Conecteaza-te cu noi

Actual

(Foto) Constanţa: Cum decurg lucrările de instalare a spitalului militar mobil

Published

on

Lucrările de instalare a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța continuă.

Lucrările de montare continuă pentru asigurarea celei de-a doua infrastructuri necesare pentru o capacitate de 150 paturi, destinată pentru triajul și izolarea pacienților infectați cu COVID-19, odată cu sosirea celui de-al doilea convoi militar, care a ajuns pe Stadionul Portul din Constanța cu materialele necesare.

După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităților medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.

În cursul zilei de azi, jurnaliştii constănţeni au avut o întâlnire cu conducerea acestui sistem medical.

Advertisement

Încă de la început, s-a specificat faptul că acest sistem a fost achiziţionat din Olanda de către Direcţia Medicală a MApN.

De asemenea, s-a subliniat faptul că luni s-a terminat ridicarea acestei facilităţi şi deja a început instalarea echipamentelor medicale, care au ajuns la Constanţa.

“Am avut sprijin din partea tuturor instituţiilor locale.”, a spus e lt.col dr. Cătălin Boca, care va coordona activitatea SMMIT.

De asemenea, a menţionat şi faptul că o facilitate asemănătoare a fost instalată şi la New York, precum şi în multe alte localităţi ale lumii.

“Scopul acestei facilităţi este de a veni în sprijinul unităţilor sanitare medicale din Dobrogea pentru a uşura şi decongestiona spitalele.” a precizat lt. col. dr. Boca.

El a  mai spus că în acest spital, care este o secţie extinsă a Spitalului Militar de Urgenţă Constanţa, vor fi tratate cazurile uşoare şi medii, iar celelalte cazuri vor fi preluate de către Spitalul de Boli Infecţioase.

De asemenea, a explicat că există un protocol între Spitalul Militar Constanţa şi Spitalul CFR.

Advertisement

“Spitalul CFR, acest corp de clădire va fi în coordonarea Spitalului Militar. La momentul actual, destinaţia spaţiilor de acolo este de a caza personalul medical care va lucra în acest campus. Dacă ulterior va fi nevoie de mai multe paturi de tratament, capacitatea campusului poatre fi mărită.”, a spus lt.col. Boca.

Personalul care va deservi această capabilitate este format din personal al Spitalului militar Constanţa, personalul Spitalului CFR şi personalul de la  Centrul de medicină navală Constanţa.

Dacă lucrurile vor deveni mai complicate, şi alte  structuri ale armatei vor aduce personal în sprijin.

Personalul medical şi nemedical care va deservi SMMIT este în jur de 220-230 de persoane.

O parte din aparatura medicală a ajuns la Constanţa.

“În momentul de faţă sunt 6 ventilatoare, 20 de concentratoare de oxigen. De altfel, spitalul este dotat şi cu un sistem de presiune negativă, camerele beneficiază de presiune negativă. Sunt nişte aparate de filtrare care vor  crea presiune negativă tocmai pentru a împiedica răspândirea aerosolilor, care sunt potenţial contaminaţi cu virusul COVID-19.”, a spus dr. Boca.

În curând va sosi la Constanţa şi un aparat de testare PSR  pentru testarea pacienţilor pentru acest virus.

Advertisement

55 de paturi are această facilitate dar campusul adiţional poate găzdui peste 100 de persoane.

Reamintim că, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 4 și cu ordinul de acțiune al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a trecut în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor / Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, iar activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions