Conecteaza-te cu noi

Actual

(Foto): Deputați din Marea Britanie, în vizită la baza aeriană Mihail Kogălniceanu

Published

on

Un grup divers de membri ai Parlamentului Britanic au vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale detașat în sudul României în misiunea de Poliție Aeriană Întărită (eAP) NATO, Operațiunea Biloxi. Deputații au venit în România în cadrul Programului de Forțe Armate al Parlamentului, care oferă parlamentarilor oportunitatea de a vizita personalul militar britanic prin excursii de a vedea și de a experimenta mediul în care lucrează militarii.

La sosirea în România, politicienilor li s-a arătat mediul de lucru al echipajului  Expeditionary Air Wing (EAW), detașat la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu (MK) din sudul României. Ei au luat micul dejun cu militarii în fiecare zi, după care s-au alăturat briefului zilnic de dimineață ținut de către Ofițerul de Comandă, Wing Commander Chris Ball, la sediul EAW.

După brieful zilnic, deputații au vizitat Baza Aeriană pentru a vedea personalul detașat în rolurile lor de specialitate. Acest lucru le-a dat ocazia de a purta veste iluminatoare  și de a se alătura unui inginer de aeronave pentru a escorta un Typhoon în timp ce era remorcat pe platformă și de a asista secția de Transport  Mecanic (MT) cu întreținerea generală și controlul calității. Senior Aircraftman Jack Curtis, un șofer MT pentru 135 EAW, a petrecut după-amiaza  arătând parlamentarilor controalele calității MT, care se efectuează la fiecare 3 ore pentru a se asigura că combustibilul de aviație pentru Typhoon se poate folosi în siguranță. El a spus:

”Deputații au fost foarte dornici să învețe despre ce EAW face în ansamblu. Ei au pus, de asemenea, o mulțime de întrebări despre rutina mea de zi cu zi din secția MT, precum și despre experiențele mele de muncă alături de personalul militar din SUA și România ”.

Advertisement

De asemenea, a avut loc o prezentare comună a reprezentanților militari ai Forțelor Aeriene Române și a Forțelor Americane, care sunt la aceeași Bază Aeriană, împreună cu Wing Commander Ball, pentru a explica misiunea 135 EAW de eAP NATO, împreună cu rolurile celorlalte forțe militare aflate la baza aeriană și care operează în regiunea Mării Negre.

Forțele Aeriene Regale s-au detașat în România făcând parte din misiunea NATO de poliție aeriană întărită, unde statele membre vor asista flota de avioane rapide ale Forțelor Aeriene Române. România este echipată cu MiG-21 LanceR si avionul F-16 construit de americani.

Escadrila Nr.2 cu sediul la RAF Lossiemouth , una din cele doua stații de Alertă de Reacție Rapidă din Regatul Unit și una din primele unităti fixe în serviciu ale Royal Flying Corps. Aeronavele zburate au inclus Spitfire, Phantom, FGR2 si Tornado GR1A.

Escadrila ll(A) a efectuat misiuni de Alertă de Reactie Rapidă din Estonia ca parte din Poliția Aeriană Baltică. Typhoon-ul este o aeronavă de luptă extrem de agilă, multilaterală, folosită în toate operațiunile curente ale Forțelor Aeriene Regale, capabilă de detașament pentru întregul spectru de operațiuni aeriene, inclusiv poliție aeriană, sprijin pentru pace și pentru conflict de intensitate ridicată.

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions