Connect with us

Actual

Rectorul Universităţii Ovidius, dezamăgit de mesajele viitorilor candidaţi

Maria Ionescu

Publicat

la

Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Sorin Rugină, a trimis astăzi o scrisoare deschisă prin care a dorit să se facă auzit atât de studenţi, cât şi de colegi.

Prin intermediul acesteia, cadrul didactic universitar s-a arătat dezamăgit de faptul că unii colegi împrumută “instrumente de campanie din zona politică.”

Iată integral această scrisoare deschisă a rectorului prof.univ.dr. Sorin Rugină către comunitatea UOC:

 “Stimați colegi,

Stimați studenți,

Suntem în perioada în care alegem direcția Universității noastre pentru următorii patru ani. Una dintre prioritățile mandatului meu a fost întărirea imaginii și a încrederii în UOC. Consider că am reușit, împreună cu echipa mea și împreună cu voi, membrii comunității, ca UOC să fie cea mai mare universitate de la Marea Neagră. În acest mandat, fără echivoc, Universitatea și-a deschis larg porțile către comunitatea locală, națională și internațională, devenind un reper și un partener solid pentru stakeholderii noștri. Fac un apel către viitorii candidați să gândească cu celeritate mesajele, pe care le diseminează sau pe care le vor disemina în campanie, și să respecte mediul academic în care se află. Consider că nu ne fac cinste împrumutul de instrumente de campanie din zona politică. Îmi doresc, pentru binele acestei universități, o dezbatere onestă, fără atacuri la persoană și fără informații false. Îmi doresc o dezbatere cu argumente. Fac un apel și către votanți, să se informeze, să consulte surse veridice și să-și exprime opțiunea în cunoștință de cauză.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la intrarea în Agigea. O mașină a intrat sub un TIR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în localitatea Agigea a avut loc un grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un autoturism a intrat sub un TIR.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD B din cadrul Detașamentului Port. În autoturism a fost găsit un bărbat neîncarcerat, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată ce precizări face Biroul de presă al IPJ referitor la acest accident.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 39, dinspre localitatea Lazu către Agigea.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor cu semiremorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, și un autoturism, condus de un bărbat de 53 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 53 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Silviu Marian Șincan

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Prefectul Coșa, despre prelungirea carantinei în municipiul Constanța: “Șansele sunt foarte mari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Carantina pentru municipiul Constanța expiră mâine, iar autoritățile analizează ÎNCĂ cifrele Direcției de Sănătate Publică.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că șansele ca perioada de carantină să fie prelungită în municipiul Constanța sunt foarte mari. Și asta pe fondul situației cazurilor active din municipiu și a creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

“DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care îi știm deja. Având în vedere faptul că suntem pe un platou, fără să se înregistreze o scădere,șansele sunt foarte mari să se prelungească”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: