Connect with us

Politica

(FOTO) Proiectul lui Mircea Dobre pentru cartierul Poarta 6: Pasaj subteran spre km 4-5 și parcări supraetajate

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, deputatul Mircea-Titus Dobre, continuă să le prezinte locuitorilor din municipiu proiectele cu care vrea să schimbe fața orașului. Liderul PRO România spune că una din zonele Constanței care a intrat în atenția sa este Poarta 6, unde vrea să amenajeze, printre altele, un pasaj subteran menit să conecteze în condiții de siguranță cartierul Poarta 6 de zona Km 4-5. În plus, proiectul său pentru Poarta 6 mai cuprinde reabilitarea spațiilor verzi și amenajarea de parcări supraetajate, în primă fază 3 Parcări (însumând 316 locuri de parcare). Deputatul afirmă că orașul Constanța e al constănțenilor, iar pentru a reda urbea locuitorilor lui este nevoie și de o reorganizare a străzilor, a pasajelor și a spațiilor verzi. Pornind de la realitatea din teren, Mircea Dobre spune că echipa PRO România a identificat problemele care-i deranjează pe constănțeni și am găsit soluții, pentru rezolvarea eficientă a acestora.

„De exemplu, propunem o serie de proiecte pentru Cartier Poarta 6, care să le redea locuitorilor confortul. Așa cum Constanța este și trebuie să fie a constănțenilor, trotuarele sunt și trebuie să fie ale pietonilor, însă acum sunt ocupate de mașini care împiedică circulația pietonală. Pentru această problemă – care deranjează pe toată lumea – am identificat soluții de construire a locurilor de parcare. O altă problemă, în același cartier, pornită din aceeași lipsă de viziune de până acum, privind sistematizarea, a fost distrugerea spațiilor verzi din apropierea blocurilor de locuințe, pentru a improviza parcări. În plus, legătura rutieră și pietonală a cartierului Poarta 6 cu restul orașului se face printr-o singură zonă, locuitorii fiind nevoiți să ocolească foarte mult. Și mai grav este faptul că locuitorii cartierului sunt nevoiți să traverseze zona de cale ferată, pentru a scurta traseul către restul orașului, punându-și astfel viața în pericol.

Iată ce proiect de sistematizare a acestui cartier propunem:

Realizarea de parcări supraetajate, în primă fază 3 Parcări (însumând 316 locuri de parcare);

Realizarea unui pasaj menit să conecteze în condiții de siguranță cartierul Poarta 6 cu restul orașului;

Resistematizarea aleilor carosabile și pietonale care nu satisfac acumcondițiile minime de circulație în interiorul cartierului;

Amenajarea unor locuri de parcare în proximitatea blocurilor de locuințe;

Refacerea spațiilor verzi distruse de locurile de parcare improvizate;

Redarea trotuarelor circulației pietonale;

Acesta este doar un exemplu de proiect integrat pentru sistematizarea circulației și managementul deșeurilor în Cartierul Poarta 6, pe care noi îl propunem, astfel încât să le oferim constănțenilor siguranță și confort în orașul lor.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: