Conecteaza-te cu noi

Actual

Fără adeverinţe pentru elevi şi studenţi, pentru atestarea calităţii de asigurat CNAS

Published

on

Procedurile de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii), cu vârsta între 18 şi 26 de ani, se simplifică.

,,Am semnat zilele acestea un protocol de colaborare cu CNAS, care va scuti elevii şi studenţii de obţinerea şi transmiterea unei adeverinţe în plus. Este vorba de atestarea calităţii de elev sau student, pentru a beneficia de asigurarea de sănătate.

Am creat astfel un instrument modern de validare electronică, dar între timp lucrăm activ şi la alte proceduri care, prin interconectarea între bazele de date electronice, să ducă la reducerea birocraţiei.”, declară Mircea Dumitru, ministrul educaţiei.

Conform legislaţiei în vigoare, elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani sunt asiguraţi, fără plata contribuţiei de asigurări de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă. Până acum, pentru a-şi actualiza calitatea de asigurat, erau obligaţi, la începutul fiecărui an de învăţământ, să depună la sediul casei de asigurări de sănătate o adeverinţă eliberată de instituţia în care studiază.

Advertisement

Protocolul semnat de MENCS şi CNAS va permite eliminarea acestei formalităţi, iniţial pentru elevi, iar într-o etapă ulterioară şi pentru studenţi/doctoranzi.

Verificarea şi validarea calităţii de asigurat urmează să fie efectuate de CNAS, prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educaţiei, cu respectarea protocolului pentru asigurarea protecţiei şi securităţii datelor cu caracter personal .

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions