Conecteaza-te cu noi

Societate

FITIC 7.0. Maia Morgenstern, în dublă ipostază: actriţă şi scriitoare

Published

on

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa Blue Theatre FITIC 2022, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, continuă până pe 3 septembrie a.c. şi vă invită să cunoaşteţi îndeaproape pe una dintre cele mai îndrăgite actriţe ale României prezentului, Maia Morgenstern!

Iconul cultural Maia Morgenstern vine la FITIC 7.0 cu o nouă dimensiune a creativă, aceea de scriitoare.

Vineri, 2 septembrie, de la ora 13.00, celebra actriţă şi scriitoare Maia Morgenstern, vă invită la o dublă lansare de carte: „Eu sunt Maia“ şi „Nu sunt eu“, publicate la Editura Litera. Cărţile vor fi prezentată de însăşi scriitoare, care a acceptat şi un dialog cu publicul cititor şi spectator. Aşadar, vineri, 2 septembrie, începând cu ora 13.00, vă aşteptăm în număr cât mai mare la Biblioteca colorată (Parcul Arheologic, lângă scena Parc).

Tot vineri, 2 septembrie, de la ora 21.30, pe scena amenajată pe Bulevardul TOMIS, îndrăgita actriţă îşi continuă periplul creativ, la Constanţa, la FITIC 7.0, alături de imensa personalitate histrionică Marius Bodochi, cu spectacolul „Cânticele vesele“, după Vasile Alecsandri. Umor, inteligenţă, sugestii fine şi mult amuzament – Maia Morgenstern şi Marius Bodochi într-un regal actoricesc de mare clasă, pe scena Tomis de la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa! Vasile Alecsandri, un spirit boem şi elegant, una dintre cele mai pregnante personalităţi româneşti este celebrat de cei doi imenşi actori într-o interpretare personală a celebrelor „cânticele vesele“.

Advertisement

Ziua de vineri se va încheia cu un spectacol performance, care va avea loc de la ora 22.30, pe scena Parc. Spectacolul, intitulat „ Rosmersholm“ face parte din categoria BLUE THEATRE şi este o co-producţie a Teatrului Independenţilor profesionişti & Let It Go Acting Studio, Performance Delivery, în regia lui Alexandru Nagy. Textul este adaptat după Henrik Ibsen, iar din distribuţie fac parte: Carmen Ionescu, Raul Păcurar, Iulia Alexandra Dinu, Paula Elena Trifu, Dorin Enache, Shahbazimoghadam Jawad Mohammad. „La Rosmersholm, nu trebuie să te mai temi de moarte. Ci, mai degrabă, de cădere. Tu? Ai curajul să sari?” – este provocarea lansată de artişti, care promit o experienţă unică!

Date tehnice, ore şi program

FITIC 7.0 a început în data de 27 august a.c. şi se încheie în 3 septembrie a.c. şi se desfăşoară pe cele trei scene pregătite special pentru acest eveniment: Scena Tomis (de pe Bulevardul Tomis, zona Prefectură), scena Parc (Parcul Arheologic) şi scena Workshop (Parcul Arheologic).

Mai multe detalii despre programul FITIC 7.0 găsiţi pe pagina de Facebook a evenimentului. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele pot fi rezervate pe bilet.ro.

FITIC 7.0 este realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanţa, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor Burada”, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, reprezentanţi ai societăţii civile şi este organizat de Art Society Center şi Primăria Municipiului Constanţa.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions