Connect with us

Actual

Uluitor! Din lipsă de bani, o cincime din congresmanii americani dorm în propriile birouri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Aproximativ 100 de membri ai Congresului SUA sunt nevoiţi să doarmă în propriile birouri deoarece spun că nu îşi permit să plătească chiriile scumpe din Washington, conform New York Post, citat de News.ro.

Oficial, 50 de politicieni au recunoscut acest lucru, însă cifra vehiculată de către New York Post, după interviuri cu membri ai Congresului, ajunge la 100, peste o cincime din totalul membrilor.

Reprezentanţii, ca membri ai Congresului, primesc un salariu anual de 174.000 de dolari, un cifră  care a stagnat în ultimii 10 ani, în timp ce în Washington chiria unei garsoniere poate începe şi de la 2.000 de dolari pe lună. În paralel, trebuie să îşi achite şi cheltuielile cu locuinţa personală din statul din care provin.

“Dacă ar trebui să închiriezi sau să cumperi o locuinţă în Washington, atunci doar milionarii ar putea fi membri ai Congresului”, a declarat republicanul Dan Donovan, răsşunzând criticilor care îl acuză că şi-a transformat biroul în dormitor.

Unii dintre colegii lor nu sunt mulţumiţi de situaţie aşa că luna aceasta urmează să fie aprobată o nouă lege prin care politicienilor le va fi interzis să îşi transforme birourile în locuinţe personale deoarece ar încălca normele etice ale Congresului.

“Este nesănătos, nu mi-ar plăcea să stau la discuţii în dormitorul cuiva”, a declarat Bennie Thompson, care se află printre membrii Congresului care au propus noua legislaţie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

E toamnă… Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie. Aceasta a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În  Dobrogea, intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.

O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie căzută de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat căderea unei femei de la etajul 3 al unui apartament din Constanța.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, drama a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, nr. 100, la blocul M26.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului, femeia a fost declarată decedată.

Potrivit IPJ Constanța, din primele informații reiese faptul că femeia spăla geamurile…

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În Lazu, un șofer băut s-a răsturnat cu mașina! A intrat în coliziune cu un alt autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4.20, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Potrrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 36 de ani, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 39 în localitatea Lazu, dinspre Cumpăna către Agigea. La intersecția cu strada Gheorghe Maiorescu, a pierdut controlul autoturismului către dreapta, intrând în coliziune cu un indicator de circulație și răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma impactului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, pe banda a doua.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto, precum şi a pasagerei dreapta faţă din același auto, în vârstă de 19 ani.

Șoferul vinovat de producerea acestui eveniment rutier era băut.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: