Connect with us

Administratie

Limanu: Încep lucrările de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Maria Ionescu

Publicat

la

Luni, 10 iunie , la Limanu demarează lucrările de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale.  Potrivit proiectului asumat de către Primărie, rețeaua va avea 45 de km și va asigura gaze naturale pentru satele: Limanu, 2 Mai și Vama Veche.  Lucrările vor începe  luni, iar timpul de execuție  pentru  noua  rețea  este de 2 ani.

Este o realizare uriasa! Au fost eforturi majore, dar suntem o echipa de profesionisti si  ne-am respectat  angajamentul luat in fata comunitatii locale. Cele  3 sate vor fi racordate la reteaua nationala de gaze naturale, iar comuna Limanu nu va mai fi izolata din punct de vedere al utilitatilor. In paralel cu aceste lucrari, vom demara si proiectul de asfaltare a strazilor comunei Limanu, astfel incat, intr-o perioada relativ scurta, oamenii vor avea conditii de trai adaptate secolului nostru”, sustine Daniel Gheorghe Georgescu – primarul comunei Limanu.

Valoarea totală a lucrărilor de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale este de  5.756.683 lei, iar comuna Limanu asigură o cofinanțare de 35%.

Comments

comments

Administratie

Un tip de la UNPR-ul lui Gabriel Oprea, numit șef la ISJ de guvernul liberal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Cristina Anisie, l-a numit în funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pe Sorin Mihai, un profesor de la Şcoala Gimnazială Gala Galaction din Mangalia.

El a mai fost inspector şcolar adjunct în anul 2015, în perioada Guvernului Ponta.

Sorin Mihai este consilier local la Mangalia, din partea partidului fondat de fostul general Gabriel Oprea, UNPR, partid care tocmai se pregătește să fuzioneze cu PSD. Totuși, deși reprezintă această formațiune, Sorin Mihai are o colaborare foarte strânsă în cadrul Consiliului Local Mangalia cu PNL și cu primarul liberal Cristian Radu. Practic, liberalii au 9 consilieri locali, însă formează majoritatea în cadrul CL Mangalia alături de cei doi consilieri aleși pe listele UNPR, unul din aceștia fiind profesorul Sorin Mihai.

De-a lungul timpului, Sorin Mihai a votat toate proiectele inițiate de primarul liberal al Mangaliei sau de colegii acestuia. UNPR-istul a fost acuzat de opoziția politică din Mangalia că a dat votul decisiv pentru mai multe proiecte controversate. Este vorba de o rectificare de buget din 14 iulie 2016, prin care banii pentru mansardarea Școlii Gala Galaction, în care funcționa ca profesor, au fost mutați pentru alte proiecte mai puțin urgente. De asemenea, a susținut proiectul privind mutarea Colegiului Economic din centrul orașului în fostele cămine ale Liceului Industrial Ion Bănescu. Clădirea centrală urma să revină Școlii Gala Galaction. Însă această inițiativă nu s-a materializat. În 2017, Sorin Mihai a votat pentru contractarea de către Municipiul Mangalia a unui credit de 60 de milioane de lei de la CEC Bank. Iar anul acesta, a votat ca amenzile judiciare primite de primar, în calitate de persoană fizică, să fie achitate de la bugetul local. Deși opoziția a protestat vehement, arătând că amenzile judiciare au fost aplicate de instanță persoanei fizice Cristian Radu, pentru o culpă procesuală directă a acestuia, majoritatea PNL-UNPR a adoptat proiectul. 

În clipul de mai jos, puteți vedea declarația lui Sorin Mihai la depunerea candidaturii din parte UNPR, în anul 2016. 

Sursa foto: mangalianews.ro

Sursa informației: Ziua de Constanța (vezi AICI). 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Sâmbătă şi duminică se face sterilizare gratuită pentru câinii şi pisicile din Tuzla

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sâmbătă şi duminică, pe 16 şi 17 noiembrie a.c., în localitatea Tuzla va continua campania de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor.

”Principalul obiectiv al acestei campanii este să îi facem pe localnici să înțeleagă că sunt obligați, conform Legii, să își castreze câinii și pisicile care nu provin de la canise.”, a precizat primarul comunei Tuzla, Reşit Taner.

Trebuie specificat faptul că sterilizarea câinilor este recomandată atât pentru femele cât și pentru masculi, în primul rând pentru a evita perioadele de călduri, montele nedorite, gestațiile și toate evenimentele care decurg de la acest fenomen.

Lista pentru programări este deschisă și în continuă creștere.

Sterlizarea se va face la cabinetul veterinar de pe strada Constanţei, vizavi de staţia GPL, în funcţie de programări. (Programările se pot face la numărul de telefon  0749 074 055).

Este important de precizat că nerespectarea legii se sancţionează cu amendă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău îi invită pe constănțeni la o tochitură și o plăcintă dobrogeană

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța organizează în data de 14 noiembrie 2019, cu ocazia „Zilei Dobrogei”, un eveniment festiv în 5 spații de întâlnire a vârstnicilor din municipiul Constanța.

Astfel, începând cu ora 11:00, toți constănțenii sunt invitați la o tochitură și o plăcintă dobrogeană în următoarele locații:

– Pavilion Piațeta Badea Cârțan;

– Pavilion Parc Casa de cultură;

– Pavilion Parc Tomis II;

– Pavilion CET;

– Piațeta FAR.

Pentru a se putea bucura toți constănțenii de bucatele alese, pentru etnicii musulmani tochitura va fi preparată cu carne de curcan și pui. Atmosfera va fi întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: