Conecteaza-te cu noi

Administratie

Făgădău premiază elevii de 10!

Published

on

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a intrat în febra campaniei electorale. Și nu ne referim la cea prezidențială, ci la cea pentru alegerea primarului, care va avea loc anul viitor. De aceea, la propunerea edilului-șef, consilierii locali din Constanța au votat un proiect privind premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat și a profesorilor îndrumători. În total, 15 elevi și 36 de profesori vor fi recompensați cu câte 1.000 de lei fiecare.

„15 elevi constănțeni absolvenți de bacalaureat cu media 10 sunt recompensați de municipiu. Cred că nu atât de mult valoarea premiului contează, ci gestul în sine și semnalul pe care noi trebuie să-l dăm. Totodată, mă bucur că la pachet, în aceeași familie, am premiat și profesorii, dascălii îndrumători, pentru că trebuie să reconstruim lanțurile de încredere și de recunoaștere pentru tot ceea înseamnă educația constănțeană. De altfel, mă bucur că 36 de profesori constănțeni de la multe licee constănțene și 15 elevi au reușit o performanță greu de atins“, a declarat Făgădău într-o conferință de presă, care a avut loc după ședința Consiliului Local.

Bal cu premii pentru profesori

Dincolo de intenția primarului de a susține educația, este tot mai clar că, prin aceste premii acordate elevilor și profesorilor, Făgădău împușcă și iepurele electoral, mai ales că el a anunțat că, după o discuție cu mai mulți directori de școli din Constanța, Primăria are în intenție de a organiza un bal al educației constănțene.

Advertisement

„În urma unei discuții cu mai mulți directori de licee, cred că vom organiza un bal al educației constănțene în care să-i premiem pe cei mai merituoși profesori din municipiul Constanța. Împreună cu echipa mea, ne vom gândi la un format astfel încât toate școlile și liceele să poată face propuneri pentru „profesorul școlii“ și „profesorul anului la nivel de oraș“. Mă interesează și părerea constănțenilor, iar dacă ea va fi un succes, o vom extinde și la nivelul altor ramuri socio-economice din Constanța, pentru sport sau sănătate, spre exemplu“, a mai punctat Făgădău.

Inițiatiava PNL de premiere a elevilor, ignorată de Făgădău

Proiectul privind premierea elevilor de 10 la bacalaureat a fost votat și de consilierii locali ai PNL. Cu toate acestea, liberalii consideră că gestul primarului este unul plin de ipocrizie, în condițiile în care PNL a propus, în urmă cu un an, un proiect de hotărâre care prevedea premierea anuală a elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultate școlare și sportive deosebite, dar care a fost ignorat de primar până acum.

„O administrație ipocrită așa cum este cea de la Constanța dăunează grav cetățenilor orașului. În urmă cu un an depuneam la Consililul Local Constanța un proiect de hotărâre care prevedea premierea anuală a elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultate școlare și sportive deosebite. Și intenționam noi, consilierii PNL, să dăm dascălilor și copiilor deștepți 10.000 lei pentru locul întâi, 8.000 lei pentru locul doi și 6.000 lei pentru locul trei obținute la olimpiadele și concursurile internaționale. Pentru competițiile naționale, elevii și profesorii care obțineau unul din primele trei locuri primeau 5.000, 4.000 și respectiv 3.000 lei. Mai aveam trecut în proiect “Pentru toţi elevii de gimnaziu şi liceu care au obţinut media 10 (zece) la examenul de admitere la colegii, la liceu şi la examenul de bacalaureat, se acorda recompense financiare in valoare de 5 000 lei net”. Și asta nu era tot pentru că erau premiați anual și primii “trei elevi de gimnaziu şi liceu, domiciliaţi în municipiul Constanţa, care au obţinut cele mai bune medii generale la examenul de admitere la colegii, liceu şi examenul de bacalaureat, în unităţile şcolare din Municipiul Constanţa”. În plus, în proiect era stipulate și “suportarea cheltuielilor elevilor şi a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora pentru participarea la faza naţională şi internaţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, în limită maximă de 5.000 lei/ persoană”. Pe lângă ce am scris mai erau trecute și o altă serie de măsuri pentru stimularea copiilor inteligenți ai Constanței și a dascălilor care le ghidau pașii. În timp ce proiectul nostru zace într-un sertar la Primărie, Decebal Făgădău ne-a cheamat astăzi să votăm premierea elevilor cu nota 10 Bacalaureat în număr de 15, cu suma de 1.000 lei fiecare. Asistăm în fiecare moment la o bătaie de joc continuă la adresa constănțenilor, o lipsă cruntă de respect din partea primarului și ajutoarelor sale pentru generațiile care vin, o lipsă de implicare și o indiferență evidentă față de cei care vor urma să conducă destinele acestui oraș“, a scris liderul consilierilor locali ai PNL, Adriana Arghirescu, pe Facebook.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions