Connect with us

Administratie

Primăria Cernavodă SPARGE 100.000 de euro din bugetul local pe distracție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Orașul Cernavodă se pregătește de sărbătoare. Primăria și Consiliul Local organizează, în perioada 15-18 august “Zilele orașului Cernavodă”, un eveniment dedicat tuturor locuitorilor. Se anunță surprize, super concerte și invitați speciali. Cu toții sunt așteptați să urce pe scena special amplasată în centrul orașului, în fața sediului Primăriei.

Potrivit organizatorilor, se anunță 4 zile pline de evenimente, printre acestea spectacole de dans oferite de copiii talentați din ansamblul “Mugurelul’, trupa “Audeo” și Trupa “Kids Dance”, dar și de invitații acestora. De asemenea, vor veni la Cernavodă ansambluri din toate colțurile țării, va fi organizată o expoziție de pictură și fotografie, piesă de teatru va fi pusă în scenă, iar cei interesați de lectură sunt invitați la o lansare de carte. Mai mult, în programul pregătit pentru ediția din acest an a evenimentelor organizate de “Zilele orașului Cernavodă”, orgnizatorii au pregătit și Festivalului Concurs de Muzică Ușoară “Axiopolis”, precum și festivitatea “Nunta de aur”.

Nu lipsesc din programul pregătit concertele. Au fost invitați și au confirmat participarea nume mari ale scenei românești. Pe afișul evenimentului îi regăsim pe Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo.

“Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. Nu vor lipsi standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii”, transmite conducerea Primăriei orașului Cernavodă prin intermediul unui comunicat de presă.

Cernavodă NU ascultă manele

În ceea ce privește fondurile pe care administrația locală din Cernavodă le folosește pentru desfășurarea tuturor acestor activități, Marian Iordache, consilierul personal al primarului orașului Cernavodă, a declarat pentru “Ordinea.ro” că provin de la bugetul local în integralitate, anul acesta neexistând nicio sponsorizare.

“De la bugetul local, prin Hotărâre de Consiliu a fost alocată suma de 500.000 de lei pentru organizarea evenimentelor prilejuite de zilele orașului Cernavodă. Casa de Cultură din oraș s-a ocupat îndeaproape de tot evenimentul. Știu că sunt cheltuieli legate de artiști, scenă, premierea căsătoriilor din Cernavodă plus multe altele”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Că suma este mică sau mare, locuitorii din Cernavodă vor trage concluziile. La fel și dacă acești bani musai trebuiau folosiți pentru alte lucrări necesare orașului. Oricum, demn de remarcat este faptul că cei care coordonează activitatea de la nivelul Primăriei Cernavodă au gust, au chemat pentru distracție trupe bune, artiști cu stil, nu maneliști cum au făcut, de pildă, cei de la Năvodari.

Comments

comments

Administratie

Constanța: 6 buncăre intră în reparații. Primăria plătește peste 200.000 de lei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Primăriei municipiului Constanța achiziționează firmă care să se ocupe de efectuarea de lucrări de reparații și igienizare la 6 (șase) adăposturi de protecție civilă situate în municipiu.

Conform documentului, achiziția va fi una directă și vor fi executate următoarele lucrări: reparații generale și renovare, tencuire, revopsire, cablare electrică și lucrări sanitare.

Valoarea estimată fără TVA a lucrărilor se ridică la peste 200.000 de lei. Mai exact, 220.179,45 lei fără TVA.

Conform anunțului, durata de finalizare a lucrărilor: 90 de zile (3 luni) de la transmiterea Ordinului de începere a lucrărilor pentru cele 6 (șase) adăposturi publice din municipiul Constanța.

Detalii tehnice și care sunt condițiile de participare găsiți aici :

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/Achizitii-publice/achizitii-publice-publicate-2019/96.-reparatii-6-adaposturi-protectie-civila/adresa-anunt-achizitie-adaposturi.pdf?sfvrsn=2

Criterii de adjudecare: atribuirea se va face pe baza criteriului “prețul cel mai scăzut”.

Data limită primire oferte: 25.10.2019, ora 23:59

Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferte conform prezentului anunț pe adresa de e-mail: achizitiipublice@primaria-constanta.ro.

NOTĂ! Conform ultimelor date apărute în presa locală, sunt 72 de buncăre în municipiul Constanța, care aparțin de Serviciul Inspectoratului Municipal de Protecție Civilă, aflat sub incidența Primăriei Constanța. Cel mai mare este cel de sub Sala Sporturilor, dar este inundat și nu mai este funcțional de 50 de ani. De dimensiune aproximativă este buncărul de pe Tomis, la Biserica Albă, care este punct de comandă, dar și adăpost. Sunt 10 adăposturi pe bulevardul Tomis, de la Dacia până în Tomis Nord, 4 adăposturi se află pe bulevardul I.G. Duca, un adăpost este pe strada București, 4 adăposturi pe strada Griviței, 2 pe strada Baba Novac, unul pe strada Ștefan cel Mare, unul pe Aleea Hortensiei, două pe Aleea Orhideelor, alte două pe strada Tulcei, unul pe strada Dobrilă Eugeniu, unul pe strada Dragoslavele, patru pe strada Pajurei, unul pe strada Dionisie cel Mic, două pe strada Eliberării, două pe strada Solidarității, cinci pe strada Arcului, două pe strada Badea Cârțan, patru pe aleea Egretei, unul pe șoseaua Mangaliei, două pe strada Traian, două pe strada Pescarilor, două pe strada Unirii, unul pe strada Grădiniței, șapte pe strada Brizei, două pe strada Lirei, și restul pe strada Zefirului. În cazul unor dezastre, constănțenii pot merge la acestea, care sunt publice, dar pot opta și pentru adăposturile construite în blocurile și clădirile private de după Revoluție, unde numărul total aproape se dublează, ajungând la aproximativ 120 de buncăre.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP a luat la verificat apartamentele ANL din muncipiul Constanța. Lista lungă a încălcărilor legislative ajunge în instanță

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța împreună cu Poliția Locală au efectuat verificări repetate, începând cu luna mai, la spațiile locative din blocurile ANL situate pe str. Brizei, str. Zefirului, str. Lirei, str. Horia Agarici, str. Traian și str. Pescarilor.

În urma verificărilor, s-au constatat anumite situații care pot duce la concluzia că locatarii nu folosesc imobilul conform prevederilor contractuale. Mai precis, este vorba despre neuzul, părăsirea definitivă a locuinței sau subînchirierea spațiului locativ. Au existat 22 de astfel de situații: în unele apartamente locuiau alte persoane decât cele cărora le-au fost atribuite locuințele, iar la altele nu a fost înregistrat consum de apă rece și energie electrică. Chiriașilor în cauză le-au fost transmise notificări de reziliere a contractelor.

În cazul în care cei care au primit o astfel de notificare nu eliberează spațiile deținute abuziv, RAEDPP Constanța va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile. Totodată, RAEDPP va publica lista persoanelor vizate de acest demers.

În Municipiul Constanța există 23 de blocuri construite prin programul ANL.

„Pe lista de așteptare sunt peste 100 de tineri cu dosare complete, printre care tineri proveniți din centrele de plasament, care au împlinit vârsta de 18 ani, deci urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului și îndeplinesc criteriile de acces în programul ANL. Prin acest demers dorim să punem capăt unor practici care nu mai trebuie tolerate și să dăm o șansă și altor tineri care se află în prezent pe lista de așteptare” – Directorul General al RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria asfaltează în cartierul Compozitorilor. Vezi pe ce străzi se lucrează!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța le aduce vești bune locuitorilor din cartierul Compozitorilor. Autoritatea locală anunță că se construiește de la zero un număr de opt străzi. Două dintre ele au fost deja asfaltate, iar pe altele se fac acum lucrările premergătoare asfaltării.

„Vorbim despre străzile Alexandru Bogza și Dumitru Chiriac pe care s-au finalizat asfaltările în cursul acestei zile. În același timp sunt în lucru străzile Ioan Damaschin, Eduard Caudella, Cella Delavrancea și Zeno Vancea unde se sapă și se așterne stratul de piatră urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă lucrările pe și pe Aleea Constantin Bobescu și Titus Cergău- tronson 2“, notează Primăria într-un comunicat.

Autoritatea publică locală mai spune că veștile bune nu se opresc aici. În perioada imediat următoare vor fi construite alte trei artere de circulație în cartierul Baba Novac. Este vorba despre străzile Prelungirea Barbu Delavrancea, Cernica și Alexandru Alexandridi- tronson 2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: