Conecteaza-te cu noi

Societate

Fluxul de ape meteorice poluate din zona SNC, deviat spre Stația de tratare ape uzate din Portul Constanța

Published

on

flux apa port

Fluxul de ape meteorice poluate din zona SNC a fost deviat spre Stația de tratare ape uzate din Portul Constanța.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a anunțat că a finalizat lucrările de deviere a fluxului de ape meteorice din zona Șantierului Naval Constanța către Stația de tratare ape uzate, eliminând astfel deversarea lor în bazinul portuar.

Înainte de această investiție, colectorul pluvial din zona SNC a drumului de acces aferent porților de acces 4 și 5 și a tunelului CFR prelua apele meteorice, care dat fiind specificul zonei erau încărcate cu hidrocarburi, și le direcționa, spre deversare, în bazinul Portului Constanța.

În vederea eliminării acestor poluări istorice, s-au executat lucrări de deviere a apelor meteorice către o stație de pompare ape uzate, acestea fiind direcționate, ulterior, către Stația de tratare ape uzate din portul Constanța, loc unde sunt eliminate hidrocarburile prin decantare și tratare.

Advertisement

Lucrările au durat 6 luni, valoarea investiției, proiectare și construcție, fiind de 185.000 lei (fără TVA), asigurată din fonduri proprii ale CN APM SA.

”Pentru realizarea acestei devieri a fost necesară montarea unui cheson din beton, cu capac carosabil, echipat cu pompe submersibile. Debitul pompat este de 10 litri/secundă, iar înălțimea maximă de pompare este de 20 metri. Din cheson, apele sunt pompate printr-o conductă, montată suspendat peste estacadele de beton armat existente și protejată împotriva înghețului și razelor UV.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al  CN APM SA.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions