Connect with us

Actual

Familia pompierului voluntar decedat în urma incendiului de la Topraisar, ajutată financiar de Primărie

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța a fost postat, în cursul zilei de azi, cazul pompierului voluntar care și-a pierdut viața, pe data de 1 septembrie, la ora 13.30, la Topraisar. Acolo era incendiu de 3-4 zile la șirele de paie, iar angajații Primăriei încercau să îl țină sub control.  Un autoîncărcător Schaferr staționa în vecinătatea incendiului. Pompierii sosiți la fața locului încercau să transbordeze apa din încărcător spre furtunurile de stingere. Un angajat al Primăriei, Sarageala Mustafa, în vârstă de 65 de ani, angajat ca șofer, lucra ca și pompier voluntar. La un moment dat omul a intrat între volele utilajului. Cum în zonă era fum dens, nu și-a dat seama că va fi prins de acestea. Din păcate, exact acest lucru s-a întâmplat, iar el și-a pierdut viața. ITM Constanța, care a desemnat un inspector de muncă pentru a face cercetări în zonă, a precizat că în baza constatărilor acestuia, a declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societatea Ecodanobi, la care se manifesta incendiul șirei de paie, vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului. Pentru a afla mai multe detalii, l-am contactat pe primarul localității Topraisar, Gheorghe Stelian. El ne-a spus că omul era angajat al primăriei, ca șofer, iar în timpul liber era pompier voluntar. Motiv pentru care,  la nivelul Primăriei Topraisar s-a stabilit acordarea unui ajutor financiar pentru familia devastată de nefericitul eveniment. Ciudat este faptul că această tragedie s-a produs în prima zi de Bayram, sărbătorită de musulmanii din întreaga lume. Iar victima acestui tragic eveniment era musulman…

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Doi militari români au fost răniți în Afganistan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19.30, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Foto: Facebook MApN

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în executare două mandate.

Primul dintre ele a fost efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Aceștia au identificat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni și 586 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni și 10 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi bărbați au fost escortați și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CNAIR reia licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Conform documentelor, valoarea estimată a lucrărilor este de 81 milioane de lei, iar durata lor este de 24 de luni. Contractul prevede o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie a.c., conform informațiilor din SEAP.

INFO! CNAIR a mai lansat licitație pentru aceeași lucrare, la pachet cu Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: