Conecteaza-te cu noi

Actual

Se intensifică cazurile de gripă aviară!

Published

on

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor. Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 20.02.2017 – 26.02.2017, s-au materializat prin verificări la 89 obiective: 1 restaurant, 2 unităţi tip fast food, 1 snack bar, 2 cantine, 1 pizzerie, 10 super/hipermarket – uri, 21 laboratoare cofetărie/patiserie, 13 depozite alimentare, 6 magazine alimentare, 2 carmangerii, 9 măcelării, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 3 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 2 unităţi comercializare produse congelate, 2 depozite seminţe consum, 1 depozit legume fructe, 5 depozite de destinaţie, 1 unitate produse congelate, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 2 unităţi fabricare vin, 1 unitate prelucrare ceai, 1 unitate fabricare produse conservate de panificaţie, 1 unitate fabricare produse alimentare congelate. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 2  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.600 de lei. A fost emisă 1 ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un magazin alimentar. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4184 kg, lapte şi produse lactate – 1068 kg,  peşte şi produse din peşte – 825 kg, ouă – 80 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 54.819 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Gripa aviară!

În data de 23.02.2017 a fost suspicionat al cincilea focar de influenţă aviară la păsări domestice din localitatea Almalău, jud. Constanţa, în baza buletinelor de analiză emise de LSVSA Constanţa. Au fost ucise toate păsările din gospodăria respectivă (27 păsări) şi s-a executat prima dezinfecţie. S-au recoltat eşantioane reprezentative din alte 14 exploataţii cu păsări din localitatea Almalău, jud. Constanţa, pentru monitorizare gripă aviară. Au fost trimise probe reprezentative către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București în vederea stabilirii diagnosticului. În judeţul Constanţa, până la data prezentei, sunt 48 de cazuri de influenţă aviară, din care 47 cazuri confirmate şi o suspiciune de boală.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions