Conecteaza-te cu noi

Politica

Șase revoluționari au intrat în greva foamei în fața Guvernului: „Vrem retragerea certificatelor falșilor revoluționari“

Published

on

greva revolutionari

La începutul acestei săptămâni, o comisie din Secretariatul de stat pentru revoluționari, organism aflat în subordinea Guvernului, a respins cererea lui premierului Marcel Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989. Decizia a fost luată după ce Marcel Ciolacu a fost numit premier. Ciolacu a susținut că a participat la Revoluție la Buzău și avea încă din anii ’90 certificat de „luptător remarcat pentru fapte deosebite”, iar în 2019 a depus o cerere pentru a obține cel mai nou titlu introdus prin lege, de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”, scrie hotnews.ro.

Încurajați de decizia Secretariatului de stat pentru revoluționari, șase revoluționari au intrat în greva foamei în fața Guvernului. Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că aceștia îl susțin pe secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor, Mihai Dodu, care l-a lăsat pe Marcel Ciolacu fără certificat de revoluționar. Protestatarii spun că s-ar pregăti destituirea lui din funcţie.

„Unul dintre noi, un rănit (împușcat în cap) are tensiunea 23/15 și refuză atât ieșirea din grevă, cât și internarea. A fost impresionat foarte mult de sacrificiul dnei Negru de la Brașov și consideră că asta este singura soluție pentru a atrage atenția autorităților. Motivele sunt respectarea Legii nr. 341/2004. În plus, ne dorim ca secretatul de stat Mihai Dodu să rămână în funcție pentru faptul că este primul în 33 ani care efectiv își face treaba. Dorința lui este să publice toate dosarele astfel încât falșii revoluționari și chiar râniți sau urmași să nu mai beneficieze de drepturi restabilind astfel demnitatea revoluționarilor.“, spun protestatarii.

Revoluționarii solicită:

Advertisement
  • retragerea certificatelor falşilor revoluţionari;
  • respectarea legii 341/2004;
  • soluționarea dosarului Revoluţiei care trenează de mai bine de 30 de ani;
  • desființarea Institutului Român al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 care nu face altceva decât să consume degeaba banii publici.

„Revoluționarii care au intrat în greva foamei au fost impresionați de gestul femeii care şi-a dat foc la Brașov, pe 25 mai, în semn de protest față de modul în care statul român îi tratează pe eroii Revoluției şi pe urmașii acestora. Unul dintre protestatari este hipertensiv, dar refuză să fie internat sau să renunțe la grevă. Câte tragedii trebuie să se mai întâmple pentru ca PSD şi PNL să nu-i mai ignore pe cei care au luptat în 1989 şi pe urmașii acestora? Eroii Revoluției merită recunoștință, iar falșii revoluționari trebuie demascați pentru a se face dreptate.“, a declarat senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi.

Protestatarii au intrat de vineri în greva foamei.

Amintim că, revoluționarii au protestat la Brașov, revoltați că o colegă de-a lor, Ileana Negru, cunoscută ca „mama lui Gavroche de Brașov“, și-a dat foc din cauza problemelor cu Statul, informează brasov.net.

revendicari revolutionari

revendicari revolutionari

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions