Connect with us

Actual

Fermierii, monitorizați cu ajutorul imaginilor furnizate de satelit

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Comisia Europeană a adoptat noi norme care permit, pentru prima dată, utilizarea imaginilor furnizate de sateliți în  efectuarea controalelor la fermieri, fără de care aceștia nu pot încasa subvențiile UE. Astfel, începând cu 22 mai anul curent, datele provenite de la sateliții Copernic Sentinel și alte date de observare a Pământului pot fi folosite ca dovadă în momentul verificării îndeplinirii de către fermieri a cerințelor din cadrul Politicii Agricole Comune, conform economica.net. Mai mult, vor putea fi acceptate de către autorități fotografiile geografice, informațiile de la drone și documentele justificative relevante de la agricultori, cum ar fi etichetele de semințe. Vizitele în teren vor fi necesare doar atunci când dovezile digitale nu sunt suficiente pentru a verifica conformitatea.

 “Această nouă tehnologie prin satelit va reduce în mod semnificativ numărul inspecțiilor pe teren, eliminând climatul de frică, ceea ce provoacă un stres semnificativ pentru agricultori. De asemenea, va aduce beneficii administrațiilor publice, prin reducerea costurilor de administrare a controalelor și a controalelor. Prin urmare, este un câștig pentru agricultori și administratori. “, a declarat Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală citat de jurnaliștii de la economica.net.

Potrivit Comisiei Europene, țările vor avea libertatea de a alege dacă vor aplica noua abordare de monitorizare sau nu. Însă insistă asupra avantajelor. Care sunt beneficiile, citiți pe aici .

Comments

comments

Actual

(Video): Incendiu puternic în județ! O casă în construcție arde generalizat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în localitatea Moșneni, pe strada Mihai Viteazu, nr. 1 a izbucnit un incendiu violent la o casă cu etaj aflată în construcție.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere și un Smurd din cadrul secției Tuzla deoarece este ardere generalizată.  Intervin 11 pompieri.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un pieton a fost rănit într-un accident rutier în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în stațiunea Mamaia, în zona Aqua Magic a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un  pieton a fost rănit.

Potrivit serviciului de Ambulanță Constanța, la fața locului a ajuns o ambulanță care a găsit pietonul cu fractură deschisă a membrului inferior, conștient și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): A venit iarna în țara noastră! La Constanța a plouat torențial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în multe zone din țară a venit iarna mai devreme decât era firesc. Dar să nu uităm că ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru 32 de județe (trei parțial), potrivit căruia era de așteptat să avem parte de ninsori, lapoviță, ploi și vânt puternic.

Drumarii au intervenit pe parcursul nopții în fiecare zonă a țării. Imaginile pe care vi le furnizăm sunt de pe DN3, județul Călărași și ne-au fost puse la dispoziție de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța.

În municipiul Constanța a plouat torențial pe parcursul nopții.

Foto: România Liberă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: