Connect with us

Actual

(Foto): Ard mai multe maşini într-un parc de dezmembrări auto din Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În urmă cu puţină vreme, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au fost solicitați să intervină pe strada Comarnic din municipiul Constanţa. Acolo se află sediul unui parc de dezmembrări şi trei maşini au fost cuprinse de flăcări. Încă nu se ştie cum a izbucnit incendiul. Potrivit ISU Dobrogea, acesta este localizat dar va mai dura ceva vreme până când flăcările vor fi stinse în totalitate.

Update: Potrivit ISU Constanţa, la incendiul de pe strada Comarnic, au intervenit 2 autospeciale de la Detasamentul Port. La ajungerea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la 3 autoturisme, radiate în vederea dezmembrării, propagându-se şi la un container de mare capacitate în care erau depozitate jucării, bunuri personale şi aparatură electrocasnică. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră şi 30 de minute. Cauza probabilă: jar sau scânteie provenită de la un dizpozitiv de tăiere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Exercițiu: O aeronoavă s-a prăbușit peste o clădire a Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 20 noiembrie 2018, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a avut loc un exercițiu comun privind intervenția în caz de accident de aviație.

Scopul exercițiului a fost verificarea capacității de răspuns și a cooperării pe timpul intervenției a serviciilor  profesioniste cu serviciile private pentru situații de urgență și celelalte  forțe ale UPU SMURD și serviciului de ambulanță, chemate în sprijin.

Conform scenariului exercițiului,  o aeronavă de tip SAAB 2000 cu pasageri la bord a declarat urgență, incendiu la ambele motoare, anunțând  aterizarea în regim de urgență în aproximativ 10 minute de la convorbirea cu Turnul de Control. Ulterior a fost declanșat Planul de Urgență, punându-se în aplicare măsurile și procedurile prevăzute de acesta.

Conform scenariului, aeronava s-a prabușit peste o clădire din incinta aeroportului,  în misiunea de căutare și salvare fiind implicate direct echipa medicală și echipele de pompieri ale aeroportului. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța  a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii și o ambulanță.

Printre participanții la exercițiu s-au numărat:

  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DOBROGEA ” al judeţului Constanţa
  • Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa
  • UPU SMURD Constanţa
  • Poliţia municipiului Constanţa:
  • Inspectoratul Judeţean de Jandarmi
  • ROMATSA

”După finalizarea exercițiului, s-a analizat timpul de răspuns și intervenție la aeronavă, procedurile aplicate de către echipa medicală a aeroportului, precum și intervenția și cooperarea  tuturor serviciilor interne ale instituției implicate în acest proces, rezultatul fiind unul pozitiv.”, a precizat directorul general al Aeroportului, Bogdan Ionuț Artagea.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident de muncă: O infirmieră de la Techirghiol a fost mușcată de un câine vagabond!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de sâmbătă, 17 noimebrie, la ora 7.00, la DGASPC Constanța, CRRN Artemia Techirghiol a avut loc un eveniment soldat cu  pierderea capacității de muncă a unui angajat.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, R. Mariana, angajată ca infirmier, se deplasa la acea oră de acasă spre locul de muncă pentru a-și desfășura activitatea. Într-o clipă de neatenție a fost înhățată de un câine maidanez, care și-a  înfipt colții în piciorul femeii. Din fericire, nu a fost mușcată așa de tare încât să vorbim despre o rană cu carne smulsă. A fost mai mult o plagă înțepată de colții câinelui vagabond.

Femeia s-a prezentat de urgență la medic și a obținut concediu medical pentru a se reface. De mâine, ea va fi din nou la serviciu așa că rana a fost superficială.

Cu toate acestea, accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către DGASPC CONSTANȚA.

”După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care  se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.”, precizează ITM Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Colaborare în domeniul geospațial maritim între partenerii NATO, la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Direcția Hidrografică Maritimă a organizat, în perioada 13-16 noiembrie, la Constanța, reuniunea comisiilor tehnice ale Grupului de lucru NATO pentru informații în domeniul geospațial maritim (Nato Additional Military Layers co-production panel 15 și Geospatial Maritime Working Group Technical Panel 13), unde au participat reprezentanți din Italia, Franța, Germania, Danemarca, Estonia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Turcia, Norvegia, Polonia și România, precum și reprezentanți ai Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE) și ai Comandamentului Maritim Aliat (MARCOM).

Obiectivul acestei reuniuni anuale a fost dezvoltarea interoperabilității forțelor navale din Alianța Nord-Atlantică, iar hidrografii militari români au avut, astfel, oportunitatea de a se informa cu privire la programul NATO de co-producție, noile standarde și cerințe ale NATO în domeniul informațiilor geospațiale maritime, dar au fost informați și despre provocările noilor standare ale Organizației Hidrografice Internaționale.

Reprezentanții SHAPE și MARCOM, au subliniat importanța produselor geospațiale maritime, ca fiind necesare pentru structurile de comandă NATO, în vederea planificării misiunilor din mediul maritim.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: