Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Fost consilier local din Cernavodă, cercetat de parchet! Vedeți de ce

Published

on

În cursul zilei de azi, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a 12 foști și actuali aleși locali. Printre ei se numără și un fost consilier local din partea Partidului Conservator, Liviu Dan.

Potrivit ANI, un fost consilier local din Cernavodă, Liviu Dan, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece firma sa, SC Autocond SRL, a încheiat două contracte de prestări servicii cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice – Gospodăria Comunală SRL, societăţi deţinute de Consiliul Local. Raporturile în cauză s-au consumat în perioada în care Liviu Dan era consilier local la Cernavodă.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Liviu Dan a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât acesta nu a menţionat în declaraţia de interese, depusă în 2014, în calitate de consilier local, contractele de prestări servicii încheiate de SC Dan Autocond SRL cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi SC Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală SRL.

Dan Autocond SRL, firma lui Liviu Dan, derulează și în prezent afaceri cu Primăria Cernavodă, însă acestea nu mai intră sub incidența incompatibilității, întrucât afaceristul s-a retras oficial din politică. Astfel, pe 26 iulie 2017, firma fostului consilier trimis acum la Parchet să dea cu subsemnatul, a prestat Primăriei servicii de închiriere a unui microbuz de 54 de locuri cu șofer, pentru prețul de 6.244 de lei. Pe 28 iulie 2017, societatea a mai ”împușcat” un contract prin atribuire directă pentru a închiria Primăriei un microbuz de 30 de locuri, la prețul de 2.760 de lei, și a unuia de 60 de locuri, pentru 10.697 de lei. Și tot pe 28 iulie 2017 Primăria a cumpărat de la Dan Autocond o autoutilitară second-hand, cu 66.125 de lei. După ce cazul a fost prezentat de Ordinea.Ro, raporturile comerciale dintre Primărie și firma lui Liviu Dan au încetat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions