Connect with us

Administratie

(FOTO) Constanța, ruda săracă a orașului Fort Lauderdale din SUA. Imagini cu fratele american al primarului Făgădău

Tatian Iorga

Publicat

la

În timp ce primarul Constanței Decebal Făgădău încearcă să impresioneze electoratul constănțean prin desenele pe asfalt pe care le numește, generic, parcări, unul din cei doi adjuncți ai săi, viceprimarul Costin Răsăuțeanu, se află în SUA, pe malurile însorite ale Floridei, unde a semnat un acord de înfrățire cu primarul orașului Fort Lauderdale. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Constanța, o delegație formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța și ai Universității “Ovidius” se află în aceste zile în Statul Florida, la invitația partenerilor americani, pentru a identifica oportunitățile de promovare a unor proiecte locale cu potențial economic, social și academic.

„Viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu și primarul orașului Fort Lauderdale, Dean J. Trantalis au semnat, ieri, în Statele Unite ale Americii, Înțelegerea de Cooperare dintre cele două orașe port. Acordul prevede dezvoltarea relațiilor bilaterale în diferite domenii de interes comun, precum turism, schimburi comerciale, educație, cultură sau sport“, se arată în comunicatul Primăriei.

Stânga – imagine din Constanța (cartierul Compozitori). Dreapta – imagine din orașul american.

Stânga – imagine cu litoralul din orașul Fort Laurderda. Dreapta – imagine cu litoralul din Constanța

Nu ne îndoim de utilitatea acestui acord de înfrățire, dar sperăm că mai marii orașului Constanța vor învăța cum se dezvoltă un oraș turistic. Potrivit wikipedia, Fort Lauderdale (cunoscut și sub numele de Veneția americană) este o municipalitate de ordin întâi, un oraș cu o populație de 185.804 locuitori (conform unei estimări din 2006) și sediul comitatului Broward, statul Florida, Statele Unite ale Americii. Orașul se află situat pe coasta Atlanticului, ocupă o suprafață de 93,3 km, fiind cunoscut prin rețeaua de canale a orașului, ceea ce îl face un punct de atracție al turismului. Prin anii 1970, orașul devine cunoscut prin o afluență masivă studențească, care petreceau aici vacanța de primăvară (Spring Break). Datorită creșterii consumului de droguri și alcool, poliția orașului a luat o serie de măsuri drastice. Această măsură a autorităților locale a avut ca urmare reducerea numărului turiștilor tineri. Pentru reînvioarea turismului s-au organizat o serie se competiții nautice și croaziere pe mare. Rezultatul acestor acțiuni a fost cel așteptat, în ultimii zece ani s-a reconstruit centrul orașului și a crescut din nou numărul turiștilor. Prin portul orașului, „Port Everglades“ sunt transportate produsele petroliere, materialele de construcție și de asemenea de aici pornesc numeroase nave croaziere cu turiști, mai arată sursa citată.

Vă prezentăm lista orașelor înfrățite cu municipiul Constanța, așa cum ea apare pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța:

Sulmona – Italia, Turku – Finlanda, Yokohama – Japonia , Brest – Franta, Istanbul – Turcia, Rotterdam – Olanda

Odesa – Ucraina, Boulogne Sur Mer – Franta, Rotterdam – Olanda, Thessaloniki – Grecia, Mobile – USA, Trapani – Italia, Saida – Liban, Lattakia – Siria, Heraklyon – Grecia, Izmir – Turcia, Novorosiisk – Federatia Rusa, Alexandria – Egipt, Santos – Brazilia, Havana – Cuba, Shanghai – China, Genova – Italia, Logroño – Spania, Cartagena de Indias – Columbia, Sankt Petersburg – Federația Rusă, Silivri – Turcia, Callo – Peru, Makassar – Indonezia, Eskișehir-Tepebasi – Turcia.

Pentru a vedea cum arată “frații” Constanței din întreaga lume, priviți imaginile cuprinse într-un articol “Ordinea.ro”:

Constanța, fratele sărac și prost… administrat. Vezi comparația cu orașele înfrățite

 

Comments

comments

Administratie

Deputatul Stelian Ion: „Se pregătește încă un tun imobiliar de proporții. Primăria Constanța este complice”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, acuză administrația locală din Constanța că „pune umărul la încă un tun imobiliar“. Parlamentarul constănțean spune că „în complicitate cu Primăria condusă de Decebal Făgădău se pregătește încă un tun imobiliar de proporții“. Stelian afirmă într-un comunicat de presă că peste 11.500 de metri pătraţi din poate cea mai râvnită zonă a Constanței sunt ceruți drept compensare de un samsar de terenuri. Terenul este situat aproape de malul mării, în Faleză Nord, între ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de „Fincogero”.

„Afaceristul a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren situat pe Bulevardul Tomis. Pentru că nu i s-a putut restitui în natură, solicită acum în instanță să fie despăgubit cu un teren din Faleză Nord, situat foarte aproape de mare, între ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de „Fincogero”. Primăria lui Făgădău spune că nu are terenuri disponibile, dar samsarul vine cu acte și arată că Municipiul Constanța deține această proprietate. Speculantul imobiliar își comandă și o expertiză extrajudiciară care evaluează atât terenul inițial pentru care făcuse cererea de restituire, cât și terenul din Faleză Nord. Cu seninătate, Primăria nu are niciun fel de obiecțiune față de această expertiză extrajudiciară, deși ar fi fost firesc să solicite o expertiză judiciară, care este o probă solidă în proces. De asemenea, fără să ceară nimeni şi cu un exces de zel demn de cauze mai bune, primăria depune pentru lotul din Faleză Nord istoric de rol fiscal, situație juridică etc. Așadar, toate departamentele primăriei conduse de Făgădău sunt parcă aliniate să-i pună pe tavă acest lot samsarului de terenuri și se folosească de instanță ca de un paravan pentru a-și camufla complicitatea la acest tun imobiliar. Devine clar că, deși Decebal Făgădău nu i-a atribuit direct acest lot speculantului imobiliar, el încearcă să-l ajute în instanță cât poate de mult. Radu Mazăre a jefuit Constanța și a lăsat-o fără cele mai valoroase terenuri. Decebal Făgădău nu doar că nu se străduieşte să le recupereze, ci continuă opera tutorelui său. El spoliază patrimoniul Constanței într-un mod mai perfid, prin eludarea legii. Ghinionul lor este că în 2013 legea s-a modificat în defavoarea samsarilor și interzice acordarea de teren în compensare cesionarilor de drepturi litigioase. Cu toate acestea, afaceristul forțează beneficiind de ajutorul primăriei și invocând tot felul de interpretări juridice care, chipurile, ar conduce la concluzia că modificarea legii din 2013 nu îi este aplicabilă. Republica Mazăre îşi duce existenţa la fel de bine şi sub Decebal Făgădău cu o stilistică diferită, dar cu aceeași poftă de jupuire a oraşului.“, spune Stelian Ion într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente situate în stațiunea Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente situate în stațiunea Mamaia, în vederea desfășurării unor activități comerciale. Iată ordinea și documentele necesare pentru înscriere:

1. Primăria Municipiului Constanța organizează în data de 16.06.2020, la sediul din b-dul. Tomis nr. 51, licitație publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul), ora 10:00;

• comercializare înghețată (tonetă), ora 11:00;

• închiriere echipament sportiv (karturi simple cu pedale), ora 13:00.

Taxa pentru garanția de participare (rambursabilă) este:

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 2.003,40 lei;

• comercializare înghețată (tonetă) – 934,92 lei;

• închiriere echipament sportiv (karturi simple cu pedale) -1.932,96 lei.

2. De asemenea, în data de 18.06.2020, va fi organizată licitația publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• legume fructe, ora 10:00

• baloane, ora 11:00

• activități fotografice, ora 13:00;

• realizare tatuaje, ora 14:00.

Taxa pentru garanția de participare (rambursabilă) este de:

• legume fructe, 711.98 lei;

• baloane 127,14 lei;

• activități fotografice, 70,08 lei;

• realizare tatuaje, 890,04 lei.

3. În data de 22.06.2020, ora 10:00, va fi organizată licitația publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente din Stațiunea Mamaia, – Bazar Perla, pentru desfăşurarea activităţii de comercializare articole hand made (lucrate manual) și cadouri estivale cu articole promoționale pentru municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, în sezonul estival 2020. Garanția de participare (rambursabilă) este de 318 lei/amplasament.

4. Totodată, în data de 24.06.2020, ora 10:00 se va organiza licitația publică deschisă în vederea atribuirii de tonete tip în Staţiunea Mamaia, pentru desfăşurarea activităţii de comercializare obiecte de artizanat, sculptură, pictură sau alte obiecte de artă populară, în sezonul estival 2020. Garanția de participare (rambursabilă) este de 286,20 lei/tonetă.

NOTĂ! Taxa de participare este de 100 lei/tonetă/amplasament/tip de activitate (nerambursabilă). Prețul minim de pornire al licitației publice deschisă, precum și modalitatea de organizare și desfășurare a licitației sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare. Oferta se va depune pentru fiecare tonetă în parte.

Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00.

Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.

Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I sau la nr. de telefon 0241/488192.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lucrări de asfaltare pe Str. Haricleea Darclée din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Infrastructura rutieră a fost construită de la zero, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții pe care Primăria Municipiului Constanța, prin ASC Confort Urban SRL îl desfășoară în cartierul Compozitorilor. Strada de pământ a fost amenajată prin turnarea covorului asfaltic.

În etapa premergătoare asfaltării, terenul a fost excavat și au fost turnate mai multe straturi de piatră.

Tot în cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe străzile Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin și aleea Madrigalului.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se lucrează. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: