Conecteaza-te cu noi

Actual

(FOTO) Mii de turiști au fost în week-end la Vadu, Corbu și Midia. Vezi ce amenzi a dat ARBDD

Published

on

Și în week-end-ul care a trecut inspectorii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au efectuat controale pe plajele sălbatice din Midia, Corbu și Vadu și au aplicat amenzi și avertismente turiștilor care au încălcat legea.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ARBDD, penultimul weekend de vară în rezervație a adus un număr mai mic de turiști pe plajele sălbatice din sudul rezervației, fiind observați în cele două zile, 22 și 23 august, un număr de 10.850 vizitatori și 2.275 de autoturisme.

Cu toate acestea, o parte a vizitatorilor Rezervației continuă să nu respecte regulile aplicabile într-o arie protejată.

Acțiunile desfășurate de către echipele mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării și agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” au aplicat și în această perioadă un număr însemnat de sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere.

Advertisement

Astfel, în urma acțiunii comune de control de sâmbătă 22 august s-au aplicat 73 de sancțiuni, respectiv 47 de amenzi și 26 de avertismente în valoare totală de 24.200 lei. Duminică, 23 august, au fost aplicate 60 sancțiuni, respectiv 36 de amenzi și 24 de avertismente în valoare de 20.000 lei.

 ”Sancțiunile au fost date pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, și pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente.”, precizează reprezentanții ARBDD. 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions