Connect with us

Administratie

Făgădău îi trimite pe constănțeni „să se bălăcească“ în parcul acvatic al lui Tucan

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că lansează campania „Ești informat, ai câștigat‟! Concret, Primăria spune că orice adult care se abonează la newsletter-ul Primăriei Municipiului Constanța câștigă automat o invitație la bălăceală și distracție în cel mai nou parc acvatic din stațiunea Mamaia – JT WATER SPORTS Mamaia. Potrivit portalului Confidas.ro, societatea este deținută, în calitate de asociat unic, de o apropiată a omului de afaceri Jean Paul Tucan (membru al ALDE), Meral-Delia Cazacu. Neoficial, de activitatea și promovarea societății se ocupă chiar omul de afaceri. Potrivit regulamentului Campaniei “Abonează-te la newsletter-ul Primăriei Municipiului Constanța!”, Primăria Constanța va desfășura campania prin intermediul serviciilor prestate de catre agentia de servicii digitale W3 Marketing Technology SRL din Constanța, care a mai colaborat în trecut cu autoritatea locală.

Primăria Constanța informeazp că la această Campanie poate participa orice persoană fizică (denumită în continuare “Participant”) care a împlinit vârsta de 18 ani la data începerii Campaniei, doar dacă respectă condițiile prezentului Regulament. De asemenea, ne mai spune că toți abonații la newsletter vor primi invitații de acces la parcul de distracții JT WATER SPORTS Mamaia, program de funcționare: L-D: 09:00-19:00. Un adult (părinte/tutore) poate veni însoțit de propriii copii cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani (max. 3 membri ai familiei). Accesul în parcul de distracții se va acorda pentru 2h. Dacă acest interval de timp este depășit, vor fi percepute tarifele disponibile în parcul de distracții.

Cum s-a ajuns ca Primăria Constanța să închirieze luciul de apă către JT Water Sports

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a închiriat luciul apei către JT Water Sports SRL în baza unui regulament adoptat la începutul acestui an privind închirierea terenurilor din domeniul public al statului, aflate în administrarea municipalitatii. Luciul de apa și cuveta lacului Siutghiol sunt bunuri din domeniul public al statului, care au intrat în administrarea Municipiului Constanța prin efectul Legii 42/2010. Primăria Constanța a preluat aceste bunuri de la Apele Romane în baza unor protocoale semnate în anul 2015.

La finele anului 2018, în perioada sărbătorilor de iarnă, primarul Decebal Făgădău a lansat extrem de discret în dezbatere publică proiectul de adoptare a unui regulament cadru pentru închirierea terenurilor din proprietatea sau doar din administrarea Municipiului Constanța.  În ciuda discreției, proiectul a fost remarcat de o asociație civică. Aceasta a lansat în spațiul public ideea că municipalitatea are nevoie de o hotărâre de Guvern pentru a putea stabili prețul de închiriere a ternurilor din domeniul public al statului. Prima tentativă de legiferare locală a regulamentului a fost respinsă de Consiliul Local. În cele din urmă, Făgădău a operat câteva modificări și a revenit cu regulamentul la aprobare în fata Consiliului Local Municipal, fiind aprobat cu majoritate de voturi. Actul i-a permis lui Făgădău să închirieze bunurile statului, însă, chiar și așa, primarul a încheiat contractul de închiriere a luciului de apa cu Water Spoerts, fără a avea la bază o evaluare adecvată a prețului de închiriere. Drept dovadă, luna trecută, abia, acesta a angajat o firmă de evaluări, în vederea stabilirii valorii luciului de apă. Or dacă valoarea nu a fost stabilită de la bun început, în ce baza juridică a stabilit Făgădău valoarea chiriei solicitate de la JT Water Sports SRL?

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Administratie

(VIDEO) Seri de neuitat la „Euforia Eforiei“!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Turiştii care au ales orașul Eforie ca destinație de vacanță în week-end-ul trecut, dar și localnicii, au avut ocazia să asiste la un spectacol de neuitat, dedicat Zilelor oraşului Eforiei și intitulat „Euforia Eforiei”. Evenimentul, aflat la cea de-a 14-a ediție, a fost organizat pe cele două scene amplasate în Eforie Nord (la Teatrul de vară) şi în Eforie Sud (parcul de la Cazino), pe care au urcat artiști locali, cât și nume îndrăgite de români. Pe scena Teatrului de Vară din Nord a cântat în deschidere Bianca Constantinescu, apoi a urmat o seară grecească – Seara lui Zorba, adusă de trupele Greek 4U și Ansamblul Astras. Au mai urcat pe scenă Roxana Cozma, o tânără din Eforie, și Annes. Duminică, pe scenă a urcat Aida Preda, urmată de „seara balkanică“. Cel care a făcut publicul să se mişte în paşi de sirtaki este nimeni altul decât Ionuţ Galani. Seara balkanică a fost completată de Radu Ille și formația Gramoste. În final, ansamblurile „Brâulețul“, „Vanghilizmo“ și „Asteria“ au încins atmosfera.

În Eforie Sud, în deschiderea evenimentului au evoluat mai multe trupe de Latino Dance, iar apoi au urcat pe scenă Alesia Paraschiv, Annes și Iuliana Puschilă. Duminică, tot în Eforie Sud, seara a început cu Latino Dance și a continuat cu Bianca Constantinescu, un ansamblu folcloric și Aida Preda. Euforia Eforiei a fost un eveniment organizat de Primăria Eforie.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bourceanu îi cere lui Făgădău să prezinte planul pentru reabilitarea rețelei de termoficare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, a explicat că votul dat de consilierii locali liberali pentru cumpărarea de către municipalitate a reţelei de transport a energiei termice vine cu responsabilități și obligații atât pentru primarul Constanței, cât și pentru PNL.

„Prin amendamentul pe care l-am adus la proiectul de hotărâre, Decebal Făgădău și-a asumat implementarea acestui demers și obligația ca, în 30 zile, să prezinte planul de acțiuni pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Îi transmit lui Decebal Făgădău că vom urmări atent traiectoria acestui proiect și modul în care îl pune în aplicare. Este în interesul constănțenilor ca reabilitarea rețelei termice să se concretizeze și să nu fie doar subiect de campanie electorală pentru un primar care își mai dorește un mandat“, a declarat Bourceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța îi cere lui Făgădău să înceteze cu pomenile electorale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Anunțul Primăriei Constanța că primarul Decebal Făgădău va oferi, GRATUIT, rechizite și ghiozdane tuturor elevilor și copiilor de grădiniță din municipiu a declanșat un val de furie în mediul online. Mulți internauți au scris că, în acest fel, primarul încearcă să-i „cumpere pe constănțeni“ în vederea obținerii unui nou mandat. De asemenea, oamenii politici îi sfătuiesc pe constănțeni să nu pice în plasa primarului pentru că aceste gratuități oferite de Făgădău sunt precum mărul otrăvit. Printre cei care critică gestul primarului se numără și cei de la USR Constanța. Președintele Organizației Județene Constanța a USR, Remus Negoi, spune că gratuitățile costă mult, mai mult decât credem, pe termen mediu și lung. Soluția, spune Negoi, nu sunt gratuitățile, ci eliminarea corupției de la nivelul autorităților locale, subțierea aparatului de stat, debirocratizarea masivă și un mediu de afaceri sănătos.

„Nu gratuitățile ne asigură prosperitatea. Nu gratuitățile ne aduc o viață mai bună. Nu gratuitățile ne permit să fim puternici în fața statului. Nu gratuitățile sunt dovadă de bunătate și eficiență a autorităților. Dimpotrivă: Gratuitățile costă mult, mai mult decât credem, pe termen mediu și lung. Gratuitățile împovărează majoritea populației, cea care le suportă, pentru că nu sunt plătite din buzunarul urmașilor lui Mazăre, ci tot de contribuabil. Gratuitățile ne fac să depindem de stat și să stăm la mâna lui, în fapt, a unor persoane care cândva ne vor cere ceva la schimb. Mai exact, voturi și indulgență. Gratuitățile sunt expresia populismului, sunt o formă mascată de mită și pun într-o postură nedemnă cetățenii. Autoritățile locale dau pomeni ca și cum s-ar fi terminat problemele învățământului constănțean, ca și cum elevii ar avea condiții optime de învățat. Poate domnul primar și consilierii PSD n-au aflat că 12 unități de învățământ din Constanța nu au săli de sport. Sau poate discută cu părinții despre cum sunt nevoiți să cotizeze pentru paza elevilor, deși, conform legii, aceasta trebuie asigurată de primărie. Tot părinții le-ar spune că ajung să plătească zugrăveala, aerul condiționat sau că la școală copiii n-au săpun ori hârtie igienică.

Soluția nu sunt gratuitățile, ci eliminarea corupției de la nivelul autorităților locale, subțierea aparatului de stat, debirocratizarea masivă și un mediu de afaceri sănătos, fără privilegiați din afaceri cu statul, un mediu care să le permită oamenilor să muncească și să câștige pe măsura muncii lor. Când aceste lucruri se vor întâmpla, vom vedea o Constanță înfloritoare, cu cetățeni care n-au nevoie să le cumpere primăria ghiozdane, penare și gume“, a notat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: