Connect with us

Societate

(foto) Cernavodă. Competiție de baschet, performanțe remarcabile pentru micii sportivi antrenați de Ciprian Mândru

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Cirpian Mândru continuă să facă performanță cu micii bascetbaliști din Cernavodă. Profesor de educație fizică și sport, Mândru îi încurajează pe copiii din Cernavodă să aleagă sportul pentru o dezvoltare sănătoasă, dar și pentru rezultate dintre cele mai bune în competițiile la care se înscriu să participe.

La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Sportivă “Axiopolis” Cernavodă și Primăria din localitate au organizat, cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv “Cupa Axiopolis – Ing. Viorel Mărculescu”, întrecerile sportive fiind dedicate categoriilor de baby-baschet și mini-baschet.

“S-au înscris în competițiile organizate la cea de-a doua ediție a evenimentului un număr de 15 echipe de mini și baby baschet. Două echipe au fost din Tulcea o echipă a venit de la Ploiești și restul au fost din județul Constanța. Copiii sunt foarte buni, mereu au fost competitivi și sunt mulțumit de tot ceea ce au reușit să obțină până acum. Le voi rămâne alături și îi voi susține ori de câte ori va fi necesar”, a declarat profesorul Ciprian Mândru pentru “Ordinea.ro”.

În imagini, evenimentul sportiv de la Cernavodă a arătat cam așa:

IMPORTANT! Evenimentului i-a fost dat numele fostului director al Centralei Nucleare de la Cernavodă, Viorel Mărculescu. Toți cernavodenii știu că inginerul Viorel Mărculescu a fost un mare susținător al sportului, în general, și al baschetului în mod special. În perioada în care a deținut funcția de director al Centralei Nucleare de la Cernavodă, inginerul Mărculescu a susținut echipa de baschet a orașului. Foști și actuali sportivi își amintesc și că inginerul Mărculescu sponsoriza echipa din propriul salariu și reușea să obțină și alte sponsorizări pentru nevoile sportivilor, dar și pentru participarea la competiții. Tocmai din acest motiv, competiția sportive desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute îi poartă numele. Ciprian Mândru, actualul antrenor al echipei și profesor de educație fizică și sport la Liceul Energetic din Cernavodă a făcut parte din echipa pe care inginerul Mărculescu a susținut-o.

NOTĂ! Inginerul Viorel Mărculescu a murit la sfâșitul lunii martie 2019.

Citiți și:

S-a stins din viață ing. Viorel Mărculescu, fost director general al Intreprinderii Nuclearoelectrice Cernavodă

 

 

Comments

comments

Societate

CT BUS introduce o aplicație SMART pentru planificarea călătoriilor cu autobuzul în Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania  de transport în comun a lansat aplicația CT BUS, un ghid de călătorie disponibil pe telefoanele mobile, cu instrucțiuni pas cu pas, de la cea mai apropiată stație de autobuz până la cea mai simplă metodă de a ajunge la destinație.

Primii care au testat-o au fost tinerii din cadrul proiectului “Constanța Capitala Tineretului din România”, invitați special pentru a-și spune părerea cu privire la utilitatea aplicației mobile. Aceștia au avut parte chiar de o demonstrație live la sediul CT BUS și s-au declarat încântați de caracteristicile disponibile.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău i-a încurajat pe tineri să vină cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea continuă a aplicației și a declarat:

“Vă mulțumesc, faceți un lucru foarte bun pentru că vedeți, testați și apoi dați feed-back.”

La rândul său, Bogdan Niță, directorul CT BUS a spus următoarele:

“Este o facilitate la care noi lucrăm de multă vreme dar este perfectibilă. De aceea sunteți voi aici, chiar vă rog să vorbiți cu prietenii vostri și să le spuneți că oricând suntem deschiși la critici constructive și orice sugestie pe care o aveți este foarte importantă pentru că voi sunteți utilizatorii, a declarat directorul CT BUS, domnul Bogdan Niță.

Aplicația CT BUS este concepută pentru a face transportul public ușor de utilizat, atât în municipiul Constanța cât și în stațiunea Mamaia și oferă toate informațiile necesare pentru a ajunge la destinația propusă:

 • Când vine următorul autobuz?
 • Care este cea mai apropiată stație de autobuz?
 • Care este cea mai simplă și rapidă modalitate de a ajunge la destinație?

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE

 • Verificarea timpului de așteptare în stație pentru linia aleasă;
 • Vizualizarea rutei, a poziției reale a autobuzului ce urmează să sosească în stație, cât și a numărului acestuia;
 • Identificarea tuturor stațiilor din imediata apropiere printr-un sistem interactiv de hărți ce detectează locația utilizatorului, cele mai apropiate stații de autobuz și toate autobuzele ce trec prin fiecare stație (cu timpul de așteptare aferent);
 • Instrucțiuni de călătorie pas cu pas, cu îndrumare în timp real, din punctul A în punctul B;
 • Cele mai recente notificări: schimbare de direcție, traseu închis sau dificultăți în trafic. Aplicația ajută și la găsirea unei rute alternative;
 • Posibilitatea salvării locațiilor în secțiunea ,,Favorite’’;
 • Achiziționarea biletelor de transport public prin SMS;
 • Vizualizarea tuturor instrucțiunilor și în limba engleză.

CT BUS roagă călătorii să transmită orice sugestie cu privire la funcționarea aplicației, astfel încât aceasta să poată fi îmbunătățită.

Aplicația CT BUS este disponibilă pentru Android și IOS, cât și în versiunea web. (comunicat de presă Primăria Constanta)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Statul român cumpără 45 de mașini noi pentru Oil Terminal SA

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Statul român cumpără 45 de autoturisme noi pentru Oil Terminal. În ședința de Guvern de marți, 28 ianuarie a.c., miniștrii din Guvernul Orban vor aproba proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui număr de 45 de autoturisme noi pentru Oil Terminal. Conform documentului existent pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, mașinile sunt necesare desfăşurării activităţilor specifice de către societate.

Iată documentul:

HG 17

Vă reamintim că, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de săptămâna trecută a fost înscris și proiectul privind achiziția de autoturisme noi pentru Nuclearelectrica SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Proiectul intră abia mâine în discuția miniștrilor din Guvernul Orban.

Un articol pe această temă puteți citi în Ordinea.ro:

Statul român cumpără 44 de autoturisme noi pentru Nuclearelectrica

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

OPC Constanța cere EVALUAREA importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice din China

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După semnalul de alarmă tras de autoritățile internaționale și de informațiile transmise de agențiile de presă din întreaga lume, OPC Constanța solicită evaluarea importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice provenite din China.

“Am transmis o adresă către Direcția Generală de Sănătate Publică Constanța și către vamă pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice provenite din China. Situația actuală legată de îmbolnăvirile din această țară ar trebui să fie un semnal de alarmă”, transmite Horia Constantinescu, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Iată documentele:

INFO! Coronavirusurile sau coronavirinele este, conform wikipedia o subfamilie de virusuri cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule, foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: