Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Forța Dreptei Constanța îl bănuiește pe primarul Chițac de „legături imobiliare dubioase“

Published

on

chitac

Consilierii locali din Constanța, la propunerea primarului Vergil Chițac, au aprobat, în ședința de ieri a Consiliului Local, vânzarea mai multor suprafețe de teren către diverse persoane. Deciziile din CLM i-au revoltat pe reprezentanții Forței Dreptei din Constanța, care au spus că primarul Constanței continuă să vândă la metru pătrat orașul acoliților săi.

„După ce și-a rezolvat majoritatea în Consiliul Local vânzându-i un teren pe plaja din Mamaia lui Ion Dumitrache (PSD), a venit acum rândul prietenilor fiului primarului să primească terenuri în zone bune ale orașului. Citim în ziarele constănțene că Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre pentru vânzarea prin licitație publică a terenului de 149 mp situat în municipiul Constanța, str. Căpitan Petre Romulus nr. 4B, la solicitarea familiei Stancă, familie care are afaceri împreună cu fiul lui Vergil Chițac. Așa arată ConstanțaAltfel? Sau, poate e mai bine să spunem „ConstanțaLaFel ”(de furată) ca pe vremea lui Mazăre.“, spune Forța Dreptei.

Formațiunea condusă pe plan local de deputatul Bogdan Bola spune că primarul Chițac pune pe tavă terenurile orașului în timp ce, pe banii orașului vrea să exproprieze diferite persoane fizice sau juridice pentru a face (vezi Doamne) spații verzi, locuri de parcare sau locuri de joacă.

„De ce nu le face pe terenurile pe care orașul le are? Pentru că aceste terenuri au intrat în ochii rechinilor imobiliari prieteni ai primarului….Până va reuși să vândă și ultimul metru de spațiu public către prietenii săi, amiralul a ieșit, din nou la cumpărături scumpe făcute pe banii constănțenilor.

Astfel, în luna mai, deosebit de competenta administrație Chițac a achiziționat mobilier urban pentru activități fizice în valoare de 967.000 de lei (fără TVA), 800 de coșuri de gunoi la prețul uluitor de 3.358 de lei/bucata (800 de coșuri = 2.685.473 de lei), 500 de bănci cu spătar la prețul de 2.588 de lei/bucata (500 de bănci = 1.294.125 de lei), 500 de bănci de odihnă la prețul de 2.201 de lei/bucata (500 de bănci de odihnă = 1.100.750 de lei).

La acestea se adaugă și 200 de coșuri de gunoi „stradale selective în două fracții” cumpărate în februarie 2023 la prețul de 4.771/bucata (200 de coșuri = 954.380 de lei) pe care încă nu știm pe unde le-a amplasat primăria. Sperăm că nu sunt la Eforie. Trebuie să amintim că primăria a recunoscut într-o conferință de presă că aceste coșuri de gunoi deosebit de scumpe s-au dovedit o idee proastă. Cu toate acestea, Chițac sfidează orice logică și, în disprețul arătat orașului și locuitorilor continuă să risipească banii noștri.“, mai spun cei de la Forța Dreptei Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions