unor sume pentru finanțarea activității sportive a 14 cluburi constănțene, proiecte care au trecut cu voturile PSD și PMP.

„Partidul Social Democrat înțelege că, în disperare de cauză, liberalii au intrat în campanie mai devreme, însă demagogia și votul împotriva cetățeanului nu aduc puncte electorale. La Constanța se investește într-o Sală Polivalentă, ne propunem să avem o pepinieră de campioni, vin din spate o mulțime de tineri care au nevoie de modele. Sportul constănțean are nevoie de susținerea noastră“, se arată în comunicat.

Bourceanu (PNL): „Ce interes are Făgădău să dea acești bani unor entități private?“

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, a declarat, la rândul său, că Decebal Făgădău își bate joc din nou de constănțeni după ce insistă să dea unor cluburi și asociații sportive din municipiu aproape cinci milioane de euro.

„Nu construiește un spital, nu amenajează cinci parcuri, nu construiește zece Parcări, dar dă banii cu care s-ar putea face aceste obiective unor cluburi private. Poate ne spune și nouă primarul Constanței ce interes are să dea acești bani unor entități private în loc să ia lista cu zecile de promisiuni de la începutul mandatului său și să înceapă să realizeze din ele. A uitat Decebal Făgădău că a promis pasaj rutier subteran, pasarelă supraetajată, piețe cu spații verzi supraetajate, săli de sport la școlile și liceele care nu au și lista poate continua. Din toate aceste promisiuni electorale pe care le-a uitat între timp, primarul Constanței a ales să dea bani unor cluburi sportive. Îi amintesc lui Decebal Făgădău că pentru a ajunge la competițiile sportive, constănțenii trebuie să se deplaseze pe străzi asfaltate, să aibă locuri de parcare în oraș și spitale decente în care să se trateze dacă li se întâmplă ceva. Mai au nevoie constănțenii de parcuri și grădinițe, un mediu de afaceri sănătos care să atragă investitori, un oraș curat și verde. În loc de toate acestea, constănțenii au parte de un oraș trist, plin de stâlpişorii de pe trotuare ai viceprimarului Babu, fără spații verzi, dar cu o serie de cluburi și asociații sportive finanțate din bani publici“, a Bourceanu.

Sursa foto: radioconstanta.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Atenție, șoferi! Se introduce taxă pentru parcarea de la Spitalul Județean

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune, anunță Primăria Constanța. Sursa citată notează că parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită. Conform regulamentului, accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării.

„30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor. Aceștia vor putea depune cereri pentru rezervare la biroul parcări din cadrul SC Confort Urban SRL, începând cu data de 18. 11.2019, în baza formularului de rezervare disponibil pe www.conforturban-ct.ro. S.C. Confort Urban SRL face apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța caută consilieri pentru Serviciul pregătire și implementare proiecte. Vezi condițiile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd.Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unor funcţii publice de execuție temporar vacante, astfel:

– Consilier clasa I gradul superior- Serviciul Pregatire si Implementare Proiecte POR, Direcţia Dezvoltare și Fonduri Europene (2 posturi).

Condiţii de participare:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în specialitatea ştiinţe juridice, inginereşti, administrative, minim 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

– să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcţii publice, conform art. 465 alin. (1)  lit. a-d si f-k din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Proba scrisă se va desfăşura în data de 26.11.2019, ora 10:00, iar interviul candidaţilor admişi la data de 28.11.2019, ora 14:00. Dosarele de înscriere se depun până la data de 18.11.2019, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, camera 218. Condiţiile de participare, bibliografia, actele necesare înscrierii la concurs sunt afişate la sediul instituţiei și pe site-ul www.primaria-constanta.ro.

Date de contact: tel. 0241/488137, fax 0241/488147, e-mail resurse.umane@primaria-constanta.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă lucrările de reabilitare pe strada Unirii

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă în această săptămână procesul de reabilitare a străzii Unirii, după ce în weekend a fost finalizată asfaltarea pe porțiunea delimitată de străzile Dorobanți și Dragoslavele.

Lucrările continuă în această săptămână pe tronsonul cuprins între străzile Dragoslavele și Zorelelor. Luni și marți, se frezează carosabilul urmând ca miercuri să fie turnat covorul asfaltic.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat total pe strada Unirii, perimetrul delimitat de străzile Dragoslavele și Zorelelor, în perioada 11 noiembrie – 13 noiembrie, în intervalul orar 08:00 – 17:00.

De asemenea, circulația autovehiculelor va fi restricționată și pe străzile Onești și Tabla Buții iar accesul auto va fi permis doar riveranilor.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Facem apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zona în care se reabilitează infrastructura rutieră.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: