Connect with us

Administratie

(Foto) Ministrul Transporturilor, în control în Constanţa. Vezi ce a vizitat

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a ajuns în Constanța şi a vizitat mai multe obiective importante.  În primul rând, a dorit să vadă care este stadiul lucrărilor la principalele obiective de investiții de infrastructură.

După discuțiile purtate cu George Niculescu, prefectul județului Constanța, referitoare la principalele evoluții înregistrate în zonă, în domeniul transporturilor, ministrul Lucian Bode s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii Administrației Porturilor Maritime Constanța (APMC) și cei ai Autorității Navale Române (ANR), unități aflate sub autoritatea Ministerului.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte precum: stadiul implementării principalelor proiecte derulate în acest an de către APMC, situația navei Queen Hind, evoluțiile în cadrul activității de pilotaj precum și gradul de digitalizare a activității portuare.

Totodată, reprezentanții APMC au prezentat stadiul principalelor proiecte pentru care se vor depune cereri de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

“De multe ori discuțiile referitoare la Portul Constanța au ca punct comun faptul că nu am ajuns să valorificăm întregul potențial economic al acestui obiectiv național. De aceea cea mai bună soluție este să rezolvați într-o primă fază toate problemele care au fost lăsate în suspensie de-a lungul anilor și să pregătiți concomitent un portofoliu de proiecte. Finanțare, după cum știți, avem. Putem accesa și fonduri europene importante pentru acest obiectiv, cu ajutorul cărora vom putea dezvoltat atât portul cât și întreaga zonă. Pentru că, dacă aici avem o creștere a fluxurilor și o diversificare a activităților, vom avea o creștere clară a numărului de angajați și un impact pozitiv semnificativ în economia locală și națională.
Ceea ce vă cer este ca pregătirea proiectelor să fie făcută cu profesionalism și rigoare pentru că numai astfel vom avea asigurată o finanțare corespunzătoare. Utilizați toți specialiștii pe care îi aveți angajați și în mod sigur, în scurt timp, veți avea rezultatele pe care ni le dorim cu toții” a spus ministrul Lucian Bode.

Ulterior, ministrul Lucian Bode s-a deplasat la spitalul modular mobil de campanie, aflat pe stadionul Portul din municipiul Constanța. El a apreciat modul în care, într-un interval scurt de timp, această unitate sanitară destinată tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus a devenit funcțională, prin efortul comun al reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, al CN APMC, al autorităților locale și al reprezentanților Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța.

“Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le-ați depus până acum. Am văzut spitalul similar de la Timișoara, care era în primele zile de la ridicare, dar aici lucrurile stau altfel. Este un spital foarte bine utilat și sunt absolut sigur că personalul, prin profesionalism și dăruire, poate face față oricărei provocări”, a declarat ministrul Lucian Bode.

În partea a doua a vizitei în județul Constanța, ministrul Bode a verificat stadiul lucrărilor realizate pentru prevenirea și înlăturarea efectelor calamității naturale produse ca urmare a alunecării de teren care a afectat taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră, mal stâng, în zona localității Cumpăna.

Cu această ocazie,  a subliniat:

“De la începutul mandatului, una dintre prioritățile mele a fost rezolvarea acestei probleme. Din păcate, natura ne rezervă și situații care afectează în sens negativ viața oamenilor. De aceea am făcut eforturi extraordinare ca să dăm acești bani și să identificăm cea mai bună soluție pentru ca viețile oamenilor, de aici, de la Cumpăna, să nu fie puse în pericol. Știți foarte bine că pentru viața oamenilor nu trebuie precupețit nici un efort. În astfel de situații, precum cea în care ne aflăm aici, nu există <nu se poate>. Trebuie făcut tot ce este necesar, astfel încât graficul de lucrări să fie respectat sau chiar devansat. Există un contract semnat, avem finanțare, avem un stadiu satisfăcător, deci trebuie continuate lucrările și finalizate cât mai repede”, a precizat ministrul Bode.

Referitor la această vizită, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a precizat că i-a spus ministrului Bode despre importanţa realizării sensului de la Lumina, care va spori siguranța șoferilor care tranzitează DJ 226 și DN22.  De asemenea, el a precizat că s-a discutat despre varianta ocolitoare a localității Techirghiol, care va servi ca alternativă pentru șoferii care merg spre sau vin dinspre Sudul Litoralului.

“Am reiterat importanța reactivării rutelor interne dintre Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” și aeroporturile importante din Banat, Moldova și Ardeal.
Aceste discuții au fost urmate de vizita propriu-zisă, în care l-am însoțit pe domnul ministru.”, a precizat prefectul George Niculescu.

El a spus că prima oprire a fost în Portul Constanța, unde s-au întâlnit cu rezentanții APMC și ANR, care au prezentat situația actuală și previziunile pentru viitorul apropiat, în ceea ce privește activitatea portuară.

Potrivit prefectului, Lucian Bode a subliniat faptul că eforturile pentru dezvoltarea portului trebuie să se intensifice, iar un instrument pe care îl pot folosi cei care administrează Portul Constanța este reprezentat de fondurile europene. O rată de absorbție mare ar genera investiții importante, iar România ar putea fi prezentă tot mai mult în rutele de transport europene, mărindu-și, implicit, și volumele de la an la an, un obiectiv demn și realizabil, având în vedere potențialul imens al unuia dintre cele mai mari porturi din Europa.

De asemenea, a fost vizitat spitalul militar modular, amplasat pe Stadionul “Portul” (aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor). Acolo,  ministrul Bode a apreciat modul în care este conceput și dispus spitalul mobil și a recunoscut că este un motiv de bucurie că, în ciuda faptului că s-au depus eforturi pentru ridicarea lui, spitalul nu are pacienți.

“Per total, ministrul Lucian Bode s-a declarat mulțumit de progresele pe care le face județul nostru, dar este mult de muncă în continuare. Infrastructura bună ne va facilita investiții importante și creșterea nivelului de trai. Este de datoria noastră să lucrăm pentru binele Constanței, dar și autoritățile județene și locale trebuie să depună eforturi susținute pentru proiectele din transporturi.”, a precizat prefectul George Niculescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de asfaltare a parcării situate pe strada Ștefăniță Vodă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că terenul viran de pe strada Ștefăniță Vodă este transformat într-o parcare modernă. Asfaltul îmbracă treptat suprafața destinată staționării autovehiculelor.

„Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt, ulterior fiind așternut stratul de uzură. Lucrările edilitare includ și amenajarea buclei de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44. Paralel, se consolidează infrastructura trotuarelor care vor delimita noile locuri de parcare prin montare de borduri. Pentru ca intervențiile să se desfășoară în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor. Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.ׅ“, se artă într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Cetățenii pot consulta conceptul de „SMART CITY“ a lui Făgădău. Vezi cât de „inteligent va fi orașul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Încă de la începutul mandatului său, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a propus să dezvolte orașul inteligent. De aceea, primarul a venit și cu o poveste în care ne vorbește de conceptul de „SMART CITY“, care este unul extrem de complex și ar trebui să nască o comunitate inteligentă în care totul trebuie să fie inteligent, de la infrastructură până la educație. După patru ani de creionat, conducerea Primăria Constanța ne anunță că a pus la dispoziția publicului un draft a strategiei „Smart City“ a municipiului Constanța, care poate fi consultată pentru o perioadă de 30 de zile.

„Orice persoană interesată poate trimite observații (sugestii sau opinii în scris ) atât la sediul Primăriei: B-dul Tomis nr.51, cam. 25B sau prin e-mail la adresa proiecte@primaria-constanta.ro. Ulterior perioadei de consultare se va organiza dezbaterea publică în formă online în contextul epidemiei de COVID-19.“, se arată într-un anunț postat pe site-ul Primăriei.

Dacă vreți să aflați cât de smart va fi orașul lui Făgădău, puteți citi aici:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public—legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/strategia-smart-city-ct-constan%C8%9Ba_05-05_rev_12-05_clean.pdf?sfvrsn=2

Sursa foto: sfin.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de asfaltare a parcării situate pe strada Ștefăniță Vodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Terenul viran este transformat într-o parcare modernă. Asfaltul îmbracă treptat suprafața destinată staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt, ulterior fiind așternut stratul de uzură.

Lucrările edilitare includ și amenajarea buclei de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.

Paralel, se consolidează infrastructura trotuarelor care vor delimita noile locuri de parcare prin montare de borduri.

Pentru ca intervențiile să se desfășoară în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor.

Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: