Connect with us

Administratie

(Foto) Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, la Sesiunea Internațională Pontica 2019. Vezi ce a declarat

Published

on

În perioada 2 – 4 octombrie 2019, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează a 52-a ediție a Sesiunii Științifice Internaționale Pontica. Deschiderea oficială a sesiunii a avut loc azi, 2 octombrie 2019, ora 11.00, în Aula ”Adrian Rădulescu”.

După alocuțiunile oficiale au fost susținute, în plen, trei comunicări științifice: 140 de ani de la prima colecție tomitană de antichități – dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul general al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța; Istoriografia românească după 1948 – dr. Alexandru Barnea; Câteva evenimente de referință de la conferința generală ICOM, Kyoto, 2019 – dr. Dan Octavian Paul.

În cadrul acestui eveniment, primăria orașului Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra, care a ținut o alocuțiune în cadrul lansării volumului de carte bilingv ( română – latină) – ”Publius Ovidius Naso – Tristele și scrisori din Pont’’.

Volumul de carte este o ediție limitată ce va fi distribuită doar anumitor instituții publice, universități și asociații de profil cu scopul de a fi păstrate și transmise generațiilor viitoare, pentru a păstra vie dovada latinității pe meleagurile noastre.

În discursul său, pe lângă prezentarea evenimentelor și activităților pe care primăria Ovidiu le-a organizat pentru omagierea legăturii dintre orașul Ovidiu și poetul latin, primarul George Scupra a ținut să specifice:  ”Noi, locuitorii singurului oraș din lume ce poartă numele marelui poet ne mândrim că în ultimii 3 ani am reușit să fim identificați pe plan local, național dar și internațional ca ovidieni și nu ca ovideni, așa cum eram numiți până nu demult”. 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!