Conecteaza-te cu noi

Societate

Festivalul S.U.I.T.A., tradiție constănțeană în lupta cu Autismul și ADHD

Published

on

Asociația Autism ”Cezar Nicolae” desfășoară, în data de 17 august a.c., pe plaja Zoom Beach Bar Constanța,  începând cu ora 16:00, Festivalul S.U.I.T.A, a IV-a ediție.

Festivalul are ca scop derularea unor probe sportive unde pot participa copii cu TSA (tulburări de spectru autist) și ADHD , cu un nivel al motricității dezvoltat corespunzător vârstei biologice. Se vor alcătui 4 echipe de părinți-copii, a câte 5 perechi pentru fiecare echipă.

”Dragi părinți, copii și oameni minunați care doriți să ne vedeți și anul acesta în acțiune și să faceți parte din comunitatea S.U.I.T.A, vă asteptăm la Zoom Beach în data de 17 august 2019, ora 16, să câștigăm medalii, să ne distrăm și să dansăm.
Tradiția merge mai departe, probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu TSA și ADHD, toti copiii participanți vor fi premiați.
Vom avea invitat special, ca în fiecare an de până acum, pe Cristian Munteanu, solistul trupei Acoustic Dream, vom dansa și cânta împreună cu el!
Participarea este GRATUITA.
Locurile sunt limitate, pe baza de înscriere!”, precizează organizatorii.

Prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției, am aflat cum a început povestea acestui festival.

Advertisement

”Povestea Festivalului S.U.I.T.A. a început în urmă cu patru ani, când Cezar, sufletul casei S.U.I.T.A, născut pe data de 16 august, și-a dorit pentru prima data de ziua lui să aibe prieteni și copii la petrecerea de ziua lui. De atunci, în fiecare an, în jurul acestei date, Asociația care îi poartă numele desfășoară acest festival, devenit deja tradiție pentru părinții, copii și specialiștii care și-au dedicat activitatea luptei cu Autismul, ADHD și alte tulburări psiho-neuro-comportamentale.

An de an ni s-au alăturat oameni minunați care au sprijinit și sprijină activitatea Casei S.U.I.T.A, aducând prin implicarea lor un suport enorm părinților și copiilor, făcând posibilă realizarea unor evenimente cum este și Festivalul de anul acesta.

Am creat în acest fel o comunitate altfel, cum o numim noi, comunitatea oamenilor care nu privesc aceste tulburări ca pe un sfârșit ci, ca pe un alt stil de viață. Ne dorim prin toate activitățile noastre, ca această comunitate să nu fie una izolată ci, să facă parte din societate și acești copii să fie integrați pentru că au atâtea de oferit.

Lucrul acesta îl vor demonstra copiii la Festival, prin participarea lor la probele sportive și distractive gândite pentru ei și evoluția lor. Se vor distra, vor concura între ei, vor colabora alături de părinți, specialiști și voluntari.

Invitația de participare la eveniment este deschisă tuturor, inclusiv dumneavoastră, dragi colaboratori din media. Apreciem enorm implicarea dumneavoastră în promovarea evenimentelor noastre și a activității desfășurate de noi, Asociația Autism „Cezar Nicolae”. Vă mulțumim că faceți parte din comunitatea „Susținem. Unim. Integrăm. Trăim. Autismul”.

Advertisement

Toți cei interesați să se implice în susținerea activității noastre, ne pot contacta pe pagina de Facebook Asociația Autism „Cezar Nicolae”, sau la numerele de telefon 0746/786193 – Eleonora Nicolae, președinta asociației,  0743580 519 – psiholog clinician Ionuț Ivăncescu, coordonatorul activității Casei S.U.I.T.A. Vă așteptăm cu drag și anul acesta!”, precizeză comunicatul remis redacției.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions