Societate

Fostul premier Adrian Năstase vrea să fie patron de fotbal. Discută preluarea FC Dinamo!

mart. 29, 2018 Mihaela Tîrpan

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, că este dispus să participe la proiectul de preluare a FC Dinamo de la actualul acţionar majoritar Ionuţ Negoiţă. Tot jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au notat că această iniţiativă îi aparţine fostului internaţional Cornel Dinu, într-un proiect amplu.

“I-am transmis domnului Dinu dorinţa mea de a participa la un proiect de revigorare a clubului Dinamo”, a declarat Năstase, cunoscut fan dinamovist, pentru sursa citată.

Dinu intenţionează să înfiinţeze un ONG care să cumpere acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă, după modelul asociaţiei fondate în 1994, care a preluat gruparea de fotbal “alb-roşie” de la Ministerul de Interne.

De asemenea, tot fostul internațional ar dori să-l atragă în acest proiect şi pe antrenorul Mircea Lucescu, conform acelorași surse.

De precizat că fostul premier Adrian Năstase s-a numărat printre membrii fondatori ai asociaţiei create în anul 1994.

Pe de altă parte, omul de afaceri Adrian Thiess a declarat de curând că un grup de investitori din Zona Golfului negociază cu acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, preluarea clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. De cealaltă parte, actualul acţionar majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat la mijlocul lunii noiembrie 2017 că a decis să se retragă de la gruparea bucureşteană, ale cărei acţiuni vrea să le vândă. Atunci, Negoiţă a ținut să explice că preţul cerut în schimbul acţiunilor pe care le deţine este de aproxiamtiv 5 milioane de euro.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!