Connect with us

Actual

Rectorul Universităţii Ovidius, dezamăgit de mesajele viitorilor candidaţi

Publicat

la

Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Sorin Rugină, a trimis astăzi o scrisoare deschisă prin care a dorit să se facă auzit atât de studenţi, cât şi de colegi.

Prin intermediul acesteia, cadrul didactic universitar s-a arătat dezamăgit de faptul că unii colegi împrumută “instrumente de campanie din zona politică.”

Iată integral această scrisoare deschisă a rectorului prof.univ.dr. Sorin Rugină către comunitatea UOC:

 “Stimați colegi,

Stimați studenți,

Suntem în perioada în care alegem direcția Universității noastre pentru următorii patru ani. Una dintre prioritățile mandatului meu a fost întărirea imaginii și a încrederii în UOC. Consider că am reușit, împreună cu echipa mea și împreună cu voi, membrii comunității, ca UOC să fie cea mai mare universitate de la Marea Neagră. În acest mandat, fără echivoc, Universitatea și-a deschis larg porțile către comunitatea locală, națională și internațională, devenind un reper și un partener solid pentru stakeholderii noștri. Fac un apel către viitorii candidați să gândească cu celeritate mesajele, pe care le diseminează sau pe care le vor disemina în campanie, și să respecte mediul academic în care se află. Consider că nu ne fac cinste împrumutul de instrumente de campanie din zona politică. Îmi doresc, pentru binele acestei universități, o dezbatere onestă, fără atacuri la persoană și fără informații false. Îmi doresc o dezbatere cu argumente. Fac un apel și către votanți, să se informeze, să consulte surse veridice și să-și exprime opțiunea în cunoștință de cauză.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cultură de cannabis, descoperită în orașul Cernavodă. Un bărbat a fost reținut

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în orașul Cernavodă, la locuințele unui bărbat, de 34 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În urma percheziţiilor, au fost găsite o cultură outdoor de cannabis, constituită din aproximativ 100 de kilograme de substanță vegetală verde, 2,7 kilograme de plante uscate (tulpini, frunze și muguri de cannabis), 34 de grame de cocaină, 35 de grame de cannabis (muguri), 17.800 de lei, 1.785 de euro, 2 telefoane mobile, un pistol cu gaz, precum și materiale pentru creșterea plantelor de cannabis.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

La acțiune au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu în portul Constanța, la un uscător de cereale din Dana 80

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii ISU Constanța au fost solicitați să intervină în incinta Portului Constanța, la un uscător care a luat foc.

Din primele informații, a izbucnit un incendiu la un uscător de cereale din incinta societății Comvex, la Dana 80.

Știre în curs de actualizare.

Update: Incendiul a fost lichidat în scurt timp.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la ieșirea din Valea Dacilor spre autostrada A2

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva minute, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină la ieșirea din Valea Dacilor spre autostrada A2.

Acolo a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Din primele informații, o persoană a fost rănită. Aceasta nu a rămas încarcerată și este conștientă.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: