Conecteaza-te cu noi

Administratie

Făgădău ne promite un oraș mai sigur. Vrea să instaleze peste 1.200 de camere de luat vederi

Published

on

Aleșii locali din Constanța au aprobat, joi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții „Creșterea siguranței în municipiul Constanța – SAFE CITY 20 prin realizarea unui sistem operațional integrat de monitorizare“ – etapa Studiul de prefezabilitate (SPF). După ședința de Consiliu, edilul Constanței a explicat faptul că este vorba de instalarea a minim 1.260 de camere de luat vederi în mai multe zone din oraș.

„Aprobarea studiului de prefezabilitate este primul demers serios în ceea ce privește sistemul de supraveghere video, sistemul de siguranță SAFE CITY. Deja avem urcat pe SICAP caietul de sarcini pentru achiziția studiului de fezabilitate, pe care sper să-l aprobăm la începutul anului viitor, și va urma o licitație pentru proiectare și execuție. Mi-aș dori să urmăm aceeași procedură ca la autobuze, procedura Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare. Municipiul Constanța are un pre-acord de finanțare cu BERD în care este inclus acest proiect. Dar de îndată ce vom avea studiul de fezabilitate aprobat, vom discuta cu BERD, cu Ministerul de Finanțe și vom organiza cu celeritate licitația pentru proiectare și execuție“, a spus Făgădău.

El a afirmat că cele peste 1.200 de camere de luat vederi acoperă toate zonele din oraș, de la școli, grădinițe și spații publice, până la locuri de joacă și chiar ghene de gunoi, astfel încât „să nu mai pățim ceea ce am pățit în ultima perioadă. Construim cu greu după licitații și într-o noapte vin unii și strică tot ceea ce am muncit noi“. Făgădău a punctat proiectul se ridică la aproximativ 9 milioane de euro. El a mai spus că își dorește să amenajeze cel mai modern dispecerat inter-operabil cu toate structuri de siguranță și ordine publică.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions