Connect with us

Politica

Familia Dăncilă… șapte proprietăți în mai multe județe. Cât de bogat este premierul României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Premierul Viorica Dăncilă și-a actualizat declarația de avere. În privința proprietăților, soții Dăncilă stau chiar mai bine decât peședintele României, Klaus Werner Iohannis. 

Familia Dăncilă are șapte proprietăți. Astfel, șeful statului se poate lăuda cu trei case și două apartamente în Sibiu, în timp ce șeful Executivului are trei terenuri, dintre care două în Dolj și unul în Brașov, două apartamente – în Videle, respectiv în Ploiești, și două case – una în Dolj și alta în Predeal.

Și conturile premierului s-au rotunjit în ultimul an fiscal.

Astfel, familia Vioricăi Dăncilă se poate lăuda cu aproximativ 18.000 de dolari plasați într-un fond de investiții, 40.000 de lei într-un fond de pensii private, dar și cu numeroase conturi în care a acumulat peste 420.000 de lei, față de cei 120.000 pe care îi avea anul trecut. De asemenea, economiile în valută străină ale Vioricăi Dăncilă au scăzut puțin. Acum declară 63 de mii de euro în conturi, cu aproape 10.000 mai puțin față de 2018.

Totodată, este demn de remarcat un aspect interesant: de când Viorica Dăncilă nu mai este europarlamentar la Bruxelles, veniturile familiei sale s-au micșorat. Și salariul soțului a scăzut în ultimul an, dar nu semnificativ. Cu toate acestea, familia Dăncilă a avut un venit de aproximativ 130 de mii de euro în 2018, potrivit declaratiei de avere, citat de realitatea.net.

Viorica Dăncilă, premierul cu multe conturi și zeci de mii de euro și dolari puși deoparte

Vă prezentăm, conform documentului citat de jurnaliștii de la Realitatea.net și banii pe care premierul României în deține în conturi. O analiză făcută în comparație cu anul fiscal 2018.

Astfel:

2018 – 4 conturi în euro de 72.781 EURO 4 conturi în lei de 124.460 RON 1 fond de investiții de 17.291 USD 1 fond pensii private de 34.285 RON

2019 – 4 conturi în euro de 63.354 EURO 7 conturi în lei de 428.529 RON 1 fond de investiții de 17.942 USD 1 fond pensii private de 40.427 RON

NOTĂ! Pentru lectură, vă invităm și aflați și care este incredibila legătură dintre soțul premierului Dăncilă și fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Incredibila legătură dintre Liviu Dragnea și soțul Vioricăi Dăncilă

 

Comments

comments

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: