Connect with us

Stiri

Forţe armate canadiene în regiunea Mării Negre

Avatar

Publicat

la

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a primit-o, astăzi, pe Joanne Lemay, ambasadorul Canadei la Bucureşti. Ambele părţi au susţinut necesitatea continuării şi intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, în actualul context regional şi internaţional de securitate, caracterizat de evoluţii deosebit de complexe şi provocatoare, informează MApN într-un comunicat.
Mihnea Motoc a exprimat apreciere pentru angajamentul solid al Canadei în implementarea măsurilor de asigurare a aliaţilor din flancul estic, menţionând prezenţa consistentă a forţelor armate canadiene la exerciţiile desfăşurate pe teritoriul ţării noastre şi în regiunea Mării Negre, în toate cele trei dimensiuni vizate – aeriană, terestră şi maritimă.

Ministrul a remarcat în mod special dislocarea detaşamentelor aeriene canadiene, cu aeronave CF-18 Hornet, în România, atât în anul 2014, la Câmpia Turzii, cât şi anul acesta, la Mihail Kogălniceanu.
Cei doi oficiali au consemnat progresul înregistrat în negocierea Înţelegerii tehnice dintre Ministerul Apărării Naţionale din România şi Departamentul Apărării Naţionale din Canada privind desfăşurarea exerciţiilor, activităţilor de instruire şi asigurarea sprijinului naţiunii gazdă.
În perspectiva summitului NATO din iulie 2016, a fost evidenţiat interesul comun pentru adaptarea pe termen lung a Alianţei, cu o atenţie adecvată acordată unei posturi de descurajare şi apărare eficientă, bazată pe o prezenţă aliată robustă pe flancul de est al NATO.

Comments

comments

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: