Connect with us

Administratie

Primăria Poarta Albă anunță: De la 1 noiembrie se depun cereri pentru ajutoare de încălzire. Ce sume se dau și cine le poate primi

Published

on

Primăria Poarta Albă anunță că de la 1 noiembrie se pot depune dosarele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței. Cererile se depun în baza Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Ajutoarele pentru încălzire în sezonul 2022-2023 se acordă în cadrul a patru surse de încălzire: energie termică, gaze naturale, energie electrică şi alte surse de încălzire (lemne, combustibili solizi sau petrolieri). În comuna Poarta Albă se pot depune cereri pentru ajutorul la încălzire pentru combustibili solizi (lemne).

Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiilor) şi de 2.053 lei (persoane singure). Cei care beneficiază de ajutor la încălzire cu lemne pot beneficia de lume între 320 lei și 32 de lei, în funcție de venit.

Primarul Vasile Delicoti a declarat pentru Ordinea.ro că sumele de bani sunt stabilite de Guvern prin lege, iar Primăria nu are cum să le suplimenteze din cauza numărul mare de lucrări din comună care sunt implementate. „Cum se vor finaliza aceste lucrări, cred că ne vom permite să contribuim și noi la creșterea sumelor pentru ajutorul la încălzire“, a spus Delicoti.

Potrivit reprezentanților Primăriei Poarta Albă, în luna octombrie au fost depuse 110 dosare pentru ajutorul la încălzire.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta