Connect with us

Actual

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a câștigat procesul cu primarul Chițac

Published

on

Astăzi, la Tribunalul Constanța s-a pronunțat sentința în procesul pe care dr. Stela Halichidis, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, l-a intentat împotriva primarului Vergil Chițac și a primăriei municipiului Constanța ca urmare a deciziei de destituire a sa.

Magistrații au admis cererea și au stabilit ca pârâții – primarul Vergil Chițac și Municipiul Constanța, prin primar – să plătească despăgubiri. Precizăm că această sentință nu este definitivă – ea poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Iată sentința:

”Ora estimata: 12:00
Complet: CA6
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Hot./Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Halichidis Stela în contradictoriu cu pârâţii primarul municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin primar şi intervenientul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Anulează Dispoziţia nr. 5199 din data de 4.10.2021 privind încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa emisă de Primarul Municipiului Constanţa.

Obligă pârâtul Primarul Municipiului Constanța la plata către reclamantă a unor despăgubiri echivalente cu drepturile băneşti cuvenite reclamantei, în temeiul Contractului de management nr. 94762/8.06.2018, în perioada 7.10.2021-7.06.2022.

Admite cererea şi obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei totale de 3.920 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în 350 lei taxă judiciară de timbru şi 3.570 lei onorariu avocaţial. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 16.02.2023.
Document: Hotarâre    16.02.2023”

Reamintim că dosarul medicului Halichidis, nr. 8309/118/2021, a fost înregistrat pe 8 noiembrie 2021 la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța și îi are ca pârâți pe primarul municipiului, Vergil Chițac și municipiul Constanța, având ca obiect anularea dispoziției nr. 5199/04.10.2021 prin care managerul unității spitalicești a fost destituit din funcție.

Demiterea dr. Halichidis a survenit ca urmare a incendiului catastrofal din data de 1 octombrie a anului 2021, în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!