Connect with us

Administratie

(FOTO) Școala gimnazială nr.1 și Colegiul Agricol din Poarta Albă au fost dotate cu sute de echipamente IT

Published

on

Începând cu noul an școlar, toți copiii de pe raza comunei Poarta Albă se vor putea bucura de aparatura IT de ultima generație pentru susținerea actului educațional, informează Primăria. Atât Școala Gimnaziala nr.1, cât și Colegiul Agricol Poarta Albă au fost dotate cu laptopuri, videoproiectoare, ecrane de proiecție, camere pentru videoconferință și table inteligente.

„Primarul Vasile Delicoti, susținut de echipa Primăriei și de Consiliu Local, va face, în continuare, tot posibilul pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație prin promovarea unui act educațional de calitate.“, notează Primăria Poarta Albă într-un comunicat.

Aparatura a fost achiziționată prin proiectul “Achiziție echipamente IT-mobile pentru uz școlar în comuna Poarta Albă, județul Constanța”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 prin dotarea Școli Gimnaziale nr.1 Poarta Albă și a Liceului Agricol Poarta Albă cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții. Proiectul a vizat crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care o parte din elevi sau toți au fost nevoiți sa urmărească desfășurarea orelor de acasă, informează autoritatea locală.

Advertisement

Valoarea totală a proiectului este de 1.709.126,96 lei, din care valoare cofinanțare U.E. 1.452.757,92 lei (85%), restul finanțării fiind asigurată de la bugetul național 222.186,50 lei (13%) și din bugetul local 34.182,54 lei (2%) .

Școala gimnazială nr.1 Poarta Albă a fost dotată cu 18 laptop-uri; 18 camere web conferință; 18 proiectoare; 18 ecrane proiecție; 18 table interactive; 18 routere wireless; 427 tablete pentru elevii înscriși în cadrul instituției de învățământ anterior menționate. De asemenea, Liceul Agricol Poarta Albă a fost dotat cu 19 laptop-uri; 19 camere web conferință; 19 proiectoare; 19 ecrane proiecție; 19 table interactive; 19 routere wireless; 463 tablete pentru elevii înscriși în cadrul Liceului.

 

Download (PDF, 219KB)

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement