Connect with us

Administratie

Făgădău, pus la colţ de PNL. Niculescu: „În recomand primarului să lase pozele cu reprezentanții Băncii Mondiale“

Tatian Iorga

Publicat

la

Conducerea PNL Constanța își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește activitatea primarului Constanţei, Decebal Făgădău, referitor la elaborarea proiectelor şi regulamentelor anulate de instanța de judecată, în ultima perioadă. Consilierii PNL și-au exprimat de nenumărate ori punctele de vedere, au depus proiecte de hotărâre, au avut inițiativă în ceea ce privește activitatea Consiliului Local Municipal, dar demersurile lor nu au fost luate în considerare de către primarul Constanței, spun cei de la PNL Constanţa. Liberalii afirmă că, lăsând la o parte viziunile politice şi administrative diferite, primarul Constanței a refuzat mereu în cei trei ani de mandat să colaboreze în interesul comunității cu opoziția și să pună în practică proiectele propuse de către consilierii PNL Constanța.

În opinia vicepreședintelui PNL Constanța, George Niculescu, această situație în care proiectele de hotărâre şi regulamentele sunt anulate de instanțele de judecată, denotă că activitatea Primăriei Constanța se confruntă cu cel puțin două probleme, şi anume:

  1. Proiectele şi regulamentele nu îndeplineau condițiile de legalitate, astfel ele au putut fi atacate şi anulate în instanță.
  2. Regulamentele au provocat un val considerabil de nemulțumiri, fapt ce a dus la atacarea lor. De aici reiese şi lipsa de oportunitate pentru elaborarea regulamentelor.

În același timp, aceste proiecte anulate confirmă faptul că activitatea Primăriei Constanța a deraiat tot mai mult de la parcursul ei normal și, în loc să vină în ajutorul cetățenilor, creează probleme în cascadă.

„Proiectele de hotărâre anulate de instanța de judecată confirmă ceea ce noi, cei din PNL, am atras atenția în ultimii trei ani, anume că Primăria Constanța a intrat într-o criză, atât privind administrarea orașului, cât și privind elaborarea proiectelor de hotărâre şi a regulamentelor. Acest lucru ne face să credem tot mai mult faptul că echipa primarului Constanței este depășită de situația prezentului. Nu vreau să amintesc incapacitatea de a atrage fonduri europene care ar ajuta la dezvoltarea atât de necesară a orașului nostru dar, dincolo de perspectivele noastre politice diferite, interesul cetățenilor și binele Constanței sunt puse la o grea încercare atunci când proiecte de hotărâre sunt anulate de instanță. Poate că această situație și mai ales palma primită de PSD Constanța în alegerile europarlamentare, îl vor face pe Făgădău să înțeleagă că este de bun augur și în interesul comunității să asculte și opinia opoziției. Poate măcar în al doisprezecelea ceas, va deschide și sertarul în care ține ascunse proiectele de hotărâre depuse de PNL. În același timp, mă gândesc la acei cetățeni care au plătit amenzi pentru parcare, pentru că, în cazul în care regulamentul este anulat definitiv de instanță, atunci ar fi de preferat să își primească banii înapoi, ceea ce va constitui încă o problema în plus pentru Primăria Constanței. Pe final, îi recomand domnului primar, cu respectul cuvenit, să lase pozele cu reprezentanții Băncii Mondiale şi să îşi petreacă mai mult timp în mijlocul cetățenilor din Constanţa,”, a declarat George Niculescu, vicepreședinte PNL Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Făgădău îi convoacă pe consilierii locali în ședință extraordinară. Vrea să modernizeze zona centrală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au fost convocați de primarul Decebal Făgădău într-o ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre.

„Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinară, luni, 18 noiembrie 2019, ora 11.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2;

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 3 din HCL nr. 442/2019 privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat, Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4;

  1. Proiect de hotărâre privind stabilirea duratei efective a concediului suplimentar de odihnă pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

– avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5;“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectul Constanței, Dumitru Jeacă, mazilit după turul doi al prezidențialelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că activitatea prefecților va fi evaluată după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Pentru a nu afecta alegerile, am luat decizia să nu începem analiza prefecților. Dar imediat după turul doi vom începe analiza prefecților. Sigur, unii deja au început să demisioneze, alții au intrat în concedii de boală. Îi așteptăm să revină la lucru ca să îşi scrie demisia”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă organizate la Brașov, conform Agerpres.

Orban a mai anunțat că în perioada următoare vor fi operate schimbări la nivelul conducerilor tuturor instituțiilor publice și companiilor de stat, urmând ca ‘persoanele incompetente numite politic de PSD’ să fie înlocuite, prin concurs, cu profesioniști.

Sursa: stiripesurse.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria a amenajat noi locuri de parcare în Constanța!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, prin SC Confort Urban, a amenajat, astăzi, 18 locuri noi de parcare pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Traian.

În acest weekend parcarea va fi gratuită, iar de săptămâna viitoare, taxarea se va realiza prin SMS, în intervalul 08.00 – 22:00, de luni până duminică. Tot de luni, parcarea de pe strada Decebal, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Alexandru Pușkin, va fi gratuită de luni până vineri, între orele 17.00 și 08.00 și în weekend. Taxarea prin SMS va fi necesară de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 17.00. Plata prin SMS se va face la numărul 7475 . În funcție de zona în care se parchează și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Plata poate fi efectuată și prin aplicația Constanța Parking, o metodă simplă și eficientă. Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: