Conecteaza-te cu noi

Societate

(FOTO) Începe o nouă etapă din procesul de înnisipare a plajelor din Eforie

Published

on

În perioada următoare va începe montarea conductei de transport a nisipului pentru zona Eforie.

Potrivir reprezentanților ABADL, din cauza lungimii conductei – de aproximativ 2 km – este necesară o zonă de plajă extinsă. În aceste condiții, montarea va avea loc pe plaja nouă din zona Mamaia urmând ca, odată asamblată, conducta să fie transportată pe poziția de lucru în dreptul localității Eforie Sud.

Conducta va fi umplută cu aer sub presiune, împinsă în apă și trasă cu ajutorul mai multor remorchere până la Eforie, unde va fi scufundată pe prima poziție de lucru până la începerea lucrărilor de înnisipare.

Conform graficului de execuție, acestea vor debuta la finalul sezonului estival 2022.

Advertisement

”Montajul conductei va fi finalizat în luna februarie 2022, iar la final, plaja din Mamaia pe care aceasta a fost montată vă fi eliberată, afânată, ecologizată și pregătită pentru sezonul estival 2022.”, au precizat reprezentanții ABADL.

În luna august a.c., compania Apele Române Dobrogea Litoral anunța că va continua operațiunea de protejare a țărmului litoralului românesc.

”Cu ajutorul finanțării europene, prin intermediul celor mai moderne tehnologii și contractând cele mai renumite firme în domeniu, reducem eroziunea costieră la malul românesc al Mării Negre.”, nota Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pe pagina de socializare.

Reamintim că, la sfârșitul anului 2015, a fost finalizată prima etapă din acest proiect de reducere a eroziunii costieră în stațiunea Eforie Nord (diguri și înnisipare). Acum continuă lucrările de apărare a zonei Eforie (Eforie Sud și Cordon Eforie Nord – Eforie Sud) de eroziunea costieră.

Prin construcția digurilor intensitatea valurilor care erodează țărmul este atenuată și astfel sunt protejate suprafețele de uscat, care înseamnă: plaje, structuri hoteliere, infrastructură rutieră, locuințe, baze de tratament etc. De asemenea, este asigurată protecție biodiversității marine.

Advertisement

Pentru construcția digurilor în zona Eforie, ce vor fi amplasate pe o lungime de peste 5.000 metri liniari, se vor folosi 635.000 de tone de piatră, fiind necesare 26.000 de transporturi.

Foto: Facebook ABADL

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions