Connect with us

Administratie

(FOTO) Cum va arăta Parcul Gării. Proiectul se ridică la 20 de milioane de lei

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a demarat achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de regenerare a Parcului Gării. Până pe 21 noiembrie 2022, cei interesați își vor putea depune ofertele.

„Durata contractului ce va fi perfectat după adjudecarea licitației este de 15 luni ( din care 3 luni sunt dedicate elaborării proiectului tehnic), calculate de la data semnării contractului. Avem deci toate șansele ca în primăvara/vara viitoare ( funcție de eventualele contestații ale procedurii) să demarăm execuția lucrărilor de reabilitare.

Prin reamenajare urmărim creșterea suprafeței de spații verzi în zonă, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban. Vor fi înlocuite elementele de mobilier și cele de iluminat public. Fântâna cinetică face și ea obiectul unui proiect separat, aflat în stadiu avansat de proiectare. Proiectul vine în completarea celui care vizează piața urbană din zona Gării, care presupune, printre altele, construirea unei parcări publice supraetajate, a unui centru comercial, a unui pasaj pietonal subteran pentru legătura cu parcul, precum și reamenajarea celui existent.“, a spus Chițac.

Potrivit documentației publicate pe SEAP, valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 17.371.917 de lei fără TVA sau 20.672.581 de lei cu TVA.

Sursa foto: Facebook/Vergil Chitac

Citește și:

Primăria Constanța vrea să investească 20 de milioane de lei în reabilitarea parcului din zona Gării

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta