Connect with us

Actual

Fost jandarm din Constanța, avere nejustificată și fals în declarații. Inspectorii de Integritate au sesizat ÎCCJ

Published

on

Un fost jandarm din cadrul Inspectoratului Județean “Mihail Kogălniceanu” Constanța a fost găsit incompatibil de inspectorii Agenției Naționale de Integritate.

ANI a constatat indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, în cazul a 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Este vorba, conform comunicatului de presă făcut public, joi, aprilie a.c., de Adrian Oprea, fost cadru militar cu funcție de conducere (comandant pluton) în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către OPREA ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum 42.110 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Comments

comments