Connect with us

Administratie

Făgădău, pus la colţ de PNL. Niculescu: „În recomand primarului să lase pozele cu reprezentanții Băncii Mondiale“

Tatian Iorga

Publicat

la

Conducerea PNL Constanța își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește activitatea primarului Constanţei, Decebal Făgădău, referitor la elaborarea proiectelor şi regulamentelor anulate de instanța de judecată, în ultima perioadă. Consilierii PNL și-au exprimat de nenumărate ori punctele de vedere, au depus proiecte de hotărâre, au avut inițiativă în ceea ce privește activitatea Consiliului Local Municipal, dar demersurile lor nu au fost luate în considerare de către primarul Constanței, spun cei de la PNL Constanţa. Liberalii afirmă că, lăsând la o parte viziunile politice şi administrative diferite, primarul Constanței a refuzat mereu în cei trei ani de mandat să colaboreze în interesul comunității cu opoziția și să pună în practică proiectele propuse de către consilierii PNL Constanța.

În opinia vicepreședintelui PNL Constanța, George Niculescu, această situație în care proiectele de hotărâre şi regulamentele sunt anulate de instanțele de judecată, denotă că activitatea Primăriei Constanța se confruntă cu cel puțin două probleme, şi anume:

  1. Proiectele şi regulamentele nu îndeplineau condițiile de legalitate, astfel ele au putut fi atacate şi anulate în instanță.
  2. Regulamentele au provocat un val considerabil de nemulțumiri, fapt ce a dus la atacarea lor. De aici reiese şi lipsa de oportunitate pentru elaborarea regulamentelor.

În același timp, aceste proiecte anulate confirmă faptul că activitatea Primăriei Constanța a deraiat tot mai mult de la parcursul ei normal și, în loc să vină în ajutorul cetățenilor, creează probleme în cascadă.

„Proiectele de hotărâre anulate de instanța de judecată confirmă ceea ce noi, cei din PNL, am atras atenția în ultimii trei ani, anume că Primăria Constanța a intrat într-o criză, atât privind administrarea orașului, cât și privind elaborarea proiectelor de hotărâre şi a regulamentelor. Acest lucru ne face să credem tot mai mult faptul că echipa primarului Constanței este depășită de situația prezentului. Nu vreau să amintesc incapacitatea de a atrage fonduri europene care ar ajuta la dezvoltarea atât de necesară a orașului nostru dar, dincolo de perspectivele noastre politice diferite, interesul cetățenilor și binele Constanței sunt puse la o grea încercare atunci când proiecte de hotărâre sunt anulate de instanță. Poate că această situație și mai ales palma primită de PSD Constanța în alegerile europarlamentare, îl vor face pe Făgădău să înțeleagă că este de bun augur și în interesul comunității să asculte și opinia opoziției. Poate măcar în al doisprezecelea ceas, va deschide și sertarul în care ține ascunse proiectele de hotărâre depuse de PNL. În același timp, mă gândesc la acei cetățeni care au plătit amenzi pentru parcare, pentru că, în cazul în care regulamentul este anulat definitiv de instanță, atunci ar fi de preferat să își primească banii înapoi, ceea ce va constitui încă o problema în plus pentru Primăria Constanței. Pe final, îi recomand domnului primar, cu respectul cuvenit, să lase pozele cu reprezentanții Băncii Mondiale şi să îşi petreacă mai mult timp în mijlocul cetățenilor din Constanţa,”, a declarat George Niculescu, vicepreședinte PNL Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanța, orașul stâlpișorilor! Arghirescu (PNL): „Primăria duce o politică de tip Dorel”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii care circulă pe strada Poporului au parte de o surpriză de proporții. Și nu e una plăcută. Asta pentru că Primăria Constanța a montat pe trotuare nu unul, ci două rânduri de „stâlpișori“, așa cum le spun cei din Primărie. Măsura adoptată de Primăria Constanța a fost criticată de liderul consilierilor locali ai PNL, Adriana Arghirescu, care a scris pe Facebook că nu înțelege care este logica acestei decizii.

„Halucinant dar adevărat! Se întâmplă în Constanța anului 2019. Pentru că au cumpărat prea mulți și nu au avut ce face cu ei, autoritățile au montat nu unul, ci două rânduri de stâlpișori pe strada Poporului. Constănțenii care locuiesc în zonă și care mi-au trimis aceste fotografii îmi spun că sunt vânați de polițiștii locali care îi amendează imediat ce au oprit mașina pe marginea străzii. Asta în condițiile în care nu există vreun indicator cu “Staționarea interzisă” și strada este una foarte circulată având în vedere că există trei unități de învățământ și foarte mulți comercianți. O nouă dovadă că această administrație este agresivă atât cu șoferii, cât și cu pietonii și duce o politică de tip “Dorel” care nu face decât să crească nemulțumirea generală“, a scris Arghirescu pe facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Din marile realizări ale Primăriei Constanța. Astăzi…1.500 de noi locuri de parcare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța se laudă, prin intermediul unui comunicat, că a amenajat în ultimele luni peste 1.500 de noi locuri de parcare. Autoritatea locală notează că cele mai multe au apărut în locul garajelor demolate și sunt destinate riveranilor, care „au acum condiții civilizate pentru a-și putea parca autoturismele“.

„Parcări noi au fost construite în mai multe zone din oraș, în cartierele Inel 1, Inel 2, Km 5, Tomis, 2, Tomis Nord, Faleză Nord, Poarta 6, iar lucrările de amenajare de noi locuri de parcare vor continua! Pe lângă cele peste 1.500 de locuri noi, echipele Primăriei Municipiului Constanța au retrasat alte peste 3.000 de locuri“, se arată în comunicatul Primăriei.

În continuarea comunicatului, cei care conduc Primăria Constanța dau dovadă de un narcisism ieșit din comun și publică două declarații de mulțumire de cetățeni pentru amenajarea acestor locuri de parcare: „Vă mulțumim pentru acest proiect, chiar era necesar, suntem foarte mulțumiți.”; „Aici (declară locuitorii de pe strada Plantelor, acolo unde Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban a amenajat o parcare nouă, cu 45 de locuri) erau garaje. Au fost demolate și suntem foarte mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat.”

Așa cum notam într-un material anterior, faptul că Primăria a demolat garajele și a amenajat locuri de parcare nu este un lucru rău, însă faptul că autoritatea locală a retrasat 3.000 de locuri de parcare nu înseamnă, automat, că desenarea unor linii pe asfalt rezolvă problema parcărilor în oraș. Poate ar fi trebuit ca Primăria să se apuce să amenajeze parcări etajate, promise de primarul Decebal Făgădău în campania electorală din 2016, și care sunt cuprinse într-un plan de mobilitate pentru Constanța. Dar, probabil, că parcările etajate vor face obiectul unei teme electorale, pe care Făgădău o va flutura constănțenilor în campania pentru câștigarea celui de-al doilea mandat de primar.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Peste 150.000 de lei pentru toaletarea copacilor din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea administrației municipale din Constanța a postat pe pagina de internet un anunț privind achiziția Serviciul de întreținere a coroanei vegetației arboricole și tăiere de necesitate arbori din municipiul Constanța, conform condițiilor tehnologice minimale si operațiunilor descrise în caietul de sarcini cu nr.147867/01.08.2019.

Valoarea estimată este de 134.343,61 fără TVA.

Durata contractului va fi de două luni, conform documentului ce poate fi studiat și pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, la secțiunea Achiziții publice.

Oferta financiară se va elabora în conformitate cu cap. 12.2. Modul de prezentare al propunerii financiare din caietul de sarcini nr. 147867/01.08.2019 si va cuprinde costul total al serviciului pentru toate cantitatile solicitate in caietul de sarcini, cu TVA-ul evidențiat distinct.

Oferta tehnică se va elabora în conformitate cu cap. 12.1. Modul de prezentare al propunerii tehnice din caietul de sarcini nr. 147867/01.08.2019 și va fi însoțită de Certificat ONRC din care să rezulte obiectul de activitate corespunzător obiectului contractului.

Oferta va fi întocmită astfel încât specificațiile tehnice din oferta depusă să permită identificarea cu ușurință a corespondenței cu toate cerințele și specificațiile tehnice din caietul de sarcini nr.147867/01.08.2019.

Termenul minim de valabilitate al ofertei este de 90 de zile.

Atribuirea achizitiei se va face pe baza criteriului  – prețul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilită data de 16.09.2019, ora 23:59.

Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferte de preț conform prezentului anunț pe adresa de e-mail: achizitiipublice@primaria-constanta.ro; Număr telefon contact: 0241.488.157.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: