Connect with us

Politica

Fostul deputat de Constanța Iulian Iancu, la un pas de a fi șef la ANRE

Published

on

Fostul deputat Iulian Iancu a fost validat, astăzi, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru această funcţie. Împotrivă au votat aleșii USR, care acuză PSD că propune un om promovat de ruși.

„Iulian Iancu a fost intens promovat de propaganda rusească din România şi autor al legii offshore care a blocat timp de 3 ani începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, acţiune care a accentuat dependenţa României de gazul rusesc. În 2019, preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat numirea în funcţia de vicepremier pentru teme economice acuzându-l că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Acum, în 2022, în plină criză energetică şi cu un război în plină desfăşurare la graniţele României, Iulian Iancu a devenit bun? Interesele cui le va servi el la conducerea ANRE?”, arăta USR într-un comunicat.

În apărarea lui Iancu a sărit Marcel Ciolacu, președintele PSD, care susține că fost deputat nu lucrează pentru un stat străin.

Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului.

Advertisement

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement