Connect with us

Actual

Fonduri nerambursabile şi investiţii în bijuterii arhitecturale la Marea Neagră!

Maria Ionescu

Publicat

la

Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020 acordă până la 1,5 milioane de euro/proiect pentru Promovarea Patrimoniului Istoric şi a Produselor Culturale, prin dezvoltare turistică, în regiunea Mării Negre. 92% din valoarea proiectului depus este nerambursabil. Cu un bogat patrimoniu imobiliar istoric ce aşteaptă să fie valorificat, Constanţa este prima pe listă celor mai favorizate localităţi care ar putea beneficia de această oportunitate.  La kilometrul zero al Constanţei, în Centrului Istoric din zona peninsulară , se regăsesc o seamă de vile şi palate istorice, adevărate bijuterii arhitecturale, care ar putea face obiectul reabilitării, acolo unde e cazul şi al reintroducerii în circuitul cultural – turistic. Artmark Historical Estate deţine în portofoliu astfel de bijuterii tomitane. Dintre ele amintim: Palatul Şuţu (construit pe taluzul mării în stil maur de arhitectul Grigore Cerchez, preţ de pornire 1.100.000 de euro), Vila Zottu (restaurată, situată pe faleza cazinoului, fostul sediu al “Clubului Aristocratic din Constanța”, preţ de pornire 800.000 de euro), Hôtel d’Angleterre / Regina / Intim (construit în anii 1880, strălucitorul şi elegantul imobilul, găzduia la acea vreme baluri caritabile şi banchete oficiale, preţ de pornire 1.500.000 de euro), Grand Hotel (primul hotel modern din oraş, în stil Art Deco, preţ de pornire 950.000 de euro), Casa Laskaridis (omonimă cu una dintre importantele familii grecești ce au contribuit la evoluția culturală și economică a orașului-port, preţ de pornire 775.000 de euro), Blocul arh. Cerchez (o construcție realizată în stil eclectic în care elementele arhitecturale tip maur sunt îmbinate unui stil general funcțional, de tip englezesc, preţ de pornire 250.000 de euro), Blocul interbelic al comunităţii evreieşti (imobilul, actual renovat, reprezintă un simbol al Constanței, fiind la data construcției, în 1930, una dintre cele mai înalte clădiri din Constanța, preţ de pornire 850.000 de euro). Cei interesaţi de această oportunitate, pot depune cererile de finanţare până la 31 mai 2017. Pot depune astfel de cereri: asociaţii de afaceri, asociaţii de IMM-uri, asociaţii şi instituţii culturale din regiunea Bazinului Marii Negre (România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Moldova, Georgia şi Armenia) în parteneriat de minim 3 – maxim 6. Artmark Historical Estate, prin partenerii săi, oferă consultanţă pentru întocmirea proiectelor şi obţinerea finanţărilor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: