Conecteaza-te cu noi

Actual

Fanii lui Teodosie ies în stradă. Îl vor mitropolit. Ce spune Arhiepiscopia

Published

on

Mai multe organizații civile au anunțat că sâmbătă, cu începere de la ora 15.30, în Piața Ovidiu vor organiza un miting în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului, pe traseul Piața Ovidiu – Catedrală – Prefectură. Arhiepiscopia Tomisului neagă că este inițiatorul, dar dă de înțeles că nici nu se supără. Prin intermediul unui comunicat de presă, Biroul de presă precizează că  ”nu se poate opune acestui demers ci doar îi roagă pe participanți să respecte decența impusă de scopul mitingului”.

Iată ce precizări a făcut Arhiepiscopia:

  1. Arhiepiscopia Tomisului nu este inițiatoarea sau organizatoarea acestui eveniment. Deși înțelegem frustrarea justificată a poporului pentru cele două decenii în care, cu multă cuviință, Arhiepiscopia Tomisului a depus numeroase solicitări de recunoaștere a adevărului privind Mitropolia Tomisului și dreptul incontestabil al acesteia, solicitări respinse până la momentul de față, îndemnăm și de această dată credincioșii să mențină ascultarea și rânduiala în calitatea lor de fii ai Bisericii.
  2. Întrucât nimeni nu poate îngrădi în vreun fel libertatea întrunirilor organizate și manifestate în mod pașnic, garantată prin articolul 29 din Constituția României și prin articolul 12 al Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, nici Arhiepiscopia Tomisului nu se poate opune acestui demers ci doar îi roagă pe participanți să respecte decența impusă de scopul mitingului și să evite orice posibilă tentativă de deturnare sau de corupere a acestuia spre direcția urmărită de adversarii recunoașterii Mitropoliei Tomisului.
  3. În ceea ce privește „conspirația” spectaculos imaginată și trâmbițată, pe pagina proprie de socializare, de către Radu Preda, nu putem decât să ne manifestăm compătimirea față modul în care a ajuns să își exprime „analizele” și „previziunile” referitoare la ierarhi, în calitatea sa de „încă preot” al Bisericii Ortodoxe Române. Ne rezervăm dreptul de a solicita un punct de vedere al Chiriarhului sub autoritatea canonică a căruia se află.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions