Connect with us

Administratie

În pragul votului la moțiunea de cenzură! 30 de milioane de lei trimite Guvernul în comuna Rasova pentru modernizarea drumurilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Pe pagina de internet a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză a fost postată lista primăriilor care primesc fonduri pentru infrastructura de drumuri. Programul de finanțare a fost aprobat, conform documentului prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, un program care i-a avut ca și coordonatori pe Darius Vâlcov și Liviu Dragnea.

Astfel, 14 localități din județul Constanța vor primi sume consistente de bani pentru proiectele de infrastructură. Coincidență ori ba, banii au fost anunțați că vor intra în conturile primăriilor cu doar două zile înaintea votului de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Dacă în prima tranșă alocată din acest proiect pentru județul Constanța cei mai mulți bani ajungeau la Murfatlar, acum cea mai mare sumă va intra în conturile comunei Rasova. Aproape 30 de milioane de lei va primi Primăria din Rasova pentru proiectul privind modernizarea drumurilor, conform documentului.

Comuna Limanu – 2.150.623 lei – înființare sistem de gaze naturale

Comuna Mereni – 2.879.325 lei – reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din Mereni și satul Osmancea

Comuna Valu lui Traian – 8.659.005 lei – iluminat stradal în cartierul Tineretului

Orașul Hârșova – 838.686 lei – mansardarea Școlii Generale nr. 1

Comuna Ion Corvin – 510.356 lei – reabilitarea rețelei de iluminat public

Comuna Cobadin – 491.942 lei – lucrări de iluminat public

Comuna Seimeni – 16.113.168 lei – înființare sistem de canalizare

Comuna Corbu – 525.868 lei – eficientizarea infrastructurii de iluminat public

Comuna Mircea Vodă – 11.605.891 lei –  modernizarea și reabilitare drumuri

Comuna Pecineaga – 23.410.229 lei – modernizare drumuri

Comuna Rasova – 29.507.674 lei – modernizarea drumuri

Comuna Agigea – 3.347.831 lei – canalizare menajeră lotizare locuințe zona Lac

Comuna Peștera – 5.383.312 lei – modernizare rețea de alimentare cu apă

Comuna Deleni – 720.731 lei – modernizarea sistemului de iluminat public în localitate și satele din componența administrativă

Iată și documentul postat pe pagina site-ul Fondului de Dezvoltare și Investiții:

Proiecte%20aprobate%20pentru%20finantare 07.10 Site

Amintim că, în urmă cu doar trei săptămâni Guvernul a mai trimis bani pentru mai multe localități din județul Constanța. Atunci, cei mai mulți bani erau trimiși la Murfatlar pentru proiectul privind înființarea rețelei de gaze naturale. Lista a fost publicată de Ordinea.ro:

Lista primăriilor din județul Constanța care primesc bani pentru infrastructură

 

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Incendiu în cartierul social Henri Coandă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la o locuință din cartierul Henri Coandă, anunță Primăria Constanța. Intervenția promptă a unui echipaj al Poliției Locale a făcut ca flăcările să nu se extindă și la celelalte apartamente, mai notează sursă citată.

„Agenții noștri au fost cei care au acordat primul ajutor persoanei aflate în casă și au solicitat sprijinul pompierilor. La fața locului au sosit militarii de la ISU Dobrogea care au lichidat în câteva clipe incendiul, precum și o amblanță. Nu a fost nevoie ca omul să fie transportat la spital, rănile acestuia de pe mâini nu au fost foarte grave, iar medicii au putut să îi acorde, pe loc, îngrijirile necesare. Din primele cercetări, se pare că focul a izbucnit de la o candelă lăsată nesupravegheată care a aprins mobilierul din plastic. Locatarul a încercat să stingă focul, dar nu a reușit. Polițiștii Locali care se aflau în misiune în cartier au văzut flăcările, au intervenit foarte repede și, astfel, a putut fi evitată o tragedie.“, se arată într-un comunicat al Primăriei Conmstanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Modulele de tip container pentru trierea pacienților, amenajate în curtea Spitalului Județean

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Consiliului Județean Constanța a anunțat că, în cursul zilei de azi, vor fi puse în folosință containerele modulare sanitare aflate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Aici se va realiza triajul epidemiologic al pacienților care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare. De asemenea, pentru securitatea cadrelor medicale din spitalele subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și pentru  asigurarea siguranței pacienților, vom demara o amplă acțiune de testare pentru COVID 19 a întregului personal medical. Testele au fost achiziționate din sumele alocate unităților medicale de către CJC. Sura citată notează că, deși „trecem printr-o perioadă dificilă, pentru asigurarea de servicii esențiale continuității vieții locuitorilor din județ, precum și pentru implementarea măsurilor de prevenție a răspândirii virusului, Consiliul Județean Constanța și toate instituțiile aflate în subordine sau coordonare își desfășoară activitatea în condiții normale.“

„Sănătatea locuitorilor județului Constanța reprezintă cea mai mare prioritate pentru mine, mai ales în aceste momente. Voi depune toate eforturile necesare pentru a susține sistemul sanitar constănțean. În calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, voi continua să aloc sumele necesare asigurării realizării unui act medical sigur și de calitate, atât pentru pacienți, cât și pentru tot personalul sanitar. Totodată, pentru ca la finalul acestei perioade dificile să ne revedem sănătoși, vă asigur că atât noi, cât și instituțiile din subordine vom continua activitatea și vom intreprinde toate măsurile necesare de prevenție și asigurare a unui climat de viață normal. Locuitorilor județului le va fi asigurată frunizarea apei 24/ 24, se vor continua acțiunile de dezinfecție a tronsoanelor de DJ ce tranzitează localitățile, iar pentru copiii ai căror părinți diagnosticați cu COVID 19 sunt internați în spitale și nu există soluții în familie, s-au identificat spații temporare pentru îngrijire”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria și Polaris continuă acțiunile de dezinfecție. Vezi în ce zone se va acționa

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța și Polaris M. Holding continuă prevenția răspândirii SARS-CoV-2 prin noi acțiuni de dezinfecție.

„Începând cu ora 17.00, 7 utilaje încărcate cu detergent concentrat pentru uz profesional în spălarea străzilor și a trotuarelor vor interveni în cartierele Palas, Brătianu, Viile Noi și KM 4-5. Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, aceste măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase vor continua, treptat, în toate cartierele din orașul nostru. Detergentul profesional utilizat are proprietăți de spălare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%. Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările. STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19! Reduceți riscul de a vă îmbolnăvi! FIȚI RESPONSABILI! AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE CEI DRAGI! EVITAȚI SĂ VĂ EXPUNEȚI!“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: