Connect with us

Actual

(Foto): Deputați din Marea Britanie, în vizită la baza aeriană Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Un grup divers de membri ai Parlamentului Britanic au vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale detașat în sudul României în misiunea de Poliție Aeriană Întărită (eAP) NATO, Operațiunea Biloxi. Deputații au venit în România în cadrul Programului de Forțe Armate al Parlamentului, care oferă parlamentarilor oportunitatea de a vizita personalul militar britanic prin excursii de a vedea și de a experimenta mediul în care lucrează militarii.

La sosirea în România, politicienilor li s-a arătat mediul de lucru al echipajului  Expeditionary Air Wing (EAW), detașat la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României. Ei au luat micul dejun cu militarii în fiecare zi, după care s-au alăturat briefului zilnic de dimineață ținut de către Ofițerul de Comandă, Wing Commander Chris Ball, la sediul EAW.

După brieful zilnic, deputații au vizitat Baza Aeriană pentru a vedea personalul detașat în rolurile lor de specialitate. Acest lucru le-a dat ocazia de a purta veste iluminatoare  și de a se alătura unui inginer de aeronave pentru a escorta un Typhoon în timp ce era remorcat pe platformă și de a asista secția de Transport  Mecanic (MT) cu întreținerea generală și controlul calității. Senior Aircraftman Jack Curtis, un șofer MT pentru 135 EAW, a petrecut după-amiaza  arătând parlamentarilor controalele calității MT, care se efectuează la fiecare 3 ore pentru a se asigura că combustibilul de aviație pentru Typhoon se poate folosi în siguranță. El a spus:

”Deputații au fost foarte dornici să învețe despre ce EAW face în ansamblu. Ei au pus, de asemenea, o mulțime de întrebări despre rutina mea de zi cu zi din secția MT, precum și despre experiențele mele de muncă alături de personalul militar din SUA și România ”.

De asemenea, a avut loc o prezentare comună a reprezentanților militari ai Forțelor Aeriene Române și a Forțelor Americane, care sunt la aceeași Bază Aeriană, împreună cu Wing Commander Ball, pentru a explica misiunea 135 EAW de eAP NATO, împreună cu rolurile celorlalte forțe militare aflate la baza aeriană și care operează în regiunea Mării Negre.

Forțele Aeriene Regale s-au detașat în România făcând parte din misiunea NATO de poliție aeriană întărită, unde statele membre vor asista flota de avioane rapide ale Forțelor Aeriene Române. România este echipată cu MiG-21 LanceR si avionul F-16 construit de americani.

Escadrila Nr.2 cu sediul la RAF Lossiemouth , una din cele doua stații de Alertă de Reacție Rapidă din Regatul Unit și una din primele unităti fixe în serviciu ale Royal Flying Corps. Aeronavele zburate au inclus Spitfire, Phantom, FGR2 si Tornado GR1A.

Escadrila ll(A) a efectuat misiuni de Alertă de Reactie Rapidă din Estonia ca parte din Poliția Aeriană Baltică. Typhoon-ul este o aeronavă de luptă extrem de agilă, multilaterală, folosită în toate operațiunile curente ale Forțelor Aeriene Regale, capabilă de detașament pentru întregul spectru de operațiuni aeriene, inclusiv poliție aeriană, sprijin pentru pace și pentru conflict de intensitate ridicată.

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: