Connect with us

Actual

Rectorul Universităţii Ovidius, dezamăgit de mesajele viitorilor candidaţi

Publicat

la

Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Sorin Rugină, a trimis astăzi o scrisoare deschisă prin care a dorit să se facă auzit atât de studenţi, cât şi de colegi.

Prin intermediul acesteia, cadrul didactic universitar s-a arătat dezamăgit de faptul că unii colegi împrumută “instrumente de campanie din zona politică.”

Iată integral această scrisoare deschisă a rectorului prof.univ.dr. Sorin Rugină către comunitatea UOC:

 “Stimați colegi,

Stimați studenți,

Suntem în perioada în care alegem direcția Universității noastre pentru următorii patru ani. Una dintre prioritățile mandatului meu a fost întărirea imaginii și a încrederii în UOC. Consider că am reușit, împreună cu echipa mea și împreună cu voi, membrii comunității, ca UOC să fie cea mai mare universitate de la Marea Neagră. În acest mandat, fără echivoc, Universitatea și-a deschis larg porțile către comunitatea locală, națională și internațională, devenind un reper și un partener solid pentru stakeholderii noștri. Fac un apel către viitorii candidați să gândească cu celeritate mesajele, pe care le diseminează sau pe care le vor disemina în campanie, și să respecte mediul academic în care se află. Consider că nu ne fac cinste împrumutul de instrumente de campanie din zona politică. Îmi doresc, pentru binele acestei universități, o dezbatere onestă, fără atacuri la persoană și fără informații false. Îmi doresc o dezbatere cu argumente. Fac un apel și către votanți, să se informeze, să consulte surse veridice și să-și exprime opțiunea în cunoștință de cauză.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța. Tentativă de suicid a unei femei cu probleme psihice. Pacienta a fost transportată spital

Publicat

la data de

Scris de

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au intervenit, astăzi, pe strada Vârful cu Dor din Constanța. În imobil s-a pătruns în prezenta poliției,  persoana a fost imobilizată și a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe cu ambulanța SAJ. Persoana în cauză a fost imobilizată și va fi transportată la UPU cu ambulanța SAJ.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Restricții de trafic în Zona Peninsulară

Publicat

la data de

Scris de

Sărbătoarea creștină „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” va fi marcată prin evenimente religioase care se vor desfășura în perioada 26-27 iulie. Astăzi, începând cu ora 18:30, va avea loc o procesiune religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion în zona centrală a orașului. Pe durata procesiunii, traficul rutier va fi îngreunat. Procesiunea religioasă va avea ca punct de plecare Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu deplasare pe strada Arhiepiscopiei, strada Mircea cel Bătrân, Biserica Greacă(popas de rugăciune), strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, strada Constantin Brătescu, Biserica Adormirea Maicii Domnului I(popas de rugăciune),  strada Mihai Viteazu, strada Traian, cu deplasarea spre Piața Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Mâine, în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii, urmată de o procesiune cu sfintele moaște în jurul lăcașului de cult.

Pentru siguranța participanților la eveniment, circulația autovehiculelor va fi restricționată marți, 27 iulie, în intervalul orar 07:00-13:00, după cum urmează:

– strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;

– strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino;

– strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Cristea Georgescu;

– strada Cristea Georgescu la intersecția cu strada Grigore Tocilescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CRIMĂ la Tortoman. Un bărbat, acuzat că și-a OMORÂT soția

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, astăzi, în jurul orei 4.50, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că soția sa ar fi decedat în timp ce dormea, în locuința comună din comuna Tortoman. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoana în cauză, un bărbat, de 61 de ani, iar în locuință a fost identificată femeia, de 57 de ani, decedată. Pe trupul neînsuflețit au fost constatate urme vizibile de violență pe cap, trunchi și membre.

„Menționăm faptul că bărbatul se află în custodia Poliției. La locul faptei s-au deplasat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, precum și criminaliști, pentru efectuarea cercetării la fața locului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar în urma necropsiei se va stabili cauza decesului.„, spun polițiștii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: