Connect with us

Administratie

În pragul votului la moțiunea de cenzură! 30 de milioane de lei trimite Guvernul în comuna Rasova pentru modernizarea drumurilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Pe pagina de internet a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză a fost postată lista primăriilor care primesc fonduri pentru infrastructura de drumuri. Programul de finanțare a fost aprobat, conform documentului prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, un program care i-a avut ca și coordonatori pe Darius Vâlcov și Liviu Dragnea.

Astfel, 14 localități din județul Constanța vor primi sume consistente de bani pentru proiectele de infrastructură. Coincidență ori ba, banii au fost anunțați că vor intra în conturile primăriilor cu doar două zile înaintea votului de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Dacă în prima tranșă alocată din acest proiect pentru județul Constanța cei mai mulți bani ajungeau la Murfatlar, acum cea mai mare sumă va intra în conturile comunei Rasova. Aproape 30 de milioane de lei va primi Primăria din Rasova pentru proiectul privind modernizarea drumurilor, conform documentului.

Comuna Limanu – 2.150.623 lei – înființare sistem de gaze naturale

Comuna Mereni – 2.879.325 lei – reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din Mereni și satul Osmancea

Comuna Valu lui Traian – 8.659.005 lei – iluminat stradal în cartierul Tineretului

Orașul Hârșova – 838.686 lei – mansardarea Școlii Generale nr. 1

Comuna Ion Corvin – 510.356 lei – reabilitarea rețelei de iluminat public

Comuna Cobadin – 491.942 lei – lucrări de iluminat public

Comuna Seimeni – 16.113.168 lei – înființare sistem de canalizare

Comuna Corbu – 525.868 lei – eficientizarea infrastructurii de iluminat public

Comuna Mircea Vodă – 11.605.891 lei –  modernizarea și reabilitare drumuri

Comuna Pecineaga – 23.410.229 lei – modernizare drumuri

Comuna Rasova – 29.507.674 lei – modernizarea drumuri

Comuna Agigea – 3.347.831 lei – canalizare menajeră lotizare locuințe zona Lac

Comuna Peștera – 5.383.312 lei – modernizare rețea de alimentare cu apă

Comuna Deleni – 720.731 lei – modernizarea sistemului de iluminat public în localitate și satele din componența administrativă

Iată și documentul postat pe pagina site-ul Fondului de Dezvoltare și Investiții:

Proiecte%20aprobate%20pentru%20finantare 07.10 Site

Amintim că, în urmă cu doar trei săptămâni Guvernul a mai trimis bani pentru mai multe localități din județul Constanța. Atunci, cei mai mulți bani erau trimiși la Murfatlar pentru proiectul privind înființarea rețelei de gaze naturale. Lista a fost publicată de Ordinea.ro:

Lista primăriilor din județul Constanța care primesc bani pentru infrastructură

 

 

Comments

comments

Administratie

Carosabil reabilitat în mai multe zone din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că, prin SC Confort Urban SRL, continuă să îmbunătățească condițiile de circulație din zona rezidențială.

„Angajații SC Confort Urban SRL au reabilitat în aceste zile carosabilul pe strada Sublocotenent Petre Papadopol din cartierul Brătianu. De asemenea, au fost finalizate lucrările de asfaltare a parcării situate la intersecția bulevardului Ferdinand cu strada Răscoalei 1907, iar suprafața de teren a fost marcată corespunzător. Lucrările de reabilitare a carosabilului continuă astăzi pe aleea de acces din strada Unirii către „Centrul Meteorologic Regional Dobrogea. Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, locuitorii orașului sunt rugați să nu își parcheze autoturismele în zonele în care se intervine asupra tramei stradale“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău prezintă „jungla urbană“ din zona centrală

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile, Primăria Constanța prezenta proiectul privind modernizarea unei artere importante din Constanța. Este vorba de modernizarea bulevardelor 1 Decembrie, Alexandru Lăpuşneanu şi o parte a bulevardului Aurel Vlaicu, de la Gară și până la intrarea în staţiunea Mamaia. Acum, administrația locală vine și prezintă proiectul privind modernizarea zonei centrale a Constanței, care ar trebui să intre într-un amplu proces de reabilitare, cu fonduri europene. Valoarea totală a investiției pentru îmbunătăţirea accesului și a mobilităţii pietonale se ridică la aproape 90 de milioane de lei. Mai exact, 89.854.757,70 lei.

„Zona pietonală nu înseamnă strict strada Ștefan cel Mare, ci și străzile laterale, unde vom schimba tot ce înseamnă astăzi infrastructură, dalaj, iluminat și vom adăuga spațiu verde, pentru că ne dorim să avem un spațiu public de calitate, este un capitol la care suferim”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Datele proiectului:

Pentru strada Ștefan cel Mare:

Refacere infrastructură pietonală, ocazional carosabilă

Extinderea traseelor pietonale

Fântâni arteziene

Spații verzi fixe și amovibile, inclusiv irigații automatizate

Marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilități

Mobilier urban inteligent

Sisteme de informare

Sistem de supraveghere video

Iluminat public

Canalizație unică subterană

Supraînălțarea trecerilor de pietoni

Modernizare pasaj pietonal

Pentru strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazul, strada I.G. Duca, strada Atelierelor, strada Ștefan Mihăileanu, strada Cuza Vodă, strada General Manu, strada Răscoalei din 1907, strada Miron Costin, strada Ion Lahovari, strada Jupiter:

Modernizare și resistematizare rutieră

Introducerea benzii unice de transport public

Reabilitarea/ extinderea traseelor pietonale

Realizarea de piste de biciclete

Spații verzi mediane și irigații

Semnalizare verticală și orizontală

Mobilier urban inteligent

Stații de autobuz

Iluminat smart pentru trecerile de pietoni

Canalizare unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat

Amintim că, în urmă cu aproape patru ani, Făgădău, pe atunci viceprimar cu atribuţii de primar Decebal Făgădău, susținea că „strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde.”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Palaz nu se lasă. Festivalul de la Mamaia, reluat în 2020

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reluarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia în acest an, care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 5-8 septembrie, a eșuat. Cu toate acestea, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Claudiu Palaz insistă ca acest festival să fie organizat. În acest sens, s-a ajuns la un acord de principiu pentru organizarea Festivalului de la Mamaia în luna mai a anului viitor. Astfel, în ședința CJC din 31 octombrie, Palaz a introdus un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România a suprafeţei de 2000 mp situată pe parcarea laterală şi a suprafeţei de 200 mp în interiorul Pavilionului Expoziţional Constanţa. Totodată, CJC va transmite, gratuit, și dreptul de a folosi marca „Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia” doar pentru trei zile, în perioada 1 – 3 mai 2020 pentru desfăşurarea „Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2020”.

Contactat de Ordinea.ro, Palaz a declarat că speră ca de data asta să fie acordată mai multă importanță și să nu mai fie abordată problema din punct de vedere politic. El a spus că CJC va întreprinde demersurile pentru prelungirea licenței Festivalului și nu concepe ca brandul să fie preluat de către un privat.

Amintim că în luna iunie a acestui an, Claudiu-Iorga Palaz, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, a transmis ACORDUL cu privire la organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară/Pop Mamaia 2019, în perioada 5 – 8 septembrie 2019, în parteneriat cu  S.C. Electrecord Production S.R.L. și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Locația pentru organizarea acestui festival a fost fixată situată în zona Pavilionului Expozițional Constanța din stațiunea Mamaia. Din cauza timpului prea scurt, organizarea festivalului a fost amânată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: