Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Felix Stroe: „Pensiile militare NU sunt pensii speciale“

Published

on

Senatorul de Constanța al PSD, Felix Stroe, liderul social – democraților din județ, spune răspicat pe Facebook că pensiile militare NU ar trebui reformate odată cu pensiile speciale.

„Pensiile din orice stat UE sunt de două feluri: pensii în sistemul public de pensii și pensii militare. Pensiile din sistemul public de pensii sunt plătite din Bugetul asigurărilor sociale, pe când pensiile militare de stat sunt plătite din procentul din PIB, acordat apărării. Se spune că militarii nu au avut contributivitate pentru pensii. Fals, deoarece fiecăruia i s-a reținut pensia suplimentară, bani care au fost virați direct la bugetul de stat!

Deci, pensiile militare NU sunt pensii speciale şi 22 de state ale Uniunii Europene sunt de acceaşi părere! Guvernul aşteaptă raportul final de la Banca Mondială, în legătură cu proiectul de lege privind pensiile speciale – care cu siguranță va face referire și la cele militare – iar după ce va veni acest raport, vor fi făcute modificările necesare.

Am convingerea că și președintele PSD, Marcel Ciolacu urmărește îndeaproape acest raport, așa cum a declarat și ieri, la Parlament. Acest raport va ajunge miercuri și este ultimul act consultativ așteptat, după care decizia luată va fi una finală, cât mai repede. Un proiect de lege coerent și satisfăcător, pentru toate părțile, o reformă care de altfel e inclusă în PNRR și va intra imediat la vot, în Camera Deputaților. Sunt ferm convins că și chestiunea aducerii pensiilor militare în zona contributivității va fi lămurită, o dată pentru totdeauna!“, a spus Stroe.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions