Connect with us

Politica

PRO România a anunțat candidații pentru primăriile Tuzla și Techirghiol

Publicat

la

Conducerea Organizației Județene Constanța a PRO România a anunțat, astăzi, candidații formațiunii pentru primăriile Tuzla și Techirghiol. Cei doi au fost prezentați de candidatul la Consiliul Județean Constanta, Razvan Filipescu. Acesta a anunțat că pentru funcția de primar al comunei Tuzla va candida Bogdan Dicu, iar la Techirghiol PRO România va merge pe mâna lui Ilie Stoenescu.

Candidatul la Primăria Tuzla, Bogdan Dicu, a precizat că este antreprenor în domeniul Pharma. Împreună cu Răzvan Filipescu, Bogdan Dicu a anunțat că își propune, dacă ajunge primar, să obțină pentru Tuzla statutul de stațiune de interes turistic, deoarece comuna are deschidere la mare. Cei de la PRO România au afirmat că, din păcate, până acum nu s-a făcut niciun demers în acest sens.

„Sunt de trei ani în politică și în tot acest timp am cunoscut foarte mulți primari de comune și am observat o tipologie a primarului de comună, care este un edil de tip feudal și are impresia că totul începe și se termină cu el. A venit momentul să schimbăm genul ăsta de a face politică la nivel local. Trebuie să facem administrație pe competențe și nu pe forță și abuz. Am foarte proiecte pentru Primăria Tuzla. În primul rând, Tuzla este o localitate care are o deschidere la trei ochiuri de apă foarte mari: Lacul Zarguzon, Lacul Techirghiol și Marea Neagră. Culmea este că nu folosește deloc aceste ochiuri de apă. Nu avem stațiune dezvoltată de interes național la Marea Neagră, nu folosim deloc Lacul Techirghiol și nu mai zic de Lacul Zarguzon. Cel mai important este ca Tuzla să fie declarată stațiune de interes național, mai ales că are o mare deschidere la mare. Cred că a rămas singura localitate de pe litoral care nu este stațiune.“, a notat Bogdan Dicu.

Ilie Stoenescu, de profesie inginer petrochimist, candidatul PRO România la Techirghiol, a afirmat, la rândul său, că nu îi place cum arată orașul Techirghiol după 30 de ani de democrație. În primul rând, spune el, aducerea rețelei de gaze este o prioritate. de asemenea, își dorește amenajarea unui parc cu panouri fotovoltaice pentru iluminatul stradal și, nu în ultimul rând, o piață agroalimentară.

Comments

comments

Politica

Liviu Dragnea, primul interviu tv după eliberarea sa. Amenință cu dezvăluiri cutremurătoare

Publicat

la data de

Scris de

Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații foarte fideli ai lui Liviu Dragnea, a ieșit pe piață.

A ieșit să anunțe o bombă.

Ștefănescu a spus că fostul lider al social-democraților, proaspăt eliberat din închisoare, va face o serie de dezvăluiri care va zgudui clasa politică.

Liviu Dragnea va face dezvăluirile într-un interviu pentru Realitatea Plus, care va fi difuzat live duminică, de la ora 21, la Culisele statului paralel, într-o emisiune incendiară cu Anca Alexandrescu.

„Anunț important! Liviu Dragnea – primul interviu tv dupā eliberarea sa! Emisiunea va avea un impact imens, vā asigur de acum! Duminicā, ora 21.00, Culisele Statului Paralel, Realitatea Tv! Fiți pregātiți, vā voi reaminti in fiecare zi pânå atunci!“, a scris Codrin Ștefănescu.

Acesta a spus că

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Palaz, mesaj pentru președintele CJC: „Lupule, nici nu știi cât de mic începi să fii“

Publicat

la data de

Scris de

Telenovela reabilitării Teatrului de Vară din Mamaia pare că nu are sfârșit. În ultimii ani, autoritățile județene au încercat tot felul de metode pentru a include Teatrul într-un proiect de finanțare. Ba, mai mult, în urmă cu doi ani, fostul președintele Consiliului Județean Constanța, Horia-Marius Țuțuianu anunțase că a depus la Ministerul Culturii un proiect privind reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia. Pentru ca lucrurile să meargă repede, șeful CJC a avut o întâlnire cu ministrul Culturii de la acea vreme, Valer-Daniel Breaz, căruia îi ceruse ajutorul. Din păcate, lucrurile nu a funcționat, iar proiectul a rămas în aer.

Anul următor, fosta conducere a administrației județene își propusese să această investiție pe cheltuiala proprie. Cum alegerile locale au dus la schimbarea conducerii CJC, planurile de modernizare a Teatrului de vară din Mamaia au rămas în aer. Și în aer sunt și la ora actuală. Întrebat în cadrul unei conferințe de presă care mai e stadiul proiectului de reabilitare a Teatrului, actualul președinte al CJ Constanța, Mihai Lupu, a declarat că a comandat o expertiză tehnică a edificiului.

„Până nu vom avea o expertiză tehnică clară, nu știm ce vom face acolo. Îmi doresc să avem un centru multicultural, care să aibă diverse funcțiuni, de la zonă de pictură la cea de divertisment.“, a spus Lupu.

Declarațiile șeful CJC au fost comentate și de liderul PMP Constanța, consilierul județean Claudiu Palaz, care a spus că, „încă o dată, Lupu se dovedește a fi un mincinos“. Palaz spune că proiectul de reabilitare a Teatrului de vară a fost scos la licitație de două ori, iar acest lucru dovedește că a avut o expertiză în baza căreia se putea reabilita teatrul.

„Nimeni nu își permitea să scoată la licitație un proiect fără analiză. Ca atare, Lupu minte. Adevăratul motiv pentru care proiectul este blocat este că acesta ÎMI APARȚINE. Am informații că într-o ședință a PNL, Lupu a declarat că nu va face proiectul pentru va fi decontat ca imagine de mine.“, a declarat Palaz.

În final, liderul PMP i-a transmis președintelui CJC: „Lupule, nici nu știi cât de mic începi să fii.“

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi, mesaj de susținere pentru Dan Barna la șefia USR-PLUS

Publicat

la data de

Scris de

În interiorul USR PLUS a început, de astăzi, votul pentru alegerea președintelui formațiunii. Scrutinul este online și se va desfășura în două tururi, dacă niciunul dintre candidați nu obține peste 50% din voturi. Aproximativ 50.000 de membri sunt aşteptaţi să voteze unul dintre cei trei candidaţi, co-preşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioţoş, dar şi senatorul Irineu Darău. Senatorul de Constanța al USR-PLUS, Remus Negoi a declarat că îl va susține în această cursă pe Dan Barna.

„În momentul acesta, dintre cei trei candidați, Dan Barna este cel mai potrivit președinte pentru USR-PLUS. Vă spun ca unul care l-a lăudat sau l-a criticat atunci când a fost cazul. Dan, față de politicianul de acum 2 ani, a crescut foarte mult din punct de vedere politic și are cel mai mare potențial de creștere pentru USR PLUS. Afirm asta ca participat la absolut toate campaniile partidului și ca fost președinte al filialei județene Constanța, observând astfel îndeaproape evoluția lui.“, a spus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: