Connect with us

Administratie

Primăria Cernavodă SPARGE 100.000 de euro din bugetul local pe distracție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Orașul Cernavodă se pregătește de sărbătoare. Primăria și Consiliul Local organizează, în perioada 15-18 august “Zilele orașului Cernavodă”, un eveniment dedicat tuturor locuitorilor. Se anunță surprize, super concerte și invitați speciali. Cu toții sunt așteptați să urce pe scena special amplasată în centrul orașului, în fața sediului Primăriei.

Potrivit organizatorilor, se anunță 4 zile pline de evenimente, printre acestea spectacole de dans oferite de copiii talentați din ansamblul “Mugurelul’, trupa “Audeo” și Trupa “Kids Dance”, dar și de invitații acestora. De asemenea, vor veni la Cernavodă ansambluri din toate colțurile țării, va fi organizată o expoziție de pictură și fotografie, piesă de teatru va fi pusă în scenă, iar cei interesați de lectură sunt invitați la o lansare de carte. Mai mult, în programul pregătit pentru ediția din acest an a evenimentelor organizate de “Zilele orașului Cernavodă”, orgnizatorii au pregătit și Festivalului Concurs de Muzică Ușoară “Axiopolis”, precum și festivitatea “Nunta de aur”.

Nu lipsesc din programul pregătit concertele. Au fost invitați și au confirmat participarea nume mari ale scenei românești. Pe afișul evenimentului îi regăsim pe Carla’s Dreams, Loredana, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Claudia Ghicolescu, Steaua di Vreari, Trupa Hara, Arris, Deepside Deejays & Nadir, Damian Draghici, Sylvia & DJ Rynno și Trupa Cargo.

“Toți acești artiști vor întreține atmosfera pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare. Nu vor lipsi standurile amplasate în zona centrală, standuri cu obiecte de artizanat, cu produse alimentare, nealimetare, dar și terase pentru alimentație publică. Evenimentul se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii”, transmite conducerea Primăriei orașului Cernavodă prin intermediul unui comunicat de presă.

Cernavodă NU ascultă manele

În ceea ce privește fondurile pe care administrația locală din Cernavodă le folosește pentru desfășurarea tuturor acestor activități, Marian Iordache, consilierul personal al primarului orașului Cernavodă, a declarat pentru “Ordinea.ro” că provin de la bugetul local în integralitate, anul acesta neexistând nicio sponsorizare.

“De la bugetul local, prin Hotărâre de Consiliu a fost alocată suma de 500.000 de lei pentru organizarea evenimentelor prilejuite de zilele orașului Cernavodă. Casa de Cultură din oraș s-a ocupat îndeaproape de tot evenimentul. Știu că sunt cheltuieli legate de artiști, scenă, premierea căsătoriilor din Cernavodă plus multe altele”, a declarat Marian Iordache pentru ziarul nostru.

Că suma este mică sau mare, locuitorii din Cernavodă vor trage concluziile. La fel și dacă acești bani musai trebuiau folosiți pentru alte lucrări necesare orașului. Oricum, demn de remarcat este faptul că cei care coordonează activitatea de la nivelul Primăriei Cernavodă au gust, au chemat pentru distracție trupe bune, artiști cu stil, nu maneliști cum au făcut, de pildă, cei de la Năvodari.

Comments

comments

Administratie

(VIDEO) Seri de neuitat la „Euforia Eforiei“!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Turiştii care au ales orașul Eforie ca destinație de vacanță în week-end-ul trecut, dar și localnicii, au avut ocazia să asiste la un spectacol de neuitat, dedicat Zilelor oraşului Eforiei și intitulat „Euforia Eforiei”. Evenimentul, aflat la cea de-a 14-a ediție, a fost organizat pe cele două scene amplasate în Eforie Nord (la Teatrul de vară) şi în Eforie Sud (parcul de la Cazino), pe care au urcat artiști locali, cât și nume îndrăgite de români. Pe scena Teatrului de Vară din Nord a cântat în deschidere Bianca Constantinescu, apoi a urmat o seară grecească – Seara lui Zorba, adusă de trupele Greek 4U și Ansamblul Astras. Au mai urcat pe scenă Roxana Cozma, o tânără din Eforie, și Annes. Duminică, pe scenă a urcat Aida Preda, urmată de „seara balkanică“. Cel care a făcut publicul să se mişte în paşi de sirtaki este nimeni altul decât Ionuţ Galani. Seara balkanică a fost completată de Radu Ille și formația Gramoste. În final, ansamblurile „Brâulețul“, „Vanghilizmo“ și „Asteria“ au încins atmosfera.

În Eforie Sud, în deschiderea evenimentului au evoluat mai multe trupe de Latino Dance, iar apoi au urcat pe scenă Alesia Paraschiv, Annes și Iuliana Puschilă. Duminică, tot în Eforie Sud, seara a început cu Latino Dance și a continuat cu Bianca Constantinescu, un ansamblu folcloric și Aida Preda. Euforia Eforiei a fost un eveniment organizat de Primăria Eforie.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bourceanu îi cere lui Făgădău să prezinte planul pentru reabilitarea rețelei de termoficare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, a explicat că votul dat de consilierii locali liberali pentru cumpărarea de către municipalitate a reţelei de transport a energiei termice vine cu responsabilități și obligații atât pentru primarul Constanței, cât și pentru PNL.

„Prin amendamentul pe care l-am adus la proiectul de hotărâre, Decebal Făgădău și-a asumat implementarea acestui demers și obligația ca, în 30 zile, să prezinte planul de acțiuni pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Îi transmit lui Decebal Făgădău că vom urmări atent traiectoria acestui proiect și modul în care îl pune în aplicare. Este în interesul constănțenilor ca reabilitarea rețelei termice să se concretizeze și să nu fie doar subiect de campanie electorală pentru un primar care își mai dorește un mandat“, a declarat Bourceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța îi cere lui Făgădău să înceteze cu pomenile electorale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Anunțul Primăriei Constanța că primarul Decebal Făgădău va oferi, GRATUIT, rechizite și ghiozdane tuturor elevilor și copiilor de grădiniță din municipiu a declanșat un val de furie în mediul online. Mulți internauți au scris că, în acest fel, primarul încearcă să-i „cumpere pe constănțeni“ în vederea obținerii unui nou mandat. De asemenea, oamenii politici îi sfătuiesc pe constănțeni să nu pice în plasa primarului pentru că aceste gratuități oferite de Făgădău sunt precum mărul otrăvit. Printre cei care critică gestul primarului se numără și cei de la USR Constanța. Președintele Organizației Județene Constanța a USR, Remus Negoi, spune că gratuitățile costă mult, mai mult decât credem, pe termen mediu și lung. Soluția, spune Negoi, nu sunt gratuitățile, ci eliminarea corupției de la nivelul autorităților locale, subțierea aparatului de stat, debirocratizarea masivă și un mediu de afaceri sănătos.

„Nu gratuitățile ne asigură prosperitatea. Nu gratuitățile ne aduc o viață mai bună. Nu gratuitățile ne permit să fim puternici în fața statului. Nu gratuitățile sunt dovadă de bunătate și eficiență a autorităților. Dimpotrivă: Gratuitățile costă mult, mai mult decât credem, pe termen mediu și lung. Gratuitățile împovărează majoritea populației, cea care le suportă, pentru că nu sunt plătite din buzunarul urmașilor lui Mazăre, ci tot de contribuabil. Gratuitățile ne fac să depindem de stat și să stăm la mâna lui, în fapt, a unor persoane care cândva ne vor cere ceva la schimb. Mai exact, voturi și indulgență. Gratuitățile sunt expresia populismului, sunt o formă mascată de mită și pun într-o postură nedemnă cetățenii. Autoritățile locale dau pomeni ca și cum s-ar fi terminat problemele învățământului constănțean, ca și cum elevii ar avea condiții optime de învățat. Poate domnul primar și consilierii PSD n-au aflat că 12 unități de învățământ din Constanța nu au săli de sport. Sau poate discută cu părinții despre cum sunt nevoiți să cotizeze pentru paza elevilor, deși, conform legii, aceasta trebuie asigurată de primărie. Tot părinții le-ar spune că ajung să plătească zugrăveala, aerul condiționat sau că la școală copiii n-au săpun ori hârtie igienică.

Soluția nu sunt gratuitățile, ci eliminarea corupției de la nivelul autorităților locale, subțierea aparatului de stat, debirocratizarea masivă și un mediu de afaceri sănătos, fără privilegiați din afaceri cu statul, un mediu care să le permită oamenilor să muncească și să câștige pe măsura muncii lor. Când aceste lucruri se vor întâmpla, vom vedea o Constanță înfloritoare, cu cetățeni care n-au nevoie să le cumpere primăria ghiozdane, penare și gume“, a notat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: