Connect with us

Administratie

Făgădău îi trimite pe constănțeni „să se bălăcească“ în parcul acvatic al lui Tucan

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că lansează campania „Ești informat, ai câștigat‟! Concret, Primăria spune că orice adult care se abonează la newsletter-ul Primăriei Municipiului Constanța câștigă automat o invitație la bălăceală și distracție în cel mai nou parc acvatic din stațiunea Mamaia – JT WATER SPORTS Mamaia. Potrivit portalului Confidas.ro, societatea este deținută, în calitate de asociat unic, de o apropiată a omului de afaceri Jean Paul Tucan (membru al ALDE), Meral-Delia Cazacu. Neoficial, de activitatea și promovarea societății se ocupă chiar omul de afaceri. Potrivit regulamentului Campaniei “Abonează-te la newsletter-ul Primăriei Municipiului Constanța!”, Primăria Constanța va desfășura campania prin intermediul serviciilor prestate de catre agentia de servicii digitale W3 Marketing Technology SRL din Constanța, care a mai colaborat în trecut cu autoritatea locală.

Primăria Constanța informeazp că la această Campanie poate participa orice persoană fizică (denumită în continuare “Participant”) care a împlinit vârsta de 18 ani la data începerii Campaniei, doar dacă respectă condițiile prezentului Regulament. De asemenea, ne mai spune că toți abonații la newsletter vor primi invitații de acces la parcul de distracții JT WATER SPORTS Mamaia, program de funcționare: L-D: 09:00-19:00. Un adult (părinte/tutore) poate veni însoțit de propriii copii cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani (max. 3 membri ai familiei). Accesul în parcul de distracții se va acorda pentru 2h. Dacă acest interval de timp este depășit, vor fi percepute tarifele disponibile în parcul de distracții.

Cum s-a ajuns ca Primăria Constanța să închirieze luciul de apă către JT Water Sports

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a închiriat luciul apei către JT Water Sports SRL în baza unui regulament adoptat la începutul acestui an privind închirierea terenurilor din domeniul public al statului, aflate în administrarea municipalitatii. Luciul de apa și cuveta lacului Siutghiol sunt bunuri din domeniul public al statului, care au intrat în administrarea Municipiului Constanța prin efectul Legii 42/2010. Primăria Constanța a preluat aceste bunuri de la Apele Romane în baza unor protocoale semnate în anul 2015.

La finele anului 2018, în perioada sărbătorilor de iarnă, primarul Decebal Făgădău a lansat extrem de discret în dezbatere publică proiectul de adoptare a unui regulament cadru pentru închirierea terenurilor din proprietatea sau doar din administrarea Municipiului Constanța.  În ciuda discreției, proiectul a fost remarcat de o asociație civică. Aceasta a lansat în spațiul public ideea că municipalitatea are nevoie de o hotărâre de Guvern pentru a putea stabili prețul de închiriere a ternurilor din domeniul public al statului. Prima tentativă de legiferare locală a regulamentului a fost respinsă de Consiliul Local. În cele din urmă, Făgădău a operat câteva modificări și a revenit cu regulamentul la aprobare în fata Consiliului Local Municipal, fiind aprobat cu majoritate de voturi. Actul i-a permis lui Făgădău să închirieze bunurile statului, însă, chiar și așa, primarul a încheiat contractul de închiriere a luciului de apa cu Water Spoerts, fără a avea la bază o evaluare adecvată a prețului de închiriere. Drept dovadă, luna trecută, abia, acesta a angajat o firmă de evaluări, în vederea stabilirii valorii luciului de apă. Or dacă valoarea nu a fost stabilită de la bun început, în ce baza juridică a stabilit Făgădău valoarea chiriei solicitate de la JT Water Sports SRL?

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Municipiul Constanța, buget 2020. Vezi cifrele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța anunță că începând cu data de 17.01.2020, „Proiectul bugetului local pentru anul 2020“ poate fi consultat pe site-ul instituției accesând următorul link:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public—legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/proiectul-bugetului-local-pe-anul-2020-(data-public%C4%83rii-17-01-2020).pdf?sfvrsn=2

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Gheorghe Hânsă, fostul primar al orașului Cernavodă, 4 ani și 10 luni de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul primar al oraşului Cernavodă a fost condamnat joi, 16 ianuarie, la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa este definitivă! În acelaşi dosar a fost inculpat şi fiul fostului primar, Tiberiu Hânsă, care a fost achitat. Hânsă a fost acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.

“Condamnă pe inculpatul Gheorghe Hânsă la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni pentru savârvirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze este concurentă cu cea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 8 luni prin sentinţa penală nr. 3638/18.11.2014 a Judecatoriei Medgidia, definitivă prin decizia penala nr. 388/P/29.03.2016 a Curţii de Apel Constanta. Contopeşte pedeapsa aplicată inculpatului prin sentinţa penală de mai sus cu pedeapsa aplicată în prezenta cauză şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 8 luni închisoare, la care adaugă o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 10 luni închisoare”, se arată în sentinţa judecătorilor.

Fapta

Gheorghe Hânsă a fost trimis în judecată alături de Suliman Ecrem, Nicolae Cristache (administrator SC NKC Magnetism Construct) Mihai Adam (asociat al Stelmi Structuri), Marius Tiberiu Hânsă, fiul fostului edil din Cernavodă, recidivist, cercetat sub control judiciar, Rodica Cojocaru, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate şi Liliana Carmen Pricop, din Medgidia, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate. Din mijloacele de probă, procurorii au stabilit că este vorba, în primul rând, de lucrarea de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, acordată fraudulos către SC NKC Magnetism Construct SRL. Apoi, în perioada noiembrie 2012 – august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi la data de 14 ianuarie 2013, primarul şi viceprimarul şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, prin acţiuni concertate, conform relatărilor din dosar, pentru ca societăţile prezentate mai sus să obţină foloase necuvenite, obţinerea contractelor frauduloasă fiind intermediată de inculpatul Marius Tiberiu Hânsă, cu largul concurs al angajaţilor Primăriei Cernavodă, au mai spus procurorii.

La finalul anului trecut, mai exact pe 19 decembrie 2019, judecătorii l-au achitat pe Tiberiu Marius Hânsă pe fond pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dar l-au condamnat pe Gheorghe Hânsă la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. De aici, situația este simplă: Gheorghe Hânsă mai avea o condamnare din 2014, pedepsele i-au fost contopite și rezultă 4 ani și 10 luni în regim de detenție.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi fostul viceprimar al oraşului Cernavodă, Suliman Ecrem, pentru pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, faptă săvârșită în perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013.

Citește și:

Fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost achitat definitiv în dosarul asfaltărilor

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lucrări edilitare pe strada Adamclisi. Vezi despre ce e vorba!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța, amenajează în aceste zile spațiul care împrejmuiește locul de joacă de pe strada Adamclisi. Este cel de-al doilea loc de joacă care beneficiază de lucrări de modernizare a zonei adiacente, după intervențiile de pe strada Dispensarului. Echipele administratorului drumului public lucrează intens la infrastructura aleilor pietonale. Continuă amplasarea de borduri, iar zona destinată circulației pietonilor este pregătită pentru a fi asfaltată. Pentru drenajul apelor pluviale pe marginile căilor de acces vor fi fixate rigole. De asemenea, la intrarea în spațiul de joacă au fost montate pavele. Lucrările desfășurate de municipalitate vizează îmbunătățirea aspectului spațiului public urban aferent locurilor de joacă.

Reamintim că, Primăria Municipiului Constanța a reabilitat și modernizat în ultimul an 25 de locuri de joacă. În lunile următoare se va lucra la alte 18 locuri de joacă. La cele mai multe dintre ele vor fi înlocuite toate echipamentele, vor fi executate lucrări de infrastructură și va fi turnat covor de cauciuc pentru a nu exista riscul accidentării copiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: