Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Fostul senator Gigi Christian Chiru, ACHITAT DEFINITIV în dosarul în care era acuzat de ucidere din culpă

Published

on

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis achitarea definitivă a fostului senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acuzat de ucidere din culpă.

Decizia a fost luată joi, 11 aprilie 2024, de judecătorii de la Curtea Supremă.

Iată soluția instanței:

“Complet de judecată: Completul nr. 6 AP
Numărul documentului de soluționare: 230/2024
Data documentului de soluționare: 11.04.2024
Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: Recurs în casaţie – Admis
Detalii soluţie: 1. Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Chiru Gigi – Christian împotriva deciziei penale nr. 858/P din 17 august 2023, pronuntată de Curtea de Apel Constana – Sectia penală si pentru cauze penale cu minori si de familie în dosarul nr. 16233/212/2018. Casează, decizia penală recurată, precum si sentinţa penală nr. 1321 din data de 19 octombrie 2022, pronunţată de Judecătoria Constanţa, în ce priveste pe inculpatul Chiru Gigi-Cristian si: În baza art. 396 alin. 1 si 5 C.pr.pen. cu referire la art. 16 alin. (1) lit. b teza I C.pr.pen., achită pe inculpatul Chiru Gigi – Christian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal. În baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen. raportat la art. 25 alin. 5 C.pr.pen. Înlătură dispozitiile de obligare în solidar a inculpatului Chiru Gigi – Christian la plata de daune morale si daune materiale către părtile civile Szasz Ferenc, Szasz Ilonka, Renyi Erika, de cheltuieli de spitalizare către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, precum si dispozitia de obligare a acestuia la plata cheltuielilor judiciare către stat.

Documentul pot fi studiat aici:

Advertisement
palaz

https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=21200000000443505

Pentru o atentă informare, vă recomandă și:

Fostul senator Gigi Chiru SCAPĂ de dosarul penal în care este acuzat de UCIDERE DIN CULPĂ

Ce spune acum fostul senator:

“Bună dimineața, prieteni!

Timp de 13 ani am fost acuzat pe nedrept de tot felul de fapte: mită 1,5 milioane euro, ucidere din culpă, medicamente pentru 25.000 de pensionari în scop electoral și tot așa.

Advertisement
palaz

Nu mă victimizez, dar recunosc că nu a fost ușor.

Postez ultima sențință de achitare cu dorința de a mulțumi celor care mi-au fost alături și pentru a cere iertare familiei și prietenilor, pentru rușinea și suferințele pricinuite.”- a scrie Gigi Christian Chiru pe contul său de Facebook în această dimineață.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions