Conecteaza-te cu noi

Administratie

(foto) Gunoiul de sub nasul lui Făgădău. Cum arată parcul arheologic și cine e responsabil pentru mizeria din centrul Constanței

Published

on

Locuitorii municipiului Constanța semnalează zilnic probleme în toate cartierele din oraș. De la străzi neasfaltate, pline de gropi și mizerii și până la proasta gestionare a fiecărui spațiu liber, respectiv transformarea oricărui colț liber în mormane de beton.

De asemenea, spațiile verzi constituie o problemă serioasă a orașului de la malul Mării Negre. Constănțenii au ieșit și în stradă pentru a-i cere primarului să oprească avalanșa de construcții.

Și, în condițiile în care Constanța are tot mai puține parcuri, nici pe cele existente administrația a cărei activitate o coordonează Decebal Făgădău, nu este în stare să le păstreze în condiții decente. Mult discutatul parc din centrul Constanței – parcul arheologic – a fost recent dat în folosință, după ce lucrările au fost mult întârziate și au durat mai bine de… 3 ani! Acum, parcul arată ca un morman de gunoi și mizerii. Spațiile verzi nu sunt îngrijite, de gunoaie și coji de semințe te împiedici la tot pasul, iar iarba tunsă – după cum puteți vedea în imaginile pe care vi le prezentăm – s-a transformat deja în fân.

Așa arată centrul municipiului Constanța, oraș turistic european! Pentru toate acestea, cine se face vinovat? Care considerați că sunt soluțiile pentru ca municipiul Constanța să devină cu adevărat unul turistic, iar astfel de imagini să nu mai existe.

Advertisement

Concluziile vă aparțin.

De reținut! Reabilitarea parcului arheologic din Constanţa a durat mai bine de trei ani.

Lucrările au constat în reabilitarea aleilor, ale spaţiilor verzi, amenajarea de trotuare și montarea mobilierului urban. De asemenea, au fost amenajate zone destinate petrecerii timpului liber pentru copii, zone de relaxare pentru adulţi, iar proiectul include și un sistem de camere de supraveghere.

Costul lucrărilor se ridică la peste 15 milioane de lei, bani daţi – iniţial – de Uniunea Europeană.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions