Conecteaza-te cu noi

Actual

Gropile de gunoi de la Eforie și Negru Vodă ne pot aduce amenzi mari!

Published

on

Colegiul Prefectural s-a întrunit în şedinţă astăzi, conform Ordinului Prefectului nr. 84/23.02.2017, cu următoarea ordine de zi: Raport privind activitatea Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța pentru anul 2016 – prezentat de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța; Îmbunătățirea managementului deșeurilor și substanțelor periculoase la nivel local. Îmbunătățirea infrastructurii de mediu și reducerea decalajului existent față de ale state membre ale UE, cât și între regiunile de dezvoltare – prezentat de către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța; Aprobarea Planului de acțiuni pe anul 2017 pentru realizarea la nivel județean a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare – prezentat de către Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Colectarea deșeurilor municipale atinge gradul de 100%

În județul Constanța, în mediul urban, colectarea deșeurilor municipale atinge gradul de 100%. În mediul rural, se observă o creștere, de la an la an, a gradului de conectare la serviciul de salubrizare, fară a atinge încă gradul de acoperire de 100%, conform țintelor și prognozelor stabilite prin planurile de gestionare a deșeurilor. Numărul de depozite conforme, în operare, a rămas constant în ultimii cinci ani. Sunt funcționale și autorizate depozitele din Costinești, Ovidiu, Albești și Incintă Port Constanța. Sunt in funcțiune: stația de sortare din Cernavodă, stația de sortare din Cumpăna, stația de sortare din Corbu, stația de sortare de la Schitu. Începând cu anul 2017, taxa pe depozitare este de 80 lei pe tonă, conform OUG 196/2005 cu modificarile și completarile ulterioare. Taxa urmează să fie incasată de la proprietarii sau operatorii depozitelor de deșeuri inerte și nepericuloase. A fost readusă în atenție problema celor două depozite neconforme de deșeuri municipale din Eforie și Negru Vodă, respectiv demersurile efectuate în vederea deblocării situației pentru închiderea acestora. Este posibil ca aceste două localități să fie amendate de către Uniunea Europeană în cazul în care primarii  nu iau măsuri pentru a le închide în cel mai scurt timp. Deocamdată gropile de gunoi de aici nu sunt folosite și se fac demersuri pentru închiderea lor.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions