Connect with us

Societate

(FOTO) Constanţa: Elevii militari au revenit la şcoală. Ce reguli stricte au respectat

Published

on

În cursul zilei de ieri, elevii de anul al II-lea ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa au revenit în cazarmă, iar de astăzi au început cursurile.

La întoarcerea lor au fost respectate condiţii optime de siguranţă sanitară, precum şi toate regulilor de distanţare.

Elevii au fost programați să ajungă la ore diferite, pentru a se evita aglomerarea și pentru a nu crea perioade lungi de așteptare în zona de triaj epidemiologic. La intrarea pe poarta unității, fiecare elev a primit o mască de protecție nouă și i-au fost dezinfectate bagajele. Apoi, echipa sanitară a școlii, formată din medic și asistent, a preluat fiecare elev la punctul de triaj, i-a aplicat chestionarul privind simptomatologia COVID-19, i-a măsurat temperatura și i-a efectuat un consult sumar înainte de a-i da undă verde să-și continue drumul către zona de cazare.

Normele de siguranță sanitară nu s-au oprit  însă la poarta unității, ci au fost aplicate și în interiorul cazărmii și în sălile de curs, unde, peste tot, au fost luate măsurile recomandate de autorități pentru respectarea distanței sociale de cel puțin 1,5 metri.

De astăzi, 2 iunie, elevii au revenit în bănci, la cursuri și şi-au reluat activitățile obișnuite în interiorul unității.

Personalul medical al școlii se ocupă zilnic de măsurarea temperaturii elevilor și personalului militar și civil și de distribuirea măștilor de protecție și a mănușilor. De asemenea, în mai multe puncte din incinta unității sunt montate dispensere cu dezinfectant.

“Acționăm responsabil și același lucru vi-l recomandăm și vouă. În pofida măsurilor de relaxare, pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut. Continuați să purtați măști de protecție în spațiile închise sau în cazul interacțiunilor apropiate, limitați numărul persoanelor cu care intrați în contact zi de zi și, poate cel mai important, spălați-vă pe mâini cât mai des posibil!”, a precizat Biroul de presă al Şcolii Militare de Maiştri.

Reamintim că şcoala are o durată de doi ani şi formează maiştri militari pe filiera directă din absolvenţi de liceu, băieţi şi fete. La sfârşitul perioadei de şcolarizare, absolvenţii sunt repartizaţi în unităţile Forţelor Navale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!