Connect with us

Actual

(Foto) Militarii care pleacă în misiune în Polonia, trageri în Poligonul Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la

“Țintă prinsă!” au raportat astăzi, în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia, militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu” din Craiova, care se antrenează în această perioadă în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.

Aceștia au executat primele trageri de luptă cu tunul antiaerian 2×35 mm pe ținte aeriene, în următoarele zile fiind programate trageri cu același tip de armament pe ținte terestre.

Col. Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană:

“Astăzi a fost prima activitate din mai multe trageri pe care trebuie să le execute într-o perioadă de 10 zile. Din ceea ce am văzut eu, tragerile au fost bune, urmează ca militarii care au avut misiunea să le observe și să aprecieze acest lucru , din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană,  să confirme dacă am avut dreptate sau nu. Noi, în afara condițiilor de cazare, le oferim militarilor condiții de instruire corespunzătoare, condiții care să le permită pregătirea și antrenarea în vederea desfășurării misiunii pe care o au de executat în Polonia.”

Lt.col. Cristian Dumitru, comandantul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană Craiova:

“Sunt mulțumit de tragerile de astăzi care au decurs bine, sunt mulțumit pentru că văd nivelul de închegare a unui colectiv format din 26 de unități, colectiv ce trebuie să ajungă la 100% operaționalizare astfel încât să poată face față cu succes misiunii pe care a primit-o”.

Pregătirea pentru misiunea din Polonia a început  în luna decembrie 2019  și, până acum, militarii au parcurs toate etapele de instruire. Cei aproximativ 120 de soldați gradați profesioniști, subofițeri, maiștri militari și ofițeri care se antrenează în aceste zile la Capu Midia  vor face parte din Grupul de Luptă NATO din Polonia, condus de Statele Unite ale Americii,  și vor asigura prezența înaintată și consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, în sistem rotațional, alături de militari americani, britanici, croați și polonezi.

“Antrenamentele cu artileria antiaeriană sunt primele din acest an care se desfășoară în Poligonul Complex de Trageri al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion BUNGESCU” și au loc în perioada 2-13 martie 2020.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

10 bărbaţi au fost amendaţi în Piaţa Tomis III. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției 2 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfășurau activități de prevenire și limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieței Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice.

Având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forțele de ordine au identificat 10 bărbați, care au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să respecte normele legale și măsurile de protecție.

Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă.”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

PMP, scrisoare deschisă către prefectul județului Constanța: „Embargo, embargo, dar să știm și noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP-iștii constănțeni i-au trimis prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, o scrisoare deschisă în care îi adresează mai multe întrebări legate de impunerea mai multor restricții.

„Stimate domnule prefect Coșa Silviu-Iulian, aleg această cale de a comunica cu dumneavoastră deoarece alt mod de comunicare nu există, opacitatea (adică exact opusul trensparenței cu care se laudă guvernul P.N.L.) pune stăpânire pe zi ce trece pe instituția pe care cu onor o conduceți. Pentru a nu vă reține mult și pentru a limita suspansul care v-ar cuprinde prin lecturarea acestei scrisori deschise, voi intra direct în subiect.

  1. Starea de alertă pe care ați instituit-o este o măsură prevăzută de Constituția României sau nu?
  2. Considerați că starea de alertă este o măsură care afectează agenții economici din punct de vedere al măsurilor dispuse de dumneavoastră în calitate de președinte al C.J.S.U.?
  3. Agenții economici care suferă pierderi ca urmare a stării de alertă (clienții agenților economici sunt sancționați dacă sunt găsiți pe terase, în frizerii sau cabinete cosmetice etc. de către forțele de ordine, fiindu-le afectată activitatea în mod negativ) vor beneficia de sprijin financiar din partea guvernului sau din partea altor instituții sau nu? Dacă nu, vă cer să menționați public care este motivul pentru care nu îi sprijiniți pe agenţii economici, aşa cum se întâmplă in toate ţările europene, și îi împingeţi către faliment.
  4. Este corectă măsura sancționării constănțenilor care frecventează terasele restaurantelor sau ale cafenelelor?
  5. Care este criteriul care a stat la baza nominalizării activităților permise de către dumneavoastră a fi desfășurate în timpul carantinării municipiului Constanța și a celorlalte localități afectate de carantină?

Deocamdată atât. Măcar să ne lămuriți pe noi, constănțenii, în legătură cu cele cinci probleme ridicate mai sus. Nu îmi doresc un răspuns trimis pe email-ul P.M.P. sau prin poștă la adresa Mișcării Populare. Noi nu avem nimic de ascuns. Din păcate dumneavoastră, autoritățile, da. Totuși vă cerem un răspuns public problemelor semnalate și soluții pentru despăgubirea agenților economici, care azi au un embargo mascat din partea autorităților prin această declarare “perversă” a stării de alertă, tocmai pentru a nu le permite celor afectați să ceară despăgubiri.“, se arată în scrisoarea semnată de președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: