Conecteaza-te cu noi

Societate

ÎPS Teodosie ignoră ședința Sfântului Sinod al BOR pentru o… împărtășanie gravă

Published

on

Argiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va fi judecat, joi, 29 februarie a.c., de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – cea mai înaltă autoritate a BOR – prezidat de patriarhul Daniel, după ce a cerut de mai multe ori ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie.

Demersul său a fost respins pentru prima dată în 2003, însă în ultimii doi ani Teodosie și-a reînnoit insistent demersul la care facem referire.

„De fiecare dată, Cancelaria Sfântului Sinod a răspuns că, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, o mitropolie este constituită din două, trei sau mai multe eparhii, iar ierarhiile acestora formează împreună un sinod mitropolitan”, a transmis pe 9 februarie Cancelaria Sfântului Sinod al BOR printr-un mesaj public.

Totodată, reprezentanții BOR au transmis că Arhiepiscopul Tomisului “încalcă ordinea statutară a BOR”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, mesaj pentru ÎPS Teodosie: Încalcă ordinea statutară a bisericii

Advertisement

 

ÎPS Teodosie aruncă vina pe jurnaliști: o conspirație creată de mass – media

Arhiepiscopul Tomisului nu va participa la ședința Sfântului Sinod al BOR.

Prin intermediul unui comunicat remis redacției, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului spune că tot scandalul din jurul acestui subiect a fost creat de… jurnaliști care au făcut o “conspirație” și că ÎPS Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc pentru Sfânta Împărtașanie, o situație descrisă ca fiind gravă.

Redăm integral documentul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Advertisement

“Pentru că atât în presă cât și pe canalele de socializare au fost vehiculate informații false precum și îndemnuri la adunări “de susținere” a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face următoarele precizări:
1. “Conspirația” creată în mass-media în jurul așa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este falsă. Înaltpreasfințitul Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc, pentru a-l mărturisi și a-i oferi Sfânta Împărtășanie. Fiind o situație gravă, urgentă și neașteptată, care a necesitat deplasarea personală a Înaltpreasfințitului, nu a mai fost posibilă revenirea în timp util la ședința sinodului mitropolitan.
2. ⁠Arhiepiscopia Tomisului și întâistătătorul ei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, resping cu fermitate orice “legătură” imaginară a Preafericitului Părinte Patriarh sau a oricărui membru al Sfântului Sinod cu absența ierarhului nostru de la Sinodul mitropolitan, cauzată de o urgență pastorală.
3. ⁠Atât Arhiepiscopul Tomisului cât și credincioșii celei mai vechi eparhii a neamului rămân în comuniune și ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de hotărârile Sfântului Sinod.
4. ⁠Rugăm pe toți frații de credință să nu ia în considerare nici un îndemn la mitinguri, adunări, manifestații, etc. Considerăm toate aceste activități provocatorii nepotrivite cu rânduiala Bisericii și menite să atragă în derizoriu chiar și cele mai oneste inițiative.

BIROUL DE COMUNCARE AL ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions